Урсула фон дер Лайен: Геоикономическата нестабилност расте

Тя вече се била превърнала в новото нормално явление
84
Урсула фон дер Лайен: Геоикономическата нестабилност расте
Снимка: БГНЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди днес, че геоикономическата нестабилност се е превърнала в "новото нормално явление" в международните отношения и че това напрежение ще продължи да нараства, предаде БТА като се позова на Франс прес.

"2024-а ще бъде решаваща година. Експертите очакват по-нататъшно нарастване на икономическото напрежение - от Червено море до Тайванския проток", каза Фон дер Лайен на конференция в Хамбург за климата. "Това означава и по-чести прекъсвания на веригите за доставки и по-голяма нестабилност на енергийните пазари. Международната конкуренция се засилва. Това е новото нормално състояние и ние трябва да живеем с него", добави той.
Зачестяващите екстремни метеорологични явления означават, че европейците трябва да "обединят усилията си както никога досега", особено при постепенното отказване от изкопаемите горива и декарбонизацията на икономиките си.

Урсула фон дер Лайен защити Зеления пакт на ЕС, който предоставя "ясна визия за превръщането на Европа в първия климатично неутрален континент в историята". Тя добави, че Зеленият пакт осигурява "необходимата сигурност при планирането, която инвеститорите от цял свят търсят", за да развиват възобновяеми енергийни източници.

Този документ е екологичната пътна карта на Европейската комисия, която обхваща преобразуването на голям брой сектори, за да се гарантира, че ЕС ще постигне неутралност по отношение на климата до 2050 г. В рамките на този план за климата, много от чиито текстове все още се договарят, селскостопанският раздел, който планира да затегне екологичните разпоредби, предизвиква недоволството на фермерите, отбелязва АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От физиономиятя й, само гласът и е още по-гаден и как про.ста.ш.ки го каза на англ. : we will ban rt in the eu... Не, не е избирана. Затри ЕС! Провали немската търговия. Всичко унищожи. Трябва с трактор някой да я сгази.
69
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 месеца
Вижте и само физиономията на тази фрау
68
0
 
10
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Урсула ако знаеш колко хора в Европа те ненавиждат ще си биеш 5 ваксини от тия на мъжа ти.Не случайно дядо ти е бил от СС и е служил на Хитлер.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нещо което тая да не е счупила.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мурсула Вон от Лаинен
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен69-Аз мисля, че тая няма да говори още много дълго време. В хороскопа и пише - Да се пази от трактори. Че може в скоро време някой трактор да я прегази уж случайно.
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази говори като луд човек с оная си работа. Промишлеността се нуждае от стабилни източници на електроенергия.Такива определено са АЕЦ-овете, а не прехваланите ВЕИ-та,Соларните панели в България не са ефективни, защото 6 месеци слънцето в БГ почти го няма, а през останалите месеци по 8 часа е нощ.Ветрогенераторите са ефективни по черноморието и Добруджа.Питайте г-жа Кунева защо се съгласи да спре АЕЦ блоковете # 1 -4. Питайте и тримата канадци защо спряха евтиния природен газ, който Австрия и Ун
63
25
 
1
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 месеца
...Копейките са забавни! Фон дер Лайен имала вина,че на някой в Кремъл му хлопала дъската! Дерзайте товарищи, с примитивната помия! Явно само тя се осребрява!
62
2
 
17
 
! Отговори
От изказването преди 3 месеца
Се разбра - ще мизерствате, а ние ще ви предложим още от същото - свиквайте.
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Урупсийооо, расте от корумпирани политици и либерастия. Откакто превзехте Европа, хората бял ден не са видели, сатани мръснни! Вие управлявате, вие сте нестабилността, престъпността, либерастията и корупията, ВИЕ!
60
1
 
17
 
! Отговори
тааа стрина преди 3 месеца
да я товарят и у Алабама да диша азот . За половин час ще се решат камара проблеми на Европа , и да пуснат стрийм как диша ухилена у азотната маска
59
3
 
26
 
! Отговори
Чудото на 21ви век преди 3 месеца
Никога в световната история, толкова умствено лимитирано същество не е било нещо повече от хигиенистка на отходни ями!
58
0
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Урсула фон дер Лайен: Геоикономическата нестабилност е право пропорционална на урсулината некадърност.
57
2
 
16
 
! Отговори
Друг преди 3 месеца
Каквото повикало такова се обадило! Щом сееш бури ще жънеш урагани!
56
1
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Тая що не си гледа тестисите а запали фашизма в Европа ,продажна ***
55
1
 
13
 
! Отговори
Ала бала преди 3 месеца
И ти нямаш никаква вина, нали?
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цитат: /Урсула фон дер Лайен защити Зеления пакт на ЕС, който предоставя "ясна визия за превръщането на Европа в първия климатично неутрален континент в историята". Тя добави, че Зеленият пакт осигурява "необходимата сигурност при планирането, която инвеститорите от цял свят търсят", за да развиват възобновяеми енергийни източници./ Е отговорът е в цитата - зелената сделка.:))
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ГЕИЬОВЕТЕ В ЕВРОПА СЪЩО СЕ МНОЖАТ
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
500 хиляди родни евроатлантици са готови да защитават европейските ценности от режима на Путин. Само им дайте знак и тръгват да защитават нашата родина - Брюксел.
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Урси, отиваш си, идват червените свий се някъде, ще те закарат в Сибир, там фотоволтаиците не топлят, ама поне въздуха е чист...унищожихте ни. Бог да пази България!