Българка на съд, "играла" си на лекарка в болница в Лондон

Подвизавала се в болницата в медицинска униформа
15 окт 2024 12:51, Инна Ангелова
50
Българка на съд, "играла" си на лекарка в болница в Лондон
Снимка: БГНЕС

Момиче на 19 години от България се е представила за лекар в Обединеното кралство. Мечтата на измамницата е била да стане лекар, но не е имала възможност да учи. Затова е решила да си "поиграе" в лондонска болница.

Случката, достойна за сценарии на филм, се развива на 19 април тази година. Момичето се е представило за лекар, използвайки фалшиво име, в болница Ийлинг, Западен Лондон, съобщава британският таблоид The Sun. Тя е предложила "медицинските си услуги" на пациент и дори му е инжектирала "неизвестно вещество" в гърлото.

Пациентът не е пострадал от действията ѝ.

Пишман лекарката се връща в болницата на 22 април, този път със стетоскоп и няколко "официални" документи.

Адвокатът ѝ Хари Сталард заявил в съдебната зала, че мигрантката се е омъжила на 14 години и е станала майка на близнаци, които в момента са на шест, а това ѝ е попречило да продължи образованието си. Въпреки че действията ѝ са незаконни, адвокатът твърди, че момичето е демонстрирала "състрадание" към пациента и просто е "следвала своята детска мечта”.

Съдията подчертал, че макар пациентът да не е пострадал физически, ситуацията е могла да доведе до сериозни последствия. Освен това, действията на 19-годишната били "планирани" и с тях тя е подкопала доверието към Националната здравна служба на Обединеното кралство.

Младата жена е излежала 35 дни в затвора, преди произнасянето на присъдата. Очаква се тя да бъде по-лека заради липсата на предишни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Балкани
Прогноза: Силен трус очаква Сърбия през 2025 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
13
 
! Отговори
Претоплена манджа преди 3 часа
НЕма новини от зельоньй др0гар с напудрения нос и изтекъл срок на годност,нЕма КовиТ, Буци се крие в зайчарника,Шиши Магнитски е притихнал като гуси в кална кочинка,изцепките на Бай Дрън намаляха драстично,Урсулю няма гръмки изказвания з зелените фенери и