Кметът на Родетрдам: Не е взето решение за демонтиране на моста заради Безос

Идеята яхтата на милиардера да премине от там предизвика вълнения
5 фев 2022 09:00, Петя Славова
49
Кметът на Родетрдам: Не е взето решение за демонтиране на моста заради Безос
Снимка: БГНЕС

Кметът на Ротердам: Все още не е взето решение за демонтиране на моста заради яхтата на Безос

Град Ротердам все още не е взел решение дали да демонтира временно моста Конингсхафен, по-известен като Де Хеф, за да може да премине новата яхта на бившия главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, заяви кметът Ахмед Абуталеб пред AD. По думите му градът все още не е получил заявление за издаване на такова разрешение.

Още по темата

Новината, че градът планира да демонтира националния паметник, за да може най-богатият човек в света да премести новата си яхта през него, предизвика доста вълнения в началото на седмицата. Безос поръча плавателния съд на стойност 485 млн. долара в корабостроителницата "Oceanco" в Албласердам, припомня БГНЕС. Корабът, Y721, е дълъг 127 метра и е втората по големина ветроходна яхта в света. Тримачтовият кораб не може да се побере под Де Хеф, така че планът е през лятото средната част да бъде временно премахната.

В сряда Марсел Валравенс - лице за контакт в общината по въпроси, свързани с De Hef, заяви пред радио Rijnmond, че градът е получил искане за демонтиране на моста и ще се съгласи с него. Той каза, че „Океано“ и Безос ще поемат разходите по операцията.

Но според Абуталеб това не е така. Все още не е получено заявление за издаване на разрешение. А щом то постъпи, градът ще прецени засегнатите интереси, преди да вземе решение. "Икономическият, особено морският имидж на нашия регион, и техническият: възможно ли е това да стане без щети. И искаме да знаем дали купувачът наистина ще възстанови разходите.“

Мостът Конингсхафен е въведен в експлоатация през 1878 г. и е силно повреден по време на бомбардировките на Ротердам през 1940 г. През 1993 г. мостът губи функцията си на железопътна връзка между Ротердам и Бреда след пускането в експлоатация на тунела Вилемспоорт. Скоро след това властите решават да го демонтират, но се отказват от тези планове, след като срещат остра критика от страна на местните жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Казва се спирит, а не дух - в спирита на семитските традиции. Араби и израелтяни нали са чеда на Сем.
21
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Явно става въпрос за пари, и то за много пари! Най-вероятно е да искат да реставрират целия мост , за сметка на Безос! Нидерландците не са хора , които да строят нещо, което няма да излезе оттам! Това са хора, които умеят много добре да си правят сметката;
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Че и затворите си затварят, че няма затворници"___________________________________ Че откъде да се вземат затворници при властващата толерантност? Само продажбата на плюшени мечета процъфтява при всеки пореден терористически акт.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е проблема не можах да разбера. Човека си е поръчал яхта в местната корабостроителница за милиони, но не могат да му я доставят заради моста. Еми щом трябва ще демонтират една част да излезе яхтата и после пак ще си го монтират. Явно са го правили и друг път това, щом точно там е корабостроителницата. Но сега някой решил да вдига шум, защото е за Безос.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът се казва Ахмед Абуталеб - изцяло в дyха на нидерландските традиции.
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13,Кои са фактите? Колко патента се издават годишно в БГ? Колко печели БГ от патенти използвани по света?Учил си нещата от 4ти клас, защото целта на комунизма е да те унижава и потиска, а това става като ти се дават трудни задачи(не само математика).Мисля факт е че в Испания има цели села от българи, не съм чувал за испански села вБГ.. Сигурно народа *** бяга към Испания на трудния и гаден живот.. а не към БГ дето са най интелигентните крадци лъжци и основното бедни гладни хора...
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бутнете и катедралата амеде, те тея католиките и без това освен да изнасилват малки деца в тях нищо друго не правят. и после закарайте малките деца при чичко паричковците от мароко, пакистан и подсахарска африка да им дават парички за близалки и да им проповедват правата вера.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалка история, идва безос и почва да им унищожава града, природата и тия се кланят. вие ли ще се биете с руснаците? че те ще ви спукат от бой
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха,Европа няма гори, източна европа гори и сега... защото тук са против хората... защото са животни..
13
5
 
16
 
! Отговори
Алоу преди 2 години
До До 5Нямало престъпност в Холандия,вървяли напред?Верваме,верваме...То ние няма да се оправим,ама З.Европа откровено се скапва.Разликата спрямо 90-те е фрапираща.До 20-30 години белите ще са в резервати.
12
5
 
17
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
2003 кога наще ме заведоха в Испания и продължих да уча там (тук бях завършил 8 клас),нещата които учех там най вече по математика,тук ги бях учил в 4 и 5 клас,не знам бай Тошо точно как ни е демонтирал акълите,но нали е модерно да се говори че западняците са много по ентелегентни от нас,въпреки че фактите говорят обратното!!
11
0
 
13
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Тия мачти не са ли разглобяеми. Англичаните са го измислили още по време на галеоните, и то точно с тая цел. Горните части се наричат стенги, бързо се демонтират според случая.
10
3
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Едва ли белите са мнозинство в Ротердам при такъв кмет...И какво ли ги интересува цветните старата традиция?То запалиха Нотр Дам без проблем и още не е възстановена,що да не ре*знат и тоя мост за кефа на Безос?Европа гори и най-вероятно ще изгори със сегашните ***...
9
6
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
А ти азиатец ли си, че говориш за европейците в трето лице
8
12
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Това е единственото, което гръмнали расистчета като теб виждат. Хората отдавна са в 21и век и затова са на светлинни години пред оскотялото население на територията и не оценяват хората по имената им. Че и затворите си затварят, че няма затворници.
7
6
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Че те демонтираха акъла на цялата ни нация за благото на бай Тошо, пиявиците около него и руските кукловоди
6
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Петя ти вчера едно днеска друго ,с Анатоли сверихте ли си часовниците да лъжете еднакво
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кмета на Ротердам - Ахмед. Това е главното в статията. Нищо лично, само впечатление
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако едно време тук бяха демонтирали нещо за благото на бай Тошо и до днес демократите щяха да вият на умряло и да го натякват,но щом е за краварски капиталист това е най нормалното нещо на света!!
3
0
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кмете, ние от махалата само чакаме да разрешиш и идваме с оксижените да го преместим в най-близкия пункт за скрап.