Призив в Нидерландия: Гответе се за война с Русия!

Командирът на армията: Москва става все по-силна
Обновена: 29 дек 2023 12:50 | 29 дек 2023 12:50, Нели Христова
156
Призив в Нидерландия: Гответе се за война с Русия!
Снимка: БГНЕС

Командирът на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен призова страната да се подготви по-добре за евентуална бъдеща война с Русия.

"Нидерландия трябва сериозно да се страхува от война и обществото ни трябва да се подготви за нея... Русия става все по-силна", заяви в интервю за вестник De Telegraaf генерал-лейтенант Мартин Вийнен, командир на Кралската нидерландска армия, цитиран от изданието NewsWeek.

Нидерландия, която е един от основателите на НАТО, е силен съюзник на Украйна. Миналата седмица нидерландският премиер  Марк Рюте обяви, че страната му скоро ще достави 18 изтребителя F-16 на Украйна. А Вийнен, който на 1 януари ще се оттегли от поста си, заяви, че Нидерландия трябва да последва примера на други държави, които се намират в близост до Русия, визирайки военната подготовка на  страни като Швеция, Финландия и балтийските държави.

"Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия", казва Вийнен. Командирът на нидерландската армия не е единственият, който призовава за по-добра подготовка срещу евентуална война с Русия - в интервю за Welt am Sonntag на 16 декември германският министър на отбраната Борис Писториус говори за необходимостта Германия да оборудва по-добре армията си, като увеличи защитата на оръжията си. Писториус заяви, че Германия трябва да е в състояние да се защитава достатъчно добре, както и да предоставя оръжия на Украйна, тъй като САЩ могат да намалят участието си във войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Холандците си заслужават да бъдат унищожени от руснаците. От десетилетия работят да има война с Русия.
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вярно ли е че в 40те Голяндия, предоставя най многобройните войскови части на Хитлеренски Ахдолфиенко
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука някакви сплескани х й........в.е казват че Русия трябва да бъде унищожена.Да хващат автомата и на Донбас да докажат на практика тезата си.
138
2
 
8
 
! Отговори
Другарят Путин преди 4 месеца
Голандия будет Задрейнская Губерния!
137
2
 
8
 
! Отговори
Анди преди 4 месеца
Празната земя има нужда от газ. Една добра възможност е да станат част от Руската федерация.
136
2
 
14
 
! Отговори
Вон Клаузевиц преди 4 месеца
Тези тревомани и армия ли имат?
135
1
 
18
 
! Отговори
Хемус преди 4 месеца
Абе ако сте били в Холандия и сте видели местните зомбита,ще ви стане ясно,зашо руснаците ще ги превземат за два часа!Ама преди руснаците,повече трябва да се притесняват от мароканците и суринамските наркобанди!И холандците са нация,която не харесва българите!Не ни смятат за хора и не не заради братчедите,просто не сме им симпатични
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Холанците да се готвят за нахлуването в Шенген.
133
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Казват на германците да се готвят за война с Русия. Хуйландия пак ще играе жертва.
132
4
 
18
 
! Отговори
Рънърса 2024 преди 4 месеца
Русия се очертава като държава-шампион, която громи безкомпромисно западно-европейската и американска измeт. За нас остава гордостта, че сме от едно езиково семейство.
131
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бедните Руснаци само мъсна война може да воюват. Пуснете им една атомна бомбичка и да се приключва.
130
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия е наци-фашистка държава с хора заляти с пропаганда. Русия не трябя да я има.
129
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия трябва да бъде унищожена. Всеки като нея и я подкрепя също така. Само тогава света ще бъде спокоен и без заплаха. Русия винаги започва всички световни войни само тяхните императори да са на власт. Само за ваша инаформация в Русия хората живеят средно 65 години, а в Нидерландия 85 години. Това е информация за този,които казва че Нидерландия била превзета за два дни или часа. В твоята Русия хорта си умират рано,а мобе да живеят още поне по 20 години.
128
4
 
22
 
! Отговори
Бахура преди 4 месеца
Холандия беше превзета за часове преди години. Само казвам.
127
5
 
20
 
! Отговори
R.A.T.M преди 4 месеца
Първо Русия влезе в Украйна с армия, която не може да завземе цяла Украйна. Натовци сега редактират учебниците си по военно дело, защото сегашната им доктрина се видя колко струва срещу враг като Русия, това не са талибани по джапанки. Второ Русия може и да нямат аналитични центрове като западняците, но досега добре се справят и запада вместо да отслаби Русия постигна обратното. Трето на руснаците дори Лвов не им е интересен камо ли други страни особено пък натовски.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия", казва Вийнен"Такаааа, значи някой не е внимавал във военното училище или не иска да спомни за Наполеон или за *итлер...На *** военни само военни схеми са им в празните глави, вместо да осъзнаят, че с преговори е евтино и безболезнено, или поне с по-малко жертви. Хора сме все пак, не се раждаме за да умираме във война!
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз не знам случй в който "европейците" и въобще "западняците" да са решили някакъв конфликт чрез дипломация, но както кажеш брадчеде Писториус...
124
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Туй на снимката нодерландската войска ли е ?
123
16
 
4
 
! Отговори
Човешкия фактор преди 4 месеца
Холандия и Белгия двете са общо колкото полвин България по площ ,а имат общо брутен вътрешен продукт по-голям от Русия която е една седма от цялата суша на планетата...
122
4
 
16
 
! Отговори
Антрополог преди 4 месеца
Русия е с 5000 ядрени глави , ако ги нямаше Китай отдавна да е притопил руснаците .Пълна победа от вън сещу Русия няма как да стане , а от вътре при пълен контрол над населението и без никаква опозиция също няма как да стане.Мир и автономии за Крим и новите республики и сини каски по границите изглежда логично.