Украйна се кълне: Пуснат ли газа - първо на България

"Нафтогаз" не иска никой европеец да измръзне тази зима, обяви шефът на дружество Олег Дубина
8 яну 2009 15:07,
126
Украйна се кълне: Пуснат ли газа - първо на България
Олег Дубина. Снимка: БГНЕС

"Когато пуснат газа от Русия, първите количества ще бъдат изпратени в България". Това каза директорът на "Нефтогаз" Олег Дубина в отговор на въпрос на евродепутата от АЛДЕ - ДПС Владко Панайотов в Европейския парламент.

Украинецът обясни, че технологичният срок да се възобновят доставките е 36 часа, но се надява, че експертите и от Украйна, и от Русия могат да съкратят тези часове.

Очакванията му са най-напред да се отвори транзитният пункт "Орловка", единият от шестте станции по газопреносната мрежа между Русия и Украйна.

Освен това стана ясно, че Украйна е готова да приеме експерти от Европейския съюз, които да контролират преминаването на руския газ през територията й.

"Ние сме готови да приемем всички, ако руската страна се съгласи", каза Олег Дубина, шеф на "Нафтогаз".

На въпроса скоро ли ще бъде постигнато съгласие между Русия и Украйна, Дубина отговори, че "не би искал някой европеец да измръзне тази зима".

Руското ръководство заяви, че "Газпром" ще възобнови доставките на транзитен газ, след като бъдат осигурени международни наблюдатели.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
stiga s DPS BSP turci *** ... vie druga rabota nqmate li si be .. ogranicheni ste povecheto tuka.. jiveete super mizeren jivot.. ama sa praite po neta .. da vi e..b..a .. da vi e..b..a i darjavata.. stiga rasizm qd i zloba !
84
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
а бе пич айде почни да мислиш малко,на коя ракия си вече?АЗ ГОВОРЯ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИ,А НЕ НА РУСКИ ГРАЖДАНИН, СТИСКАМ ПАЛЦИ И СЕ МОЛЯ ЗА ТАКИВА БЛИЗОГЪЗЦИ КАТО ТЕБ
83
0
 
0
 
! Отговори
pi4 преди 15 години
Ti si beznadegden slu4ai otivai si v Rusia.tam horata nqma kakvo da qdat ponege dr. Putin im razkata familiata.Tam rabotqt cel mesec za 80$. tova e ruski standart.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе като са толкова умни и могъщи защо не си признават собствената валута? може ли една държава с претенции за световна значимост да търгува с друга валута освен със собствената си?и непрекъснато да я обезценява! ега-ти могъществото!
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия украинци са за убиване просто! Развалили преговорите, а уж викаха, че днес щели да се разберат! Мизерници и лъжци! Те си карат тлъсна Коледа а ние мръзнем! Знаете ли какво четох днес в "Стандарт"? Че изписват леко болни пациенти, за да не зъзнат! А имат нужда от лекарски грижи! Ако се стигнело до режим на тока, недоносените бебенца в кувьозите са застрашени! Децата мръзнат по училищата! А най-гадното е че техния посланик днес сутринт им беше гост на сутрешния блок на Канал 1, показали му кадри със зъзнещи ученици а него не го било грижа! Какъв е тоя народ там бе, кви са тия чудовища, дето ги управляват? Извинявам се за силните думи, знам че тук има и деца, но просто това е прекалено! Рисковано е да се отменят плнови операции, новородени бебенца и мънички недоносени бебенца да страдат, недопустимо е деца на учат на антарктически температури! Казвам ви, с добро нещата няма да се решат! Абсурдно е да сме във военно положение без да има война! Защо в Украйна не излъчат по телевизиите какво става у нас? Даа покажат отделенията за новородени и недоносени бебета, да покажат детските ясли, градини и училища, да покажат как хората са готови да се избият като неандерталци за печките и всякакви други уреди, да покажат как ни съсипват икономиката! И не само нашата! Как тъй ще поставят Германия във тежко положение, каквото не са имали от 70 години! Нека украинците да видят за сметка на кого си живеят добре! За сметка на кого имат тлъста Коледа!
80
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
'мужиците'със сигурност са чели и четат толкова повече от теб че ти с твоя птичи мозък няма как въобще да осъзнаеш реалността
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dantess i Kuku, bravo!
78
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
видехтели как повечето сме жалки нештасници в рьцете на някойси
77
0
 
