За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално

Харесван или хулен - той е най-добрият ни боксьор
14 дек 2020 13:30, Александър Попов
512
За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално
Снимка: LAP.bg

Постижението на Кубрат Пулев да се бие на два пъти за световната титла при най-тежките е феноменално за българския спорт. Точка. И се дължи единствено на неговия труд и екип, който със сигурност е някаква малка частица, в сравнение с този на Антъни Джошуа. Зад англичанина седи цяла империя и то не само спортна. Бизнес ориентирана, която не жали милиони, за да го направи номер едно в бокса. За да спечели още повече милиони. И срещу него се изправи един българин, който бе нокаутиран.

И за пореден път един спортен успех или загуба ни разделиха.

Кубрат загуби, както каза и брат му Тервел, защото не е спазил голяма част от тактическите наставления. Това е индивидуален спорт, при който можеш да спечелиш случайно с един-единствен удар, но в повечето случаи логичното се случва. По-добре подготвеният тактически и физически Джошуа спечели категорично.

Според мен една контузия попречи на Кубрат да има по-добри шансове да изкачи спортния Олимп през 2017 г. Тази битка бе проточена цели 3 години, с вещата намеса на екипа на Антъни Джошуа.

Още по темата
Защото в онзи период англичанинът не беше страшилище, а и със сигурност българският боксьор би изглеждал по-добре на ринга на 36, а е на 39 години.

Много хора се опитват да обезценят постижението на Кобрата, на базата на какво - никой не знае.

Някой запитал ли се е какво му е коствало на Пулев да бъде във форма в края на 2020 г.? Тук най-добре лишенията могат да ги опишат спортистите. Както каза тази сутрин Далаклиев - ако всички критици тръгнат по пътя на Кубрат, бързо-бързо ще се откажат.

Много бил се заигравал с България и патриотизма?

А помните ли какъв хейт се изля по Григор Димитров, когато отказа да играе за България? Димитър Бербатов също отказа да играе за националния отбор и също отнесе много критики. Кога сме искрени - когато хулим някой, че отказва да играе за България или когато хулим някой, който се гордее с този факт?

Представете си, че Пулев бе излязъл например със знамето на Германия? Щеше да има вой какъв родоотстъпник е.

В Лондон се вя българския флаг и за ужас на всички библиотекари и членове на МЕНСА страната ни пак бе популярна благодарение на спорта. Другото, с което ни споменават в момента е голямата смъртност от коронавирус и корупционни практики.

Дали Пулев е простак?

Всеки си има мнение според ценностната си ситема. Същото сме чели и слушали за Стоичков, но той си остава футболна легенда. А и Кубрат е боксьор, не докторант по физика. В този спорт има много "простащина" и закани на личностна основа преди всеки двубой. Някой прочел ли е биографията на Джошуа? Ми неговата е доста по-тъмна от тази на българина.

Повечето боксьори са тръгнали от гетата, наркотиците не са им били чужди, но в един момент стават любимци в страните си.

Кубрат няма да стане в България. Защото сме страната на интелектуалците, вечер си лягаме с Ницше, сутрин ставаме с мислите за щастие на Бъртранд Ръсел. И като чуем някой да псува се обръщаме с отвращение на другата страна.

Далеч съм от мисълта, че Пулев трябва да бъде идолизиран. Все пак той е боксьор, спортист. За него ще е успех, ако едно дете влезе в залата да спортува заради неговите битки на ринга.

Другият успех вече е постигнат. На два пъти се би за световната титла при най-тежките. Нещо, което никой друг българин не е постигнал. Засега. И засега Кубрат е най-добрият ни боксьор, дано някой го задмине.

А битката в Лондон ще си остане като част от историята и статистиката на този спорт. Спорт, а не състезание по етикет или тест на МЕНСА.

Половината българи се радваха на успеха на Кубрат и му стискаха палци в Англия, другите останаха доволни, че "простакът" загуби.

Но поне да уважим труда, който положи Пулев, за да стигне дотук.

