За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално

Харесван или хулен - той е най-добрият ни боксьор
14 дек 2020 13:30, Александър Попов
512
За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално
Снимка: LAP.bg

Постижението на Кубрат Пулев да се бие на два пъти за световната титла при най-тежките е феноменално за българския спорт. Точка. И се дължи единствено на неговия труд и екип, който със сигурност е някаква малка частица, в сравнение с този на Антъни Джошуа. Зад англичанина седи цяла империя и то не само спортна. Бизнес ориентирана, която не жали милиони, за да го направи номер едно в бокса. За да спечели още повече милиони. И срещу него се изправи един българин, който бе нокаутиран.

И за пореден път един спортен успех или загуба ни разделиха.

Кубрат загуби, както каза и брат му Тервел, защото не е спазил голяма част от тактическите наставления. Това е индивидуален спорт, при който можеш да спечелиш случайно с един-единствен удар, но в повечето случаи логичното се случва. По-добре подготвеният тактически и физически Джошуа спечели категорично.

Според мен една контузия попречи на Кубрат да има по-добри шансове да изкачи спортния Олимп през 2017 г. Тази битка бе проточена цели 3 години, с вещата намеса на екипа на Антъни Джошуа.

Още по темата
Защото в онзи период англичанинът не беше страшилище, а и със сигурност българският боксьор би изглеждал по-добре на ринга на 36, а е на 39 години.

Много хора се опитват да обезценят постижението на Кобрата, на базата на какво - никой не знае.

Някой запитал ли се е какво му е коствало на Пулев да бъде във форма в края на 2020 г.? Тук най-добре лишенията могат да ги опишат спортистите. Както каза тази сутрин Далаклиев - ако всички критици тръгнат по пътя на Кубрат, бързо-бързо ще се откажат.

Много бил се заигравал с България и патриотизма?

А помните ли какъв хейт се изля по Григор Димитров, когато отказа да играе за България? Димитър Бербатов също отказа да играе за националния отбор и също отнесе много критики. Кога сме искрени - когато хулим някой, че отказва да играе за България или когато хулим някой, който се гордее с този факт?

Представете си, че Пулев бе излязъл например със знамето на Германия? Щеше да има вой какъв родоотстъпник е.

В Лондон се вя българския флаг и за ужас на всички библиотекари и членове на МЕНСА страната ни пак бе популярна благодарение на спорта. Другото, с което ни споменават в момента е голямата смъртност от коронавирус и корупционни практики.

Дали Пулев е простак?

Всеки си има мнение според ценностната си ситема. Същото сме чели и слушали за Стоичков, но той си остава футболна легенда. А и Кубрат е боксьор, не докторант по физика. В този спорт има много "простащина" и закани на личностна основа преди всеки двубой. Някой прочел ли е биографията на Джошуа? Ми неговата е доста по-тъмна от тази на българина.

Повечето боксьори са тръгнали от гетата, наркотиците не са им били чужди, но в един момент стават любимци в страните си.

Кубрат няма да стане в България. Защото сме страната на интелектуалците, вечер си лягаме с Ницше, сутрин ставаме с мислите за щастие на Бъртранд Ръсел. И като чуем някой да псува се обръщаме с отвращение на другата страна.

Далеч съм от мисълта, че Пулев трябва да бъде идолизиран. Все пак той е боксьор, спортист. За него ще е успех, ако едно дете влезе в залата да спортува заради неговите битки на ринга.

Другият успех вече е постигнат. На два пъти се би за световната титла при най-тежките. Нещо, което никой друг българин не е постигнал. Засега. И засега Кубрат е най-добрият ни боксьор, дано някой го задмине.

А битката в Лондон ще си остане като част от историята и статистиката на този спорт. Спорт, а не състезание по етикет или тест на МЕНСА.

Половината българи се радваха на успеха на Кубрат и му стискаха палци в Англия, другите останаха доволни, че "простакът" загуби.

Но поне да уважим труда, който положи Пулев, за да стигне дотук.

