Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете

Родителите на момиченцето искат доживотен затвор
Обновена: 12 сеп 2014 14:02 | 12 сеп 2014 10:00, Александър Попов
158
Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете
Снимка: Булфото

Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана. 

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много ясно, че и у майката има доза безотговорност. това категорично не оправдава полицая, но коя нормална майка ще си зареже бебето без надзор на 1 м от международен път с тежък трафик? ами, ако не дай си Боже, тази количка тръгне сама? въобще, вие, които имате деца, я се замислете, така ли си оставяте невръстното дете на ръба на булеварда и влизате в кварталното кафе или магазин? и въобще, защо й е трябвало да излиза с количката до магазина, особено в такъв район?
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре де, ясно...майката си зарязала детето до пътя, полицаят пил и убил човек на тротоар. невинният детски живот няма да се върне, виновните вероятно ще бъдат наказани. само че, такива инциденти се случват постоянно, и то не само с пияни полицаи и безотговорни майки. понякога се случват технически повреди, понякога пътят е заледен, понякога на шофьор може да му прилошее. хората протестират, а тъпата ни държава сякаш нарочно насочва тежкия трафик през всяко малко населено място. нормално ли е?
37
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересното е, че има и хора вменяващи вина у майката, че не била с детенцето. Нали ако беше с него отвън сега и тя щеше да е в отвъдното. Изобщо, когато пияница реши да те гази и господ не може да те опази.
36
1
 
37
 
! Отговори
защо, защо?? преди 9 години
в белите държави си има околовръстни или кръгови, по които минава трафикът, а до всяко населено място се стига по отбивка? в крайна сметка, асфалтовите пътища са построени десетилетия, дори и векове след като е възникнало дадено населено място и не селото трябва да се премести заради пътя, а обратно. нормално ли е всяка нощ покрай нечия къща да минават по 100 тира и с часове да не можеш да пресечеш до отсрещния магазин (който е и единствен)? а на международните шофьори дали също им е забавно?
35
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво очакваше тоя *** да се случи, като се качи залян зад волана?Това не е беля, беля е да влезнеш в двор и да бутнеш ограда, това е убийство на беззащитно дете.Вече съм убеден, че на тоя ако някой му пусне куршума няма да сбърка.
34
1
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Отново го пиша, но този път по друг повод: Този случай ще е много показателен за случващото се в България, и съответно всеки ще може да си направи изводите. За себе си, за бъдещето си, за сигурността на семейството си. Колкото и да викате ГЕРБ, БСП, СДС и прочее партии, няма да върнете детенцето от оня свят.Бог да прости невинната му душа и да дава сили на родителите му!А виновника дано си понесе последствията с пълна сила!
33
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вината на полицая е ясна и трябва да бъде наказан,но,като майка се чудя защо бебето е оставено само в количката и къде са неговите родители?
32
1
 
64
 
! Отговори
Предвиждане преди 9 години
Вижте какво ще стане.1. Полицаят ще се окаже, че не е употребявал алкохол -- така ще го докарат2. Ще се окаже, че нтезапна повреда в колата е предизвикала катастрофата.Все пак да отбележа кое е най-страшното.Най-страшното е, че колегите му искат да го прикрият -- тези хора нямат ли морал.
31
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както казах, ужасяваща новина с ужасяващи последствия. но нека за момент оставим пилия шофьор и майката, която си е зарязала бебето с количката на тротоара пред магазина. тук, а и за в бъдеще, трябва да се търсят първопричините - кой *** е решил да нарече междуселския път международен и да пуска целия трафик през средата на селото? много акъл ли се иска да отклониш главната артерия на 1 км извън селото? утре ще изскочи някое детенце след топка или дори улично куче и пак ще стане катастрофа..
30
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е на едно от челните места по брой полицаи на глава от населението. 60000 са само щатните, със сигурност има още поне 100000 нещатни и доносници разни. И едните и другите просто дремят до пенсия и мародерстват по един или друг начин, и постоянно са с картата напред, че иначе никой не им обръща внимание на тези аутсайдери,рушветчии и неудачници. Само като в Грузия, всички катили вън и с нови хора и начисто.
29
0
 
51
 
! Отговори
666 преди 9 години
Ще бъдем бедни и нещастни, докато животът на едно бебе струва 4 кисели млека.
28
0
 
36
 
! Отговори
ЗОРО преди 9 години
Пил цяла нощ....добре,ама лежи и спи цял ден после,къде си тръгнал да убиваш.....УБИЕЦ.....Старите хора казват,че след запой си трябват две СР...и две СПАНЕТА!!!
27
15
 
1
 
! Отговори
:) преди 9 години
АНТИМУТРА, внимавай с кръвното и пяната на уста да не земе да пукнеш :)Ахахахахаха
26
14
 
4
 
! Отговори
ОКО преди 9 години
До AHТИМУТРАКак ми се иска да ти видим МУТРАТА, щото АНТИ-то ти е толкова ясно, че дрънка като камъни в чугунена 100-годишна глава
25
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се косете, ще го поразмотава малко докато случаят отшуми и ще го пуснат. Нали все пак мутро-милиционерите от ГЕРБ управляват. Забравихте ли какво стана с прокурорския син, който помете двама на тротоара на бул.България на сп.Ручей. Това ще стае и с този. ГЕРБ закрилия престъпниците, дори когато са и под пагон. Нали Вождовете им са милиционери.
24
1
 
22
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
То и дрегера не влияе на кръвните проби! Не съм спец и мнението ми не е меродавно, но по времето на Соц-а, подпийналите масово си заплакваха устата с бензин. Сигурен съм, че е гадно и вредно, но явно е вършело работа. Така, че... и с млякото може да е същото - да оказва някакво влияние върху състава на издишвания и минаващ през дрегера въздух.От друга страна, отлагането с някой друг час на вземането на кръвна проба със сигурност влияе на крайния резултат.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 24Абе това пешеходните пътеки не са тротоари.Първо спираш и се оглеждаш, това че ти го виждаш не значи че и той те вижда.Второ като се увериш, че си забелязан по най-бързия начин пресичаш не си в мола.
22
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЗИ КОИТО СА ГО НАЛИВАЛИ С КИСЕЛО МЛЯКО ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ!!!!
21
24
 
33
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ВСИЧКИ ОСНОВНИ БЕДСТВИЯ ПОЧНАХА СЛЕД ЕВРО ИЗБОРИТЕ И РАЗПАДА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП!!ОНЗИ ОТГОРЕ ЯСНО ПОКАЗВА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО ГРОБ СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАС: ЩЕ БЪДЕ ПОТОП, ПОЛИЦИЯТА ПАК ЩЕ БЕЗЧИНСТВА А НАРОДА ЩЕ ДОЗАТЕГНЕ КОЛАНИТЕ ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ДЪХ!СУЛТАН БУДА ЯСНО ЗАЯВИ, ЧЕ ВЪРНЕ ЛИ СЕ НА ВЛАСТ КОЛАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАТЯГАТ!
20
28
 
3
 
! Отговори
До келешите преди 9 години
Абе ***,вие и от медицина ли вече разбирате ? И от право и от психология и от какво ли не ! Цъкайте си игричките и не дрънкайте глупости :)