Навици, които дехидратират кожата

Прекалявате с ексфолирането
4
Навици, които дехидратират кожата
Снимка: Istock

Може би повечето дами искат да са млади за колкото може по-дълго време. Но всъщност целта на всяка от нас трябва да е да изглежда максимално добре за собствената си възраст. Всеки етап от живота има своята красота, а тя безспорно започва с красивата кожа. Как да предотвратим повяхването ѝ и признаците на стареене? Започнете грижата за кожата, избягвайки следните лоши навици:

Консумирате твърде много нездравословна храна

Безалкохолни напитки, пица, шоколад, торти, пасти, сандвичи, пуканки и гевреци – това са само малка част от изкушенията, пред които се изправяме всеки ден. И макар да ви се струва, че „заслужавате“ да си похапвате вкусно, тези храни са с висок гликемичен индекс (ГИ). Въпреки че са приятни за небцето, те също са известни като една от основните причини, свързани с не малко кожни проблеми. Това е така, защото храните с висок ГИ причиняват повишаване на кръвната захар, предизвиквайки прилив на инсулин. Инсулинът стимулира вашите произвеждащи мазнини хормони, наречени андрогени, а това обикновено води до появата на пъпки и кожни проблеми.

Осигуряването на здравословна балансирана диета от пълнозърнести храни и храни с високо съдържание на протеини е най-добрият начин да поддържате кожата си. Като алтернатива, можете да си направите експеримент и да спрете за известно време нездравословната храна. Гарантирано ще видите подобрение на състоянието на кожата си в рамките на седмици.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Здраве
5 необичайни оплаквания след раждане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цигаретките праат женската на чироз и смрад на вещица се носи га реши да те уапе...
2
2
 
5
 
! Отговори
Накрая преди 1 седмица
Маркуч към лицето а не всичко в устата
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Повтарянето на евроатлантически мантри изсушава мозъка.