0
 
! Отговори
опала преди 15 години
Хохо, тия дето си мислят че ше има газ тая зима са оптимистите, на тях само мога да кажа "ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ!!!". Май ЕС ше трябва да изскача тоя път от кинтите - поне 7-8 милиарда, за погасяване на "дълга" на Украйна, за откраднатото и още малко отгоре. Просто разгледайте Украйна в случая като "европейска страна", нали това искахте? Газа си е руски, ще си вдигат цената колкото им падне, търсенето определя цената нали ви е ясно, американците да ни помогнат или не по-скоро франсетата - ама май ник'ви ги нема в момента... Докато наще гове*да-управляващите не зацепят че в тая игра всеки участва всеки за себе си нема да има прокопсия. Не случайно няма приета обща европейска енергийна политика, май ше трябва да изпасеме доста трева докато ни се изясни.
76
0
 
0
 
! Отговори
pi4 преди 15 години
ti ili si Rusnak ili si lud koeto e edno i sa6to.Vig kade sa Amerikancite i kade sa Mugicite Moskalski.Otvori si o4ite i progledni.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩОТО АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ ЗА ПАРНОТО, А ЗА ТУРЦИТЕ И РОБСТВОТО!!!
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така Dantess. После ще ми кажете, че Русия не била влиятелна държава.
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕИ БУХАЛ НЕДЕИ ДА ПЛЮЕШ ПО РУСИЯ БАЩТАТИ АКО ЗНАЕШЕ КАКЪВ КАРАБАТАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ТЕБ КАТО СА РЕШИЛИ ДА ТЕ ПРАВЯТ ЩЕШЕ ДАТЕ ИЗХВЪРЛИ НА РОГОЗКАТА
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** да си правиш шпакли на любимата си майка Русия, недо.еб.ано човече ! моята майка се казва България!
71
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
а ти отиди и духай на американците *** селски смотан
70
0
 
0
 
! Отговори
pi4 преди 15 години
Ei gnido ruska idi si v Rusia ***,tova tuka e BG.Hai-gadnite hora na zemqta sa rusnacite,pravoslavni bili dobre 4e gi pokrastihme i im dadohme azbukata na tia bokluci
69
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
kaк предлагате да се разделим отруската енергйната зависимост
68
0
 
0
 
! Отговори
Аспект преди 15 години
dantess, такива като теб нямат място в Европа. Такива като теб по принцип не са хора, а скотове. Единствената надежда е да вземете еднопосочен билет за Русия, където да живеете във вечно щастие. Тъкмо да видите какъв рай е там. И без това от вас не става нищо - нито работите като хората, само ходите да правите пропаганда, нямате елементарно човешко поведение, злобни сте и ограничени. Светът ще се движи и без вас, защото той се движи от хора.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
у-у-у-у-у-у бляяяяядь
66
0
 
0
 
! Отговори
Аспект преди 15 години
ne po temata - добре е да четете за проказата, но е добре и да знаете какво е тя и какви са симптомите й. Лицето на този президент няма нищо общо с проказата. При проказата се наблюдават центрове на заразата и рани, които няма как да се скрият. Това на лицето на украинския президент прилича на рак на кожата, а не на проказа. Ако беше проказа, той до сега да беше не само умрял, ами и без лице. Руснаците добре плащат за такива статии в жълти вестници. Даже знам и част от тарифите. Ако лекар потвърди тази "истина", хонорара може да надмине няколко хиляди евро. Ако физик трябва да подкрепи материал за това, че нямало глобално затопляне, тарифата е около 10 000 евра. Кой казва, че не можело да се купува истина?

Спонсорирани публикации