Какво може да ни докара грипът?

Заболяването не е толкова безобидно, кои са опасните признаци
19 яну 2015 19:58,
3
Какво може да ни докара грипът?
Източник: Reuters

Усложненията на грипа не са правило. Те, обаче, се наблюдават при някои пациенти и са причина за смъртта на над 250 хиляди души годишно според СЗО. Това е алармиращ сигнал за това, че грипната инфекция не трябва да бъде подценявана и отношението към лечебния процес и наблюдението на болните трябва да е сериозно.

Най-уязвимите контингенти от населението по отношение на застрашеност от по-тежко протичане, с усложнения, на грипа са децата, бременните и хората в напреднала възраст. В тези случаи, защитните сили на организма не са достатъчно стабилни, за да елиминират генерално инфекцията за кратко време.

Практически, всеки заболял от грип може да развие усложнения и споменаването на горните контингенти е ориентировъчно, от гледна точка на това кои хора трябва да са с повишено внимание.

Не е случайно, че грипът може да се усложни с бактериална инфекция. Грипният вирус е към групата вируси, предизвикващи имунна супресия. Това означава, че той оказва потискащо въздействие върху имунните клетки по отношение на техните функции да защитават тялото от патогенни микроорганизми. По този начин се създава едно състояние на беззащитност на имунната система, което отваря вратата на разнообразна патология.

Повече за грипа можете да прочете в рубриката "Стоп грип" на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: грипнастинкавируси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a eto takiva kato tebe , samolekuvashti se omirat nai-chesto :)
1
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
awe ti si mnogo prost .Koi ti govori tuka za antibiotici i lewkarstva we ,i koi go interesuva ti dali piesh ili ne piesh lekarstva?????