Световната заплаха е факт: Първа жертва на коронавирус в ЕС

14-дневна карантина за всички, завръщащи се в Пекин
15 фев 2020 14:15, Петя Славова
105

Първата жертва на коронавирус в Европа е потвърдена. Пациентът е китайски турист, който починал в болница в Париж, съобщава Independent.

Френският министър на здравеопазването Агнес Бузин потвърди, че възрастен китайски турист е починал от заразата.Досега Франция е регистрирала 11 случая на вируса от общо 63 851 в световен мащаб, съобщава Reuters.

Вече се говири, че Ковид-19 е новата смъртна заплаха за човечеството.Симптомите му са са треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост. Усложненията са тежка пневмония, задушаване, сепсис и септичен шок. Ваксина няма, използва се кислородна терапия, поддържане на телесен баланс на течностите и антивирусни лекарства.

Още по темата

Умират предимно възрастни - от 50 до 80-годишни и хронично болни при близо 60 000 заразени в Китай са излекувани десет процента от тях, а 2 % от заразените умират. Сред излекуваните е и 3-месечно момиченце, а носители на вируса са и новородени, припомня "Дарик".

Всичко започва на 30 декември. Офтмалмологуът доктор Ли предупреждава колегите си за нов вирус, който поразява бързо и смъртоносно. Той е предупреден да не създава паника. Месец по-късно младият китайски доктор е сред умрелите от коронавирус, което предизвиква недоволство сред хората, затворени в Ухан.

Следват и политически реакции и уволнения. Китай дава над 10 милиарда евро за болестта. За дни се строят нови болници, президентът Си Дзинпин и премиерът Ли Къцян застават начело на щаба за борба с болестта.

Съобщава се и за първите заразени чужденци, които блокират цели кораби със заразени пътници. Паниката идва и в България. Изследват се и българи които пристигат от Азия, засега те са здрави.

В същото време Пекин разпореди 14-дневна карантина за всички връщащи се в града под заплахата от наказание. Властите налагат мярката в опит да овладеят разпространението на смъртоносния коронавирус.

Над 1 500 са вече починалите, а повече от 67 000 са заразените в глобален мащаб, предава Bulgaria ON AIR.

Само за един ден починалите в Китай са 143 души. Властите започнаха масова дезинфекция и изолиране на използваните банкноти като част от усилията за спирането на разпространението на новия коронавирус.

"Ние използваме ултравиолетова или високотемпературна дезинфекция. Преустановихме разпределението на банкнотите между провинциите и спряхме разпределянето на касови бележки в силно засегнатите райони, за да намалим притока на хора и риска от разпространение на вируса чрез банкноти", разказа Фан Ифей от Народната банка на Китай.

Американското посолство в Токио вече има подробен план за доброволна евакуация на американски граждани, които са на борда на круизния кораб. Утре чартърен полет ще ги превозва. А пътниците на круизен кораб, който беше отклонен от пристанищата около Азия заради опасения, че може да пренесе новия коронавирус, най-накрая пристигнаха в Камбоджа.

Докато Китай се бори със заразата, вманиачен мъж, който не може да излиза навън, тренира в малкия си апартамент. Бегачът изминава разстояние колкото за един ултрамаратон, за да поддържа форма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
5
 
! Отговори
Гнева Боже преди 4 години
е на Земята! Всички Грешници ще платите за Наглостта да не зачитате Божиите Закони!!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Биологочино оръжие създадено са определна раса. Това не трябва да се оставя така,а да се разселдва,и да се намерят пусналите го,защото утре могат да изтрепят всяка нация,и раса. Това е по-опасно от атомна бомба.
18
3
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВАЖНОТО Е ФАЩ ДА СИ ПРОДАДЕ ВЕЧЕ ГОТОВИТЕ ВАКСИНИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2020-ТА ! А ДОТОГАВА СМЯТАТ , ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ СА СУПЕР ИЗПЛАШЕНИ!!! МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЩЕ СЕ ВЛЕЯТ В СМЕТКИТЕ НА ТОЧНИТЕ ХОРА!
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус май наистина трепа само жълти...
16
6
 
9
 
! Отговори
Карл Танер преди 4 години
Aмерика 800 млрд бюджет, Русия 40. Не знам кво са ми пуснали руснаците. Но фактите говорят сами по себе си
15
5
 
8
 
! Отговори
Уффф преди 4 години
Като ви е кеф - плашете се и ми се обадете когато някой европеец се разболее сериозно.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
londonski corona birusi prevzemat eu...
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Карл ТанерНе знам какво са пуснали САЩ, но на теб руснаците ти са пуснали много сериозен вирус в мозъка който води до пълна неадекватност с околния свят. Самият ти вече си в сериозен стадий на на заболяването от вирус крепостникус.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бройте до 65 000 000 жертви в световен мащаб и вируса ще изчезне от самосебе си.
11
5
 
12
 
! Отговори
Уффф преди 4 години
Тия журналисти от Индипендънт да прочетат първо поне една научна статия за коронавирусите и тогава да плашат човечеството. Този сензацион-журнализъм омръзва.
10
3
 
21
 
! Отговори
В Европа ама китаец преди 4 години
Жертвата е 80 годишен китайски турист, дошъл от Ухам ......
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са тотално откачени, ядат плъхове, бебета мишки,прилепи, всичко, което мърда.
8
8
 
18
 
! Отговори
Карл Танер преди 4 години
Докато САЩ съществуа като държава всички сме застрашени. Те го пуснаха този вирус. САЩ са виновни за всички войни, проблеми и кризи по света в момента.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата вече е извън контрол, защото някои хора изобщо не се разболяват но разнасят вируса със себе си навсякъде. Пандемията е неминуема така че единственият изход е да се намери по-бързо ваксина.
6
9
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Нямам думи просто. ТЯзи мордери и сатрапи ще изкормят света, ако не се намери кой да ги спре.ДОЛУ ТРЪМПОНА, ДОЛУ ***!
5
7
 
18
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Починалият китаец във Франция е 80 годишен дядо, а дъщеря му е оздравяла и ще я изпишат след 2 дни. Заплахата е изключително за азиатци, които наистина са по целия свят. Българите не сме застрашени. Да не се всява паника моля.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали пък Китай не се прости с шансовете си да изпревари САЩ и ЕС икономически?
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чайкомите се оляха яко, а уж комунистическата партия контролира всичко.
2
9
 
14
 
! Отговори
yme преди 4 години
По-страшен от вируса е здравният фашизъм, който се надига под претекст "овладяване на заразата". Засега само във фашунгерски Китай, скоро и на други места. Психозата е много лош съветник.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо паника всички, бързо ...