След няколко дни мишената на нашите статуси ще е друга. Какво ще кажете - одобрявате ли новото руско гадже на Григор или не ви се струва много начетена? Или ако трябва да се продължи с Кубрат - дайте да обсъдим милионите му и дали ще си купи книги с тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 351 Тонкатае..симамата бегендар
327
5
 
14
 
! Отговори
Сулю Пулев преди 3 години
Погледнато реално това си е големо постижение,два пъти стигна до високия подиум и двата пъти го биха като тутманик .
326
8
 
3
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
Само се чудя дали Пулев е русовил или русофоб.Според мен е русофил, като гледам как го хейтват. Какво мислите?
325
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам какво има още да го дъвчем това? Резултатът беше ясен още отпреди месеци като обявиха срещата, несериозно е да очаквате повече от Пульо и като боксьор и като човек. Англичаните даже ни направиха услуга и ни спестиха да видим поредният национален резил по наша телевизия, недопускайки наш екип там. Все пак нашият човек остави следа след себе си и вече няма само байганювщина има и пулевщина.
324
8
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Имаше тук един преди време къде се радваше,че Крим бил Руски и оттам Руските ракети и бомби ше поразят много бързо България:):):):)Кво да си говорим?:):):):)
323
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До GOGOСтига бе Григорий:):):)Ти не си Българин нали?:):):):)Бедно Русначе имигрирало в България:):):)
322
9
 
8
 
! Отговори
гого преди 3 години
До Милановпредаде се в 9 рунд като се одупи още в първия
321
7
 
18
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
До Тонкатаунижение е не защото е загубил а защото се дупи и обръща като че го бият на някой селски мегдан и е без мозък и достойнство.обикновен селски бек и дори не го разбира а поветкин е пич но и той е вече на години.но ако хване наш пульо ще го мята като ***
320
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме да гледаме бокс фюри-джошуа,руис-уайлдър,дилиън уайт-романов,жосеф паркер-усик.
319
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nikvo lebedovo esero...hop hop 15 minuti figaro tuk, figaro tam...i djob parata ot koleda do velikdena gushna...za ko mu i toz goliam kolan...kolko liri sha mu vzemi british air za izlishni bagajk s kolani...nali ima lastik na gastite, stiga...za celuvkata na ana...:-)
318
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "спорт" трябва да се забрани
317
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tui nesto ne e nikakav boksior, ami ebaletist tarikat ...
316
10
 
13
 
! Отговори
Миланов преди 3 години
Пулев , не се предавай , аз съм с теб !!!
315
3
 
16
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
До до 338 ПадаряПодробен ако те удари Джошаа ще ти се отлепи мозъка от черепа кви граматики и физики ми развиваш тука.Всеки удър в главатаа в тая каатегория е потенциално фатален .
314
12
 
6
 
! Отговори
до 338 Падаря преди 3 години
1. Не е "Падар" , а е "Пъдар"2. За Пульо не е проблем да го удрят в главата , понеже както бил бебе е многократно изпускан на главата си.3. Физическата величина сила не се измерва в тонове . И дори и да търсиш еквивалент - пак посмали в тонажа.
313
3
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кубрат сега ше даде много пари благотворително за борбата с Ковид19 в България:):):)Тогава ми е интересно кво ше цвъркат мишлетата къде и един лев не са дали:):):):)Като Боеца къде гореше маски на протеста,а са като нацапа гащите и се натресе точно във ВМА при Мутафчийски:):):)
312
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До монкатаПоветкин се бие със стил, също се държи много добре с опонентите си, къде го слагаш нашия :))
311
3
 
14
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
На всякъде пишат за парите на Кобрата изкарани с мъки и под и реален риск за живота (повечето не знаят какво причинява да те удрят в главата със сила равняваща се на един тон). Иначе заа милярдите откраднати чрез фалити на банки и престъпната приватизация нищо не казвате.Нормално е да се продаде държавна авиолиния за 180 хил.$ колкото е един вехт мезонет в София,а не е нормално цял Свят да те гледа и да вземеш няколко милиона.
310
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига сега! И Джошуа и Пулев са също боксьори а не балерини , но не им пречи да се държат нормално. Пульо ги ръси като квартален ал-ко-хо-лик на 7 ракии." ... запомни кой съм ! ... " , и това след като Джошуя го помля без да си изцапа гащите .
309
5
 
14
 
! Отговори
Досега преди 3 години
България не е имала шампион в Свтовния професионален бокс , тежка категория -където са най-добрите.Един Българин пробва да се бие срещу Световния шампион в 3 версии едновременно-Международна Боксова Федерация-Световна Боксова Асоциация-Световна Боксова ОрганизацияТой се би според възможностите си до края на собствените си сили.Респект!

Спонсорирани публикации