Световната заплаха е факт: Първа жертва на коронавирус в ЕС

14-дневна карантина за всички, завръщащи се в Пекин
15 фев 2020 14:15, Петя Славова
105

Първата жертва на коронавирус в Европа е потвърдена. Пациентът е китайски турист, който починал в болница в Париж, съобщава Independent.

Френският министър на здравеопазването Агнес Бузин потвърди, че възрастен китайски турист е починал от заразата.Досега Франция е регистрирала 11 случая на вируса от общо 63 851 в световен мащаб, съобщава Reuters.

Вече се говири, че Ковид-19 е новата смъртна заплаха за човечеството.Симптомите му са са треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост. Усложненията са тежка пневмония, задушаване, сепсис и септичен шок. Ваксина няма, използва се кислородна терапия, поддържане на телесен баланс на течностите и антивирусни лекарства.

Още по темата

Умират предимно възрастни - от 50 до 80-годишни и хронично болни при близо 60 000 заразени в Китай са излекувани десет процента от тях, а 2 % от заразените умират. Сред излекуваните е и 3-месечно момиченце, а носители на вируса са и новородени, припомня "Дарик".

Всичко започва на 30 декември. Офтмалмологуът доктор Ли предупреждава колегите си за нов вирус, който поразява бързо и смъртоносно. Той е предупреден да не създава паника. Месец по-късно младият китайски доктор е сред умрелите от коронавирус, което предизвиква недоволство сред хората, затворени в Ухан.

Следват и политически реакции и уволнения. Китай дава над 10 милиарда евро за болестта. За дни се строят нови болници, президентът Си Дзинпин и премиерът Ли Къцян застават начело на щаба за борба с болестта.

Съобщава се и за първите заразени чужденци, които блокират цели кораби със заразени пътници. Паниката идва и в България. Изследват се и българи които пристигат от Азия, засега те са здрави.

В същото време Пекин разпореди 14-дневна карантина за всички връщащи се в града под заплахата от наказание. Властите налагат мярката в опит да овладеят разпространението на смъртоносния коронавирус.

Над 1 500 са вече починалите, а повече от 67 000 са заразените в глобален мащаб, предава Bulgaria ON AIR.

Само за един ден починалите в Китай са 143 души. Властите започнаха масова дезинфекция и изолиране на използваните банкноти като част от усилията за спирането на разпространението на новия коронавирус.

"Ние използваме ултравиолетова или високотемпературна дезинфекция. Преустановихме разпределението на банкнотите между провинциите и спряхме разпределянето на касови бележки в силно засегнатите райони, за да намалим притока на хора и риска от разпространение на вируса чрез банкноти", разказа Фан Ифей от Народната банка на Китай.

Американското посолство в Токио вече има подробен план за доброволна евакуация на американски граждани, които са на борда на круизния кораб. Утре чартърен полет ще ги превозва. А пътниците на круизен кораб, който беше отклонен от пристанищата около Азия заради опасения, че може да пренесе новия коронавирус, най-накрая пристигнаха в Камбоджа.

Докато Китай се бори със заразата, вманиачен мъж, който не може да излиза навън, тренира в малкия си апартамент. Бегачът изминава разстояние колкото за един ултрамаратон, за да поддържа форма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
12
 
! Отговори
к3кс маниак преди 4 години
доставях к3ксуално удоволствие известно време на 19-годишна китайка, голяма сладурана и бих казал нимф0манка - едвам и смогвах, но ядеше плъхове - това си е просто културно различие, те не го възприемат, както ние го възприемаме и също се чудят на много от нещата, които ние ядем.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На друго място пише, че въпросният китайски турист бил на 80 години. На 80-годишна възраст и познатите пневмонии са много опасни.
38
1
 
15
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Прочетете в историята как индианците от новия континент са умирали от варицела, поради генетична слабост или липса на имунна защита. Както и да се върти, такива са фактите.
37
8
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
По добре шистова газ и нефт от ядящи свинско и говеждо барбекю американци, отколкото китайски стоки произведени от някой кото яде живи плъхове!
36
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАЗЛИЧНИТЕ РАСИ ИМАТ РАЗЛИЧЕН ИМУНИТЕТ ТОВА Е ДОКАЗАНО НАУЧНО И ГО ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ!!НО КИТАЙСКИТЕ УЧЕНИ ОБЯВИХА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЖЕРТВИ СА ХОРА ПУШАЧИ!!! ВИРУСА СЕ РАЗВИВАЛ В БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И КЪДЕТО БИЛИ УВРЕДЕНИ СЪЗДАВАЛИ ИДЕАЛНА СРЕДА ЗА ВИРУСА!!!КОЙТО СИ Е ПАЗИЛ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И ИМА НОРМАЛНА ИМУННА СИСТЕМА СЕ ОЧАКВА ДА ЖИВЕЕ!ОСНОВНО В КИТАЙ СА УМРЕЛИ МЪЖЕ ПУШАЧИ! А ОЗДРАВЕЛИТЕ СА ЖЕНИ НЕПУШАЧИ!
35
4
 
12
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ама ей, че сте расисти (каквото и да означава това)! Щом е починал във Франция, значи е французин! Всяко друго мнение е антисемитизъм!!
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напъват се да го спасят този вирус, но се оказа по-ялов и от предишните, няма и един месец а броя на случаите почна да намалява, а все повече започват да се възстановявят без ваксина. Броя на смъртни случаи към оздравели е 1 към 10. Жалко за Донката. симпатичен ми е, но производството няма да се върне в САЩ както е тръгнало с горкия вирус на лошо, може след няколко седмици да изчезне, язък за кампанията , и клиповете с ядящите плъхове китайци.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София вирусите умират от пушеците. Не си ли чул за пушен колбас? Пушека дезинфицира.
32
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЩ: И КВО КАТО СМЕ ГО ПУСНАЛИ!!! НА КОЙ МУ ДРЕМЕ ЗА ТИЯ КИТАЙЦИ!
31
4
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Не Видях, Не Чух, Не Разбрах - това е Принципа в България, за това нямаме болни, заразени и умрели, нищо че сме с Най-много Китайци в Европа - в София има квартали като тези в близост но Илиенци, където Бял не може да видиш - Китаец до Китаец и всичките пресно пристигнали от Китай след Новогодишни празници с Родата в Китай.
30
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Китайците ядат живи плъхове, по добре да не купуваме китайски стоки, по добре американски стоки и американска шистова газ, американците ядат cвинско и говеждо барбекю, американците са цивилизовани.
29
2
 
12
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Използва се една генетична слабост на О-Y DNS групата.Ако намерят такава и на белите...заминаваме и ние.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв специалист е "Офтмалмологуът"?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индия - 1.3 милиарда, съседи на Китай, бедност, в повечето райони ужасяващи хигиенични условия - 3 случая на корона вируса, няма жертви.Германия - 16 случая.Франция - 11 случая, един смъртен случай от тяхАнлия - 8 случая,Така е, като германци, французи и англичани ядат живи плъхове.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос,България разполага ли с лаборатория,способна да тества корона-вируса?
25
2
 
17
 
! Отговори
Няма справедливост преди 4 години
Българите и без болести изчезваме с рекордни темпове да идва и тая гадост и да се свършва тоя цирк.
24
12
 
8
 
! Отговори
Аполон преди 4 години
Поредното Доказателство, че Бялата Раса е Супер Расата! Господ е с нас - иска да Пребъден!!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактиИ какво като сега ние не сме застрашени, като утре някой ще пусне нещо,което мори точно бялата раса?! В Африка пак шества някаква мистериозна гадост. Това трябва да спре.
22
4
 
14
 
! Отговори
По-точно преди 4 години
Биологочино оръжие създадено са определна раса се нарича: Генетично.
21
4
 
8
 
! Отговори
Уффф преди 4 години
Тези новини покана за масов суицид ли са? Може би на острова, там от мъглите и дъждовете, брекзит, Баскервилското куче....животът не им харесва? Разбирам ги, но да не плашат и нас. Тъкмо пийнах две малки и отивам на разходка навън да подишам малко.