След няколко дни мишената на нашите статуси ще е друга. Какво ще кажете - одобрявате ли новото руско гадже на Григор или не ви се струва много начетена? Или ако трябва да се продължи с Кубрат - дайте да обсъдим милионите му и дали ще си купи книги с тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулев е посредствен боксьор. Нещата, които не му достигат за титла са: Физическа подготовка, психика, ниво, тактическа и стратегическа подготовка, шампионско мислене, спортсменство, техника, идеи и въображение. На практика нямаше как да спечели, неслучайно Джошуа си беше заложил всички пояси, ако мислеше, че Пулев има някакъв шанс, щеше да заложи само един.П.П. Журналистите нека си плямпат.
347
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много предходни поколения на автора са овчари!
346
2
 
23
 
! Отговори
Интелигентен лузър преди 3 години
Е, хубаво, най-добрият ни боксьор, но с малко по-скромно държание и без да се плези на всеки ъперкът, сега нямаше да ги има тея полемики.
345
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки успял българин е Трън в очите на многото интелигенти лузъри с каквито е пълно в БГ ! Няма такава държава и няма такъв *** народ .... жалка работа ....
344
5
 
24
 
! Отговори
Мммм преди 3 години
Вижте кво....да плюеш всеки и всичко си е типично българско и е комплекс за малоценност......но на всяка цена да се кефя и да подкрепям някой, само защото бил българин, също е ***. С какво точно ме прави горд Пульо. Два пъти претендент, два пъти го биха като момиче, и двамата, които го биха Джошуа и Кличко, казаха, че по голям *** не са виждали. Хейтъри.. Мейтъри...излиза, че най_ голяма уста има Пульо, и най- големия хейтър е самия той. Как пък не уважи шампионите, с които игра,.
343
0
 
3
 
! Отговори
детската играчка преди 3 години
До Феноменалното е !в родината на бокса
342
6
 
2
 
! Отговори
нокаут и за Бойко! преди 3 години
До АнонименСвършено е с герб!
341
2
 
16
 
! Отговори
Феноменалното е ! преди 3 години
Че е най--грозно бития българин в ЕС ,мъчещ се да избяга от ринга в третия рунд ,ама не успял !
340
3
 
5
 
! Отговори
КОБРА ИЛИ ГОРИЛА? преди 3 години
НЕ! А ПРОСГО КИНГ ГОНГ НА БАЛКАНИТЕ НАСЛЕДНИК НА ДАН КОЛОВ......
339
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си потомствен овчар, а после по някаква случайност си станал "журналист", сигурно е нормално да напишеш подобна статия...
338
0
 
3
 
! Отговори
Село преди 3 години
РУК
337
0
 
0
 
! Отговори
Село преди 3 години
****
336
6
 
4
 
! Отговори
Село преди 3 години
Този, който е писал тези тъпотии е пълен убит ***.....
335
6
 
8
 
! Отговори
Другия преди 3 години
Корекция - Постижението на Кубрат Пулев да ГО БИЯТ на два пъти за световната титла при най-тежките е феноменално
334
2
 
3
 
! Отговори
кики преди 3 години
Кобрата че си го премести за всички форумци,барабар с тоя дето е писал таз велика ода,,,ахахах
333
8
 
16
 
! Отговори
Който играе преди 3 години
Който играе- печели или губи. Но се бори, опитва, върви напред / а в случая и мноого добре печели. Трябва дуеепе за това.Кибиците седят , чоплят семки и си пишат "умни мисли" по форумите . Щото за друго и не стават.Кучетата си лаят, кервана си върви
332
5
 
19
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Ша мъ извиняваш много, писателю, ама Кубрат го нокаутираха, щот толкоз може, ме щот никой не го подкрепя! Напротив, зад него стоя цял един народ, нещо, което не може да се каже за цветнокожият му съперник! Но да паднеш 2 пъти по един и същ начин, значи нищо не си научил! Иначе Кубрат е добър в приказките!
331
6
 
3
 
! Отговори
П.Р.Славейков преди 3 години
.../още преди много години/ ...Не сме народ, не сме народ, а ***
330
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
356 това имах предвид под пулевщина. Не съм фен на AJ обаче човекът сред срещата се изказа добре за Пулев и дори поздрави цяла България. Може и да е поза, но такива неща няма как да не те радват и да са някаква утеха след всички горчилки. Човека нагледно даде пример как трябва да се държи един шампион и като цяло спортист. Такива неща са далечни на наш Пулчо, изпълзял от балканското ни блато и сеещ смут и потрес с действията си в цивилизованият свят.
329
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 352Не е проблем че загуби, все пак всеки губи някога, проблема е че ни обвърза, едва ли не е големия патриот, а не осъзнава че няма силите и уменията да се бие срещу подготвен боксьор :) Много приказва, същевременно няма покритие, обиди целия български народ с държанието си.

Спонсорирани публикации