Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната

Не участва в конфликта, за да не го разшири
24 апр 2023 06:30, Александър Попов
208
Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че основната задача в конфликта между Русия и Украйна е да се попречи на Русия да спечели. Той заяви, че европейските държави не участват пряко в конфликта, за да предотвратят разширяването му.

"Това е една от нашите занимания от самото начало. Ето защо ние не участваме в този конфликт. Нашата задача е да помогнем на Украйна да устои с всички сили, да не позволим на Русия да победи, да не разширяваме този конфликт", отговори Еманюел Макрон на въпрос на читател на вестник "Le Parisien" дали конфликтът в Украйна може да стане "глобален".

На 18 април агенция Bloomberg съобщи, че Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с мирен план, който може да помогне за започването на преговори между Русия и Украйна.

Френската стратегия предполага, че те биха могли да се проведат още това лято. В коментар на тази информация китайската страна изрази подкрепа за всички инициативи, които допринасят за възобновяване на преговорите между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната"..................А кой ви постави задачата? Вашингтон, нали?
167
2
 
4
 
! Отговори
Петър Петров преди 1 година
хаха надали особено тоя
166
4
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Европа нямало да позволи Русия да спечели!!!!!! ***! Киайците ти казаха в очите - Крим е руски, а бившите съветски републики са невалидни! Точка ! Вече почна западното уссссиранието !
165
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАбе зомбирания си ти, цяла Скандинавия е била част от царска Русия в миналото, там освен руснаци и фини,угри, не е имало други местни хора, някъде около 16 век , руснаците са били нападнати и губят част от Скандинавието, след това немците германизират местните славяни, за какви други ми говориш, като самите шведи и датчани са създадени върху бивши славянски територии, самия Берлин е бил с коренни славянски жители в миналото?
164
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя пък:))) украйна била от 8ми век руска...алоууу, тази история в коминтерна ли си я учил? в осми век цяла южна украйна е част от България, а русия още не се е появила на картата на света и руснаците не знаят, че ще станат руснаци. едва края на 10ти век се говори за киевска рус, а хората там не са все още руснаци, а варяги или викинги. понеже идват от скандинавия. то бива неграмотност, ама...а че украинците ги измислиха преди наскоро, също няма спор.
163
2
 
13
 
! Отговори
парижката спасителка преди 1 година
Какви мъже бяха президенти на Франция-Де Гол,Помпиду,Дестен,Митеран!А сега начело почитател на мачкания лак-Микрон!Има само един начин да спрете Вовката-дарете го с Бриджит!Европа ще бъде спасена.Вива Франс!
162
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това пък е пълна глупост. Ако не участваше Запада, Украйна сега щеше да подкрепя какъв да е мир и нямаше да говори за границите от 1991. Та какво ни чака сега? Ужесточаване на войната, още 1 милион убити, разрушаване на Крим, защото няма съмнение че там руснаците ще се бият за всяка сграда при пробладаващо руско етническо население и накрая какъв ще е мира?
161
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да ви кажа, Европа не е съставена от суверенни държави, хванати са за гушата , особено западните държави, подслушвани и следени са всички хора и навсякъде, а политиците дори и контролирани по различни начини , включително и с ел.магнитни вълни, контролират им и мислите, понякога дори и чрез насилие, не може да очаквате от такива хора и държави , да защитят интереса на държавите си, населението и континента ни Европа. Русия беше страшно мачкана, ограбвана и се опъват, не щат повече унижения
160
1
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Значи аз давам камъни на Иванчо да чупи прозорците на Пешо,но аз не участвав в тая беля.
159
1
 
21
 
! Отговори
Бря преди 1 година
Макрон: Задачата на Америка е да попречи на Русия да спечели войната А ние сме пешки, пудели, и не само Аз , ами и други *** като мен в в евтогейския парламент.
158
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Ако я загуби - лошо, но ще си върне доверието след време!Но ако я спечели, чече никой няма да и обръща внимание, тъй че това е по-лошо!
157
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 1 година
Който праща оръжия участва в конфликта, а това, което приказва макроня са клишета. Обаче той и действията на ес-сме.шни..ци доказват, че не украйна е важна за ес, а е важно ес да воюва милитарно, икономически и всякак, с русия. Както преди години изток-запад.
156
2
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 163 преди 1 година
Много патетично. Точно така са се чувствали хората с руско самосъзнание, когато бандеро фа шистите са извеждали насилствено от домовете им в продължение на години, разстрелвали са ги и са ги горили живи. И не става ясно какви ги дирят на същата чужда територия НАТО, ЕС, лаборатории за военни и биологични експерименти, при наличие на договорки да не са точно там.
155
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НЯКОЙ ДОЙДЕ НА ВАША ЗЕМЯ И КАЖЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПОБЕДИ И ВИ УБИВА РОДНИНИТЕ И НАСЕЛЕНИЕТО, КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ? ЕТО ТАКА СЕ ЧУВСТВАТ СЛАВЯНИТЕ РУСКО-УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ! ГЛУПОСТИ НЕ ИСКАМ ДА ЧЕТА, САМИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА ЗАТЪВАТ И СА ЗЛЕ, ЗАРАДИ ПОДКРЕПАТА НА УКРАИНСКАТА ХУНТА! И НА ТЕБЕ ТИ ВЪРТЯТ ПРОТЕСТИ, ЗАЩОТО ИСКАШ НЕЗАВИСИМА ФРАНЦИЯ И ИМ КЛЕКНА КАТО МЕКА МУШМУЛА!
154
2
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Еманюел, що не си гледаш бабичката политиката не е за теб. Протестите не стихват, а ти за Украйна си се загрижил.
153
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА, УКРАЙНА ОТ ОСМИ ВЕК Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ И ВИНАГИ Е БИЛА ЧАСТ ОТ РУСИЯ И УКРАИНЦИТЕ СЪЩО СА РУСНАЦИ ПО ПРОИЗХОД, ВИЕ СЕ РАЗКАРАЙТЕ ОТ ТАМ, ЧЕ ИЗВЪРШИХТЕ ПОРЕДНИЯ СТРАШЕН ГЕНОЦИД НАД СЛАВЯНИТЕ, ВИЖ ГРОБИЩАТА!
152
1
 
12
 
! Отговори
анархопостмодерн преди 1 година
Простият *** ся загря ква секира му точат, Сидеров може да е всякакъв , но поне от 2006-та ви го повтаря, аре от мола ся в окопа
151
2
 
22
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
И на каква цена да попречи, за сметка на европейската икономика за сметка на европейците. Хората взеха да се бунтуват, ще падат правителства и първото ще е твоето - на Макрон.
150
1
 
24
 
! Отговори
макаронени изделия преди 1 година
Все си мислех че задачата на ЕС е да изглади различията и да гарантира просперитет на гражданите си.
149
1
 
29
 
! Отговори
До Единствения начин преди 1 година
Както Путин, така и всеки средно интелигентен човек знае от самото начало,че САЩ са инициатор на конфликта и че той е наличен и зрее още от преврата с организирания от САЩ майдан. И на Путин не му е особено притеснение продължаването на конфликта. Той си възвърна териториите с предимно руско население. В момента там има засилена строителна дейност на блокове и цели квартали. Просто си играят шаха на съответната територия,а Европа е като жабата, която вдига крак да я подковават. Най-жалката роля