България и Гърция променят правилата на играта

Причината е новият интерконектор
12 юли 2023 00:00, Росен Стойчев
20
България и Гърция променят правилата на играта
Снимка: БГНЕС

Новият интерконектор между Гърция и България промени правилата на играта.

Още по темата
Това обяив Йоргос Сатлас, изпълнителен директор на компанията, коят изгражда интеконектора, съобщи Катимерини.

Увеличаването на капацитета ще зависи от пазарните тестове. Един е планиран за настоящата година.

Има голям план и за съоръжението в Александруполис, което също ще повиши обемите. Планират се нови варианти за доставки.

Припомня се, че от както интерконекторът беше стартиран през октомври, се е превърнал в основен енергиен източник за България. Определя връзката като определяща правилата на играта.

Реално тя отговаря на плана за диверсификация на енергийните източници в Европа. Двете страни са успели да намалят своите зависимости от определен доставчик.

Работи се по доставки и за нови страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Гърцияправиладоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази статия е ЯВНО спонсорирана, а този който я е писал "хал хабер" си няма от темата. Или са му платили достатъчно. И да ми отговори той или цитирания грък КАК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ГАЗОВАТА ПОЛИТИКА НА ЕВРОПА след като изградената тръба има капацитет едва 1/3 от годишния разход на България. А България е един никакъв, мижав потребител на фона на държавите от Европа. И ако доставяната газ е от терминала колко ще е цената и ? И т.н..........
14
20
 
30
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
И Гърция и Румъния са измислени държави. Само че никой не говори за това, защото са измислени малко преди нашата независимост. А историята на Гърция е като историята на днешна Македония-кражби и продажби. Румъния реално няма история преди Османското нашествие, а румънците до 1854 година са имали 30000 български думи, които са премахнати и заменени с френски и италиански.В Румунските църкви се е проповядвало на църковнославянски, както го наричаме ние, до началото на 20век.Това е за комшиите.
13
9
 
29
 
! Отговори
До 7 преди 10 месеца
Какви византийци са гърците????? Византия Е Източен Рим, НО ОСНОВНОТО МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ СА ТРАКИ КАТО НАС. Елини. Особено в Сегашна Северна Гърция, Солунско...и т.н. В Пелопонес са други.
12
10
 
42
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 10 месеца
Погледнете положително, както си и трябва да се гледа. Този газопровод е само в полза на България и Югоизточна Европа. Стига с тези отрицателни коментари от ***.
11
18
 
19
 
! Отговори
Рамбооо преди 10 месеца
Вие дами и господа сте заблудени. България е нежелана територия от ашите съседи, затова ние българите трябва да им съдираме кожите от транзитни такси и продажба на електроенергия. Но това не се случва защото в парламента има агенти на всяка една съседна нам държава които си получават хонорар за да са пречка за българските интереси.
10
21
 
14
 
! Отговори
Вече,видяно! преди 10 месеца
Руснаците и турците винаги,ама Винаги са мачкали и грабили както насБългарите и България,така и целият Балкански полуостров и Европа дори.Те са Най-гадноте представители на Хомопитеците-човеци но с много генетични отклонения,най-вече.....МИСЛОВНИ.Когато фактите говорят и боговете мълчат!
9
20
 
31
 
! Отговори
Магелан преди 10 месеца
По добре от Гърция и Турция .От колкото от Тези болшевишки диваци от Кремъл.
8
9
 
25
 
! Отговори
Конфуций преди 10 месеца
България попада под византийско робство благодарение на Русия. Княз Святослав I две години поред плячкосва древната столица Преслав, опожарява големите градове на север и избива българите докато България води война с Византия.Накрая Византия вижда че Русия ще и отмъкне плячката и сключва договор с печенегите да нападнат Русия, в същото време сключва привиден мир с Българите и създават обща армия за изтласкване на руснаците от българските земи. Накрая България е толкова изтощена че става лесна п
7
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъпппите главатари на ЕС накагат правила, за които плямпат, че са екологични, а всъщност създават още по-мръснииии дейности. Заради страха си и взривиха Северните потоци. Зеленски прекрати достъпа до още 2 тръби по суша. опряха и от Ямал към Финландия и сега Русия изнася газ, но втечнен. За този месец даже е на първо място като вносител в Испания. вместо чисто по тръбопроводи, сега с много змърсяване по море, оттам нова опасна и машабна инфраструктура по и във земята. Заради изродддите в САЩ.
6
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На византиец не вервам :)))
5
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Долно племе са византийците(гърците)................хич не са за вярване...............четете историята,бе!
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато гъркът се е раждал,и евреинът е плакал!
3
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашите политици са балъци.Защо трябва ние да плащаме като можеха те на нас?Ей затова си стоим все бедни.
2
22
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Както колегата по-долу пише, промениха това Кой на Кого плаща. Нормално с 90% европеиден електорат, станал булка.
1
15
 
37
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Да, вместо България да снабдява Гърция, Гърция снабдява България! Умно!