Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна

Командната зала на "Газпром" официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна
7 яну 2009 18:00,
278
Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският премиер Владимир Путин разреши на „Газпром“ да прекрати транзитните доставки на газ за Европа през украинска територия.

Доставките на природен газ през Украйна към Европа ще бъдат възобновени само след споразумение за разполагане на международни наблюдатели, категоричен е Путин.

Командната зала на „Газпром“ официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна към Европа, предаде Интерфакс.

На практика руски газ вече не преминава през Украйна, отбелязват московските издания.

В медийната престрелка през последните 24 часа властите в Украйна неколкократно заявяваха, че Русия е отрязала газовите си доставки до нула, а Русия твърдеше, че все пак доставя газ за други европейски страни, който Украйна отмъква.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За пореден път се убеждавам колко е бил прав Бисмарк, когато е казал "Договорите с Русия не струват и хартията, върху която са написани".Дано Европа осъзнае, че не бива да изпада в енергийна зависимост от монополист-варварин с геополитически амбиции. И дано българите се събудят за факта, че мръсните комуноиди, които са с руско, а не българско самосъзнание, ни навират нарочно в колкото се може по-голяма зависимост от Раша. За да могат сега да ни поучават как трябвало се целуваме прахта в краката на Цар ***. Оказва се, че България е много по-зависима от Европа от милост. Европа получавала 30% или 40% от газа от Раша, а България 100%. И България няма терминал за втечнен природен газ, така че няма как за зор заман да се кара метан с кораби.
16
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Военопрестъпника *** на съд в Хага ! Няма ли кой да го гръмне тоя върколаг ?!
15
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Военопрестъпника *** на съд в Хага ! Няма ли кой да го гръмне тоя върколаг ?!
14
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Военопрестъпника *** на съд в Хага ! Няма ли кой да го гръмне тоя върколаг ?!
13
0
 
0
 
! Отговори
предателите на ченг преди 15 години
ще те открия по IP и може да те целуват студен ! Пробутвай си пропагандата мръснико на друго място и не заемай страната на тиранина , че на ченгел ще висиш *** неедна !
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно защо Украйна отказва да приеме международни наблюдатели
11
0
 
0
 
! Отговори
Възмездие преди 15 години
Да ти се фъргам на миризливата комунистическа муцуна! У дирника на майка си си правен явно, а мозъка ти се е разкиснал като на мокра шундра вуната!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна не пускаше през нейна територия превоз на уран за Козлодуй с някакви смехотворни мотиви.Спомняте ли си за това? Украйнското правителство е виновно застуда във вашите апартаменти.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mama im komunisti4eska,vsi4ki 6te mrete! r.ov4.kade izbqga v ispaniq mastio
8
0
 
0
 
! Отговори
GOGO преди 15 години
НЕ ИСКАМ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВО ШЕ БЪДЕ СЛЕД 10 ДЕНА В НОВИНИТЕ - ДРАМАТУРГИЯ.ШТОТО ГАЗ НЕМА ДА ИМА
7
0
 
0
 
! Отговори
merkator преди 15 години
Този човек (путин) е много болен!Психопат от неговата класа е много трудно да бъде излекуван!Особено, когато е господар на нация от превъртели "мужици"!
6
0
 
0
 
! Отговори
M-K преди 15 години
Така се разговаря с крадците и лживи ку.р.вета (украинците)до 1 - ходи да се хвърлиш в някое езеро, КУЧЕ МРЪСНО!
5
0
 
0
 
! Отговори
slayer преди 15 години
Хайде хайде, путин ни бил виновен, нали знаете че украинците са голи като пушки и ако не източат това което минава през територята им как ще са на далавера. И мен да ме крадяха украинските мафиоти и аз щях да им спра кранчето, ама поне да имаше някакво предупреждение
4
0
 
0
 
! Отговори
бунтар - патриот преди 15 години
Господ бавя , но не забравя копеленценедоносено , а ако господ забрави ние няма да те забравиме тиранино ! Недей и да си помисляш да стъпиш повече на българска земя ! Ще даде ли някой 1 000 000 000 да го освиткам тоя поганец ?!
3
0
 
0
 
! Отговори
joki преди 15 години
Ako Rusiq ne pusnat gazta do 2 dena 6te gi spohodi ikonomi4eska kriza na kvadrat, t.e. te bez potrebitelite v Eurpa sa palna nuli4ka.Gubqt miliardi na den samo zaraDI TOZI KONFLIKT.
2
0
 
0
 
! Отговори
Venrus 2008 преди 15 години
между Русия и Украйна не е от вчера. Авторитетната швейцарска фирма SGS, занимаваща се със замерване на количествата газ, преминаващи през тръбите, още през 2006г е установила, че Украйна краде:International auditing company SGS was hired to check the amount that entered and left Ukraine. All the gas that Europe did not receive was siphoned from transit pipeline on Ukrainian territory. Surprisingly the amount of the siphoned gas was more than Ukraine would regularly receive from Russia. This all was occurring while the president of Ukraine was telling that Ukraine does not take anything from the transit line.
1
0
 
0
 
! Отговори
КАКВОТО ПОСЕЕШ ТАК преди 15 години
За тебе един 7 , 62 и як български к- у - р - е - ц !

Спонсорирани публикации