6 причини защо един мъж би напуснал дори перфектната жена

И най-влюбеният мъж може да намери причина да си тръгне
30 сеп 2024 23:00, Теодора Драгоева
9
6 причини защо един мъж би напуснал дори перфектната жена
Снимка: iStock

Когато една любов приключи, често сме обсебени от въпроси като „Какво сбърках?“, „Можеше ли да бъде иначе?“ и др. Но в действителност причините, поради които мъжете напускат една връзка, често са по-дълбоки, отколкото си представяме. Невинаги става въпрос за проста непоследователност или моментно недоразумение, а по-скоро за сложната емоционална динамика, която се крие зад техните действия.

Понякога един мъж напуска привидно идеалната си  половинка в резултат на собствените си страхове, неспособност да се изправи пред очакванията или липса на емоционална готовност. Невинаги въпросът е какво е направила жената, за да отблъсне мъжа, а по-скоро е какво мъжът не може  да преодолее сам.

Много от нас са били там – във връзка, която изглежда обещаваща и с голям потенциал... и така, докато внезапно не се разпадне. При такива неприятни обстоятелства започвате трескаво да мислите какво сте направили погрешно, но в действителност причините могат да бъдат по-сложни, често болезнено честни и преплетени с дълбоки емоционални модели, които мъжете носят в себе си.

А ето и какви са причините, които често карат даден мъж да напусне жена, която може би всъщност все още обича:

1. Твърде сериозно, твърде бързо

Всички мечтаем за идеална любов, но някои връзки се развиват с такава скорост, че мъжете просто не могат да ги обработят емоционално. Въпреки че в началото той може да се наслаждава на интензивността на отношенията, ако връзката стане твърде сериозна и обвързваща и то твърде бързо от началото ѝ, мъжът може и да се изплаши. Не е задължително той да не иска сериозна връзка по принцип, но времето е от съществено значение за него. Ако един мъж чувства, че сериозната връзка го задушава на този етап от живота му, най-лесният изход е да си тръгне.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: идеалната половинка
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 30 септември – 6 октомври
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Aкo е от просташко, русофилско семейство.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Е, Приятни сънища!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Краката ми миришат на оцет.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тайгър Уудс изневери на жена си модел със застаряваща, беззъба ***. Никой не харесва перфектни хора, твърде много труд отива да се поддържаш и ти на такова ниво и понякога ти писва и си намираш нещо грозноватичко.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ако печели повече или колкото него.Или да кажем тя е магистър, а той не е. Или тя се поддържа, а той дебелее. Спира да му става и си търси нещо без много мозък и претенции, защото мъжа не може да позволи на жена си да е по-добра от него.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ако влиза да се изcepе докато той се бръсне сутрин и мус тава лошо от ужасната воня и наглите и пъpдежи.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не съществува " перфектна жена", нито " перфектен мъж"!. А и за да разбереш това - ти трябват поне няколко живота с един и същ човек!!! Много хора до края на живота си не разбират с какъв човек живеят - или го идеализират, или го мразят неоснователно. Въобще...луда работа е човекът!:)
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Основна причина *** го е Шиши и вече не иска да е мъж!
1
7
 
8
 
! Отговори
Ако наистина преди 2 часа
я харесва много, но се отдръпва, причините са само две: 1) Тя иска сериозна връзка с перспектива брак, но на него още му се ергенува и още не си е опеделил срок, след който да кротне; 2) Тя иска сериозна връзка, а после евентуално брак, но той е алчен (или напътстван от маминка) за голяма зестра или за тъст с много силни връзки, или за тези две неща взети заедно и е преценил, че тя не може да му даде това