По стъпките на мечтите: Младежи трупат опит в болница

Те събират знания, помагат в Реанимацията
12 яну 2020 17:48,
5

Ученици от Велико Търново, които мечтаят да бъдат лекари, в последните няколко месеца прекарват свободното си време в Реанимацията на областната болница.

Вече са любимци на всички в отделението, но и са успели да придобият сериозни знания. Те са убедени, че да си лекар е призвание, а не само титла.

"Такива ентусиазирани бъдещи доктори, анестезиолози, никога не е имало досега. Дойдоха, за да си говорим за донорството. След като приключихме разговора, част от тях изявиха желание да дойдат пак", сподели д-р Сибила Маринова пред Bulgaria ON AIR.

Дежурството на бъдещите лекари в Отделението започва с визитация и завършва с дискусия.

Освен че са убедени в мечтата си да бъдат лекари, учениците нямат търпение да започнат да работят реално, а желанието им прави изключително щастливи лекарите и ги кара да вярват, че има млади хора, на които да предадат уменията и опита си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А законно ли е деца да се мотаят в най-тежкото отделение и кое е позволил такова нещо. Едва ли на болните им е много приятно. Който е лежал в реанимация знае за какво става дума.
3
0
 
2
 
! Отговори
Somebody преди 4 години
Реанимация и донорство се връзва идеално. Като попа в селото, който е едновременно и доктор.
2
0
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Нали знаете как лекар трупа опит? Труп, труп, труп...
1
0
 
7
 
! Отговори
Във всяка държава преди 4 години
и през всеки период се намира начин да бъде използван безплатен младежки труд.Хубаво е, когато това не става по принуда, а по желание.Ще бъде справедливо да получат някакви бонуси онези младежи, които дълго време и редовно са ходили да помагат в здравните заведения. Това може да стане под формата на допълнителни точки при изчисляването на кандидатстудентския бал. Може да бъде и финансово подпомагане по време на следването - напр. заплащане на семестриалните такси или на част от тях и т. н.