Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната

Не участва в конфликта, за да не го разшири
24 апр 2023 06:30, Александър Попов
208
Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че основната задача в конфликта между Русия и Украйна е да се попречи на Русия да спечели. Той заяви, че европейските държави не участват пряко в конфликта, за да предотвратят разширяването му.

"Това е една от нашите занимания от самото начало. Ето защо ние не участваме в този конфликт. Нашата задача е да помогнем на Украйна да устои с всички сили, да не позволим на Русия да победи, да не разширяваме този конфликт", отговори Еманюел Макрон на въпрос на читател на вестник "Le Parisien" дали конфликтът в Украйна може да стане "глобален".

На 18 април агенция Bloomberg съобщи, че Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с мирен план, който може да помогне за започването на преговори между Русия и Украйна.

Френската стратегия предполага, че те биха могли да се проведат още това лято. В коментар на тази информация китайската страна изрази подкрепа за всички инициативи, които допринасят за възобновяване на преговорите между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз като гледам в момента как действа Русия, и тя точно това иска. Западът да праща все повече оръжие близо до руските граници, където лесно да бъде унищожавано. Защото в противен случай същото това оръжие един ден може да се наложи да бъде унищожено на места където логистиката на руската артилерия ще е трудна.
147
5
 
31
 
! Отговори
Единствения начин преди 1 година
да се попречи на Русия да спечели е да има преговори възможно най-скоро. За съжаление изглежда Путин най-сетне разбра, че преговорите не трябва да са между Русия и Украйна, а между Русия и САЩ. Въпроса е кой ще сложи САЩ на масата за преговори. Те правят всичко възможно да се скрият зад гърба на някой - Зеленски, Макрон , шефа на НАТО ... все сламени хора на Вашингтон.
146
4
 
26
 
! Отговори
що си преди 1 година
не гледа френска арабия, а руснаците
145
3
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
каква война бе ***... война не е обявявано, защото при война обявена от Русия Украйна ще има още една седмица... няма редовна армия там, седят на една онева линия и избиват украинци... но скоро и българи и поляци и румънци... това защо не го кажеш ме френски евреино... прати французи да воюват!!!
144
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, толкова пък нагло изказване.....като къФ се явяваш бе макарон? Двама като си мерят .....нали знаеш какво следва! Ега ти деградиралата ЕС!!!
143
3
 
24
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Ама хич не участва - само с пари, оръжия, обучения и наемници
142
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон смята, че задачата на Европа е да пречи на Русия, а китайският посланик в Париж разръчка колективния запад с две бързи заявления "Приебалтите не са три държави, а дребна руска периферия" и "Крим исторически е бил и се явява руски".
141
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива изказвания се доказва че Европейският съюз е зле копирано менте на СССР! Само обвивката му лъскава ,красива,МОЩНА ....., а от вътре мишки които са европейски клон на американските интереси в Европа.В САЩ днес се води културова война ,псевдо демократите искат да си построят комунизъм/глобализъм .В Канада ,Австралия и Финландия,Холандия им го построиха в изроден вариант . Как така ни един гражданин на ЕС не бе привикан да служи да бие за братска Укрейна??? Срам за тези че се тупатче помагали. Трябва мобилизация и борба за братята украинци .Срам Срам !
140
2
 
28
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
На геронтофила баба му и му дава тия акъли,че Европа не се меси във войната,че Русия трябва да загуби войната и други такива бръщолевения?Путин трябваше да го сложи на другия край на маса дълга 25 метра,даже и въобще да не го приема,така както го заслужаваше и Шолц!Лъжци и лицемери!Значи ,ако аз дам на някого 1000 лева и му поръчам да убие бабичката то аз нямам нищо общо и не нося отговорност за станалото!
139
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти си един краварски слуга, каквото ти прошепне Фашинготн, ти го огласяваш с цяло гърло.
138
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти по-добре попречи на твоите пощурели сънародници да те гилотинират на площада, че както са се развихрили....не знам, не знам...
137
3
 
35
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Ами тя Русия е вече спечелила-все завземат нови територии, имайки предвид ,че не са използвали сериозни оръжия ,авиация, елитната армия и т.н .Ние европейците сме вкарани във второразряден екшън с лош американски сценарий.
136
2
 
34
 
! Отговори
Задача??? преди 1 година
Това не е задача на Европа, нито е в неин интерес.То такава задача си бяха поставили Наполеон и Хитлер , ама всички знаем как свърши "задачката"
135
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този с шидофрения ли е? Нали заяви, като му набиха канчето в Китай, че няма да участва във финансирането на чуждата война повече. Последно кое е вярното? Или нашите джурналя пак лъжат, за пореден път?
134
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не знаят какво приказват юрог е йци. Тоя си призна открито, че ЕС участва лично в конфликта, който на практика не го касае, защото в него не е замесена държава от този "съюз".
133
3
 
23
 
! Отговори
ТОА ПЪК преди 1 година
СЛЕД ВРЪЩАНЕТО СИ ОТ кИТАЙ,мАКРОН ЗАЯВИ,ЧЕ СПИРА ФИНАНСИРАНЕТО НА ТАЗИ ВОЙНА ОТ СТРАНА НА ФРАНЦИЯ.
132
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
макарончо, ти първо вземи се оправи със собствените си граждани, които ти искат главата, и с проблемите в собствената си държава, която се превръща в една от кло аките на Европа, пък после запрятай ръкави да оправяш света
131
3
 
47
 
! Отговори
Опа преди 1 година
И как не участвате във войната като непрекъснато въоръжавате едната страна.
130
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя явно много е бил глезен и малко бит.Но ние както винаги сме готови да помогнем, стига да вземе един парашут и да скочи изненадващо в Коиловци като сънародниците си барети.Но и на друго място у нас да се преземи и там ще го вкарат в правия път.
129
2
 
28
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Задачата не е по силите на Европа..