Лондон постави под въпрос бъдещето на Brexit със сделка

Британският парламент прие спорен закон
15 сеп 2020 12:48, Елка Василева
22
Лондон постави под въпрос бъдещето на Brexit със сделка
Снимка: архив, БГНЕС

Бъдещето на Brexit със сделка е под въпрос, след като британският парламент прие на второ четене законопроект за вътрешния си пазар.

С 340 гласа "за" и 263 "против" в Уестминстър подкрепиха предложение на правителството, което противоречи на част от договорено с ЕС, предаде БНТ.

Целта на депутатите в Лондон е да гарантират, че четирите държави в Обединеното кралство ще продължат да спазват общи правила за търговия помежду си и след напускането на Общността.

Още по темата

Това обаче означава, че клаузата, договорена по сделката за развода с Брюксел, а именно Северна Ирландия да няма физическа граница с Република Ирландия, с което да се запази свободната търговия, може и да не бъде факт.

Самото британското правителство признава, че с приемането на законопроекта могат да бъдат нарушени част от задълженията, поети при сключването на сделката с Брюксел за излизане от Европейския съюз.

Ако проектозаконът мине успешно през същите фази и в Камарата на лордовете, той може да получи одобрението на кралицата и да се превърне в закон.

До края на годината Великобритания и ЕС трябва да постигнат споразумение за бъдещите си търговски отношения. В противен случай Островът ще излезе от преходния период по развода без сделка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия извън ЕС ще загуби статута си на велика сила и ще се разпадне. Това е бъдещето на мъглявите островни киселяци и лицемери
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Нали всичките от територията на надарените пръщите от мозък та сте докарани до ежедневна задна прашка по три пъти дневно. Акъл дайте на себе си ако ви се намери!
16
6
 
9
 
! Отговори
До до 1 преди 3 години
Явно не си в час и коментираш. Сделката с Япония е във вреда на британците, защото липсата на мита ще накара японците да не произвеждат на Острова т. е. японските производители ще си произвеждат в Япония заради митата към ЕС . А ЮК ще изнася за там сирене и уиски. Производството на коли ще се свие само до вътрешен пазар заради частите които се произвеждат в ЕС и които трябва да пътуват до Острова за сглобяване. Японския пазар е прашинка в сравнение с пазара на ЕС. Британците се минаха .
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Но британците са наистина велики за разлика от българите с от 'великата' държава Лайнярияяя - собствено производство!Следователно това което предлага дарадоския българин няма как да се случи.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На "велико"британците не им трябва нищо друго освен да им орежат всякакъв достъп на финансовата индустрия в Европа и потъват за 1-2 години. Да не се правят на ВЕЛИКИ ХАХА
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16За какво бълнуваш и по какво?! Не ви остана нищо повече освен да миришете собствените си *** и да ги запишвате с пръсти! Е да видим до кога ще сдържите налягането. :))))))))
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Мислиш, че не си личи, когато се правиш на друг коментиращ ли? Ама ти верно си по TЪ'П отколкото те мислех.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Какво твърди едно малко злобно комплексирано човече, мияче на тоалетни, няма абсолююютно никакво значение. Личи си че мразиш собственото си жалко съществуване и това са ти го казвали много пъти. И виждам, че боли яко по начина по който отговаряш :) знаеш ли, щеше да е смешно ако не беше толкова отвратително жалко :)))))
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Англия отдавна се е осигурила със внос от всичките части на Земята като още в началото сключиха договор с Япония за авто транспортната индустрия. А от японеца като цена и качество по добро няма.
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Такъв театур и наглост от страна на брекситарите и Шекспир не може да измисли.....В държавата пародия БКП-ЛАЯНЯРИЯяяяяя наглостта е космическа, стигане няма. Англия знае как да си гледа интереса и не се влияе от мнението на българските традиционни потуро-кучиаши.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Кой ли пък те бръсне теб хроничния български сральовец за нещо повече от сливка!
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Богати са разбира се, както и една трета от българите на острова. Всеки който не е от категорията на хроничните български ганнюве и говниуювее може да го постигне по честен пък!Колкото по малко български селиандуристанци толкова по добре.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хе ХеАвгличаните били богати? Нещо не си в час!
5
14
 
14
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
За жалост имам три немски таралясника и не ми е жал за хитреците ти от острова,че ще останат само на английски таралясници!!По малко командири в ЕС и комплексари с мания за величие!!Попитах една англичанка защо драпат толкова пенсионерите за брекзит и тя ми отговори надменно,че не са победили във ВСВ за да ги командват немци!След като и скапан българин като теб говори за немски таралясници по добре е да се ш,бате колективно на великияви остров с ляво движение и леви резби!!
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв театур и наглост от страна на брекситарите и Шекспир не може да измисли.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилата са, за да се спазват. Утре британското правителство да не е изненадано като други почнат да подхождат по същия начин към тях. Дано си е струвало
2
1
 
23
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Светът си има достатъчно свои проблеми,за да се занимаваме 5 години ,с тези англичани. На никой не му пука за тях.
1
9
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Като нямат специално споразумение - още по-добре!Просто немците ще плащат нормални мита да си внасят таралясниците на острова.