Меркел готви затваряне на магазините след Коледа до 10 януари

"Ваксината няма да доведе до голяма промяна в началото на 2021 г."
9 дек 2020 20:15, Елка Василева
33
Меркел готви затваряне на магазините след Коледа до 10 януари
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е съгласна с препоръките за затваряне на магазините в страна след Коледа до 10 януари 2021 г. и се противопостави на отварянето на хотелите, така че семействата да могат да се срещат едно с друго през ваканционния период.

Говорейки в долната камара на парламента - Бундестага, Меркел каза, че опитът показва, че втората вълна на пандемия е по-трудна от първата, като добави, че в Германия все още има твърде много хора, заразени с коронавирус, съобщава Ройтерс.

Меркел посочи, че хората в Германия не са намалили контактите си в достатъчна степен, след като от 2 ноември в страната беше въведен частичен локдаун в опит да се ограничи разпространението на коронавируса, оставяйки отворени само училищата и магазините.

В тази връзка Меркел подчерта, че би предприела всички възможни стъпки, за да запази отворени училищата и детските градини, предаде БНР.

Още по темата
Германският канцлeр предупреди, че ваксинацията срещу COVID-19 не може да доведе до "голяма промяна в хода на пандемията" през първите три месеца на 2021 година, тъй като няма да може да бъде направена имунизация на достатъчен брой хора.

В обръщението си пред Бундестаг тя отбеляза, че на ваксинацията трябва да се гледа като на важна стъпка, тъй кат ще намали броя на смъртните случаи вследствие на коронавируса, което само по себе си представлява "голяма победа".

Според Меркел пандемията от COVID-19 променя баланса на световната икономика, като много страни бележат икономически спад поради коронавирусната криза. "Най-устойчиви са икономиките, които успяха да овладеят пандемията", посочи тя пред германските депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да ги затвори до 20 януари, докато изхвърлят онзи психопат от Белия дом, че не се знае,какво може да забърка до тогава.
28
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Кой създаде и пусна вируса фрау???ѝКой ще носи отговорност за наложеният ни фашизъм???Кога персонална отговорност??? Не ви избираме и плащаме да ни баете и гледате на кафе!!!Кой и защо допуснахте да пусне вируса???...утре какво ще пусне и направи...алчни и импотентни политици грижещи се за офшорните си сметки...Кой е виновен???
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая бабичка е съвсем изкукала. Немците ще я сварят в казана за бира.
26
0
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
да, нагласен мач се печели, само ако не играеш. крайно време е да откажеме, да купуваме каквото и да е, което не е произведено в собствената ни страна - първоначално може и 1 век назад да се върнем, но след това ще дръпнем 200 години напред, като отново докара развитието си до ниво компютри да правим като по време на развитият Комунизъм! Само това е спасението!!
25
0
 
13
 
! Отговори
Долу капитализма преди 3 години
Тъпата Икономиката я сринахме майната й !!! Крайно време е да си печем хляба в къщи, а плодовете и зеленчуците да си ги произвеждаме в собствената градина !!!! Да върви по дяволите Глобализацията с вносните плодове, зеленчуци, меса и стоки за бита !!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До V/22Не разбирам какво ви пречи на низшите духом да си хвърлите телевизора на прасетата до фургона?!
23
4
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Шмеркел,това нещо средно между мъж и жена да вземе да се затвори в една джамия..и след 20 години да се отвори и да си зададе въпроса" Аз какво съм?" ...Такива кукли на конци ни управляват.Които не се знаят кои са.
22
2
 
15
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
МЕРКЕЛА ПАРДИ ЗА ПУСЛЕДНО !
21
5
 
20
 
! Отговори
V преди 3 години
Първото нещо което трябва да се направи да се забранят средствата за масова дезинформация .Телевизиите. Ако ги няма да видим как ще ви налагат всемирни даже всевселенски забрани ;) Който го е страх просто се чувства стар ;) Все пак не сме вечни.Много възрастни хора си отиват от сезонен грип .Да те е страх от това е като да се чувстваш пътник.
20
2
 
7
 
! Отговори
Гретчен и Гавин преди 3 години
Подкепяме всички мерки ние сме добре.
19
4
 
10
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 3 години
Дори Меркел казва, че ваксината не е панацея трябва да свикнем с новата реалност.
18
2
 
12
 
! Отговори
Novus Ordo Seclorum преди 3 години
Новият Китайски Комунистически Световен Ред ще Бъде Наложен! ако не с КОВИД-19, то с КОВИД-21, КОВИД-22 и т.н.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намордник или граждански права това е въпросът.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнемането на права и свободи ще Ви направи свободни.
15
0
 
10
 
! Отговори
ЖендрОргияВБрюксел преди 3 години
Брюксел е Любов! Меркел е Любов!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13 Анонименубичъм ва
13
9
 
16
 
! Отговори
от немско преди 3 години
Немците ще се вдигнат на бунт. Сигурен съм сто процента
12
4
 
0
 
! Отговори
6 гошко тъпото преди 3 години
гошкоо гошко....
11
2
 
7
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Щом втората вълна е по-смъртоносна от първата, то каква ли ще е... третата:)))?!?А четвъртата:)))?!?Ами петата и така нататък:)))?!?Ама, кой му пука, щом... ваксата е безплатна:)))?!?
10
5
 
7
 
! Отговори
КОВИД-21 преди 3 години
К омунистическиО купация,В аксинация иИ муницация наД обитъка