Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Режима в москва се излагат като кифладжии
65
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ загубиха водещата си позиция. Светът вече не е еднополюсен. Това което направи Горбачов не беше напразно - без Горбачов Русия никога нямаше да стане новия доминант на световната политичаска сцена. СССР беше неефективен съюз - както ЕС.
64
1
 
40
 
! Отговори
Истината преди 9 години
За разлика от Румъния, на руснаците хич не им и трябва да насочват ракети срещу нас. Ние се самоунищожаваме по-добре и сами. Доказваме го вече 26-та поредна година.
63
6
 
17
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Другарю, рано днес сте употребили опиати или ви държи от снощното дрогиране.
62
1
 
33
 
! Отговори
Готви се преди 9 години
Новата манджа дет се готви се казва "Руска противоракетна отбрана в Куба". Скоро ще им бръкнат в мозъка на фалиралите хахомериканци, това да не е съветския съюз бре кравари, да се дърляте с чичо Путин?
61
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този филм с въоражаването което изисква наливане на все повече и повече пари сме го гледали 80те години.Накрая на филма винаги идва Горбачов и започва да прави перестройка защото МАГАЗИНИТЕ СА ПРАЗНИ.Братушките пак налапаха въдицата.
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eс е развалина без никакви надежди за възвръщане на някогашния си просперитет.
59
0
 
18
 
! Отговори
До А преди 9 години
Ще чакат ти да ги стоплиш и нахраниш. Му-ха-ха-ха ...
58
5
 
29
 
! Отговори
Монопол преди 9 години
САЩ да не си мислят, че държат монопола върху ракетите. Що летят в космоса със СОЮЗ тогава?
57
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем скоро гладът ще им задуши по естествен път всякакви други функции, различни от инстинкта за оцеляване....Средна запалта Русия - 950 долара.Средна заплата в *** - 200 долара.
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес в Крим пристига френска парламентарна делегация, съставена от десет депутата от Националното събрание и Сената. Делегацията ще бъде водена от депутата от Националното събрание и член на парламентарната комисия по международните въпроси Тиери Мариани.
55
5
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
В глобалната геополитика няма и никога не е имало справедливост или паритет. Правото е било винаги на страната на по-силния и историята винаги се пише от победителите. Тази проверена през вековете истина явно е добре осъзната от Путин и понастоящем той показва на целия свят именно това: силата му дава право да е агресивен и арогантен и да диктува условията. Съжалявам да го кажа, но САЩ, НАТО и ЕС могат единствено да вият жално като малки беззъби кутрета. Кофти истина, но ... истина.
54
23
 
21
 
! Отговори
А преди 9 години
Ей русофили смешни, когато вашта мат Россия се разкапе (макс 1 год.), що ще чинете зимъска? :D
53
8
 
38
 
! Отговори
Ще победят преди 9 години
Ще победят тия които имат природни ресурси. Русия е основен производител на титан в света, и като такъв държи монопола върху производството на самолети и ракети, където и да било по света. Така че, колкото и да се дуят некой, ще кацнат на дедовия на дедо Иван.
52
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото почукало, такова се обадило. А да почукаш на вратата на Русия с ПРО не е добра идея, ама откъде да знае Обонго.
51
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските самолети ще бъдат сваляни от космоса като преяли пъдпъдъци на текезесарска нива!Също, както в Ирак преди 20 год.В Румъния САЩ ще изградят много по-съвършени въздушни комплекси.Браво на Румъния,хората наистина искат промяна и тя се получава!У нас -само ИМИТАЦИЯ!!!!
50
7
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Съвсем скоро гладът ще им задуши по естествен път всякакви други функции, различни от инстинкта за оцеляване... Военна доминация ще има само в халюцинациите им, причинени от недохранване и неизбежни алкохолни злоупотреби...
49
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли ще ги закарат тези Ту-22М3 до Крим? На собствен ход или с камион, или кораб? Имайки предвид зачестилите аварии със стари руски самолети едва ли цялата ескадрила ще може да долети до Крим.
48
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До соросоидчеДа разположиш самолети в противовес на анти-ракетни системи е като да си купиш по-яки клещи, защото съседът е сложил здрав катинар. Руски !Ха ха. Това трябва само да те радва, бе ,Соросоидче! Значи няма нищо страшно! Нито за румънците, нито за нас. Да живеят тъпите :)Дано не става и да сме живи да им видим тъпотата.
47
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО са бита карта. НЕ си обективен защото ти липсва информация.

Спонсорирани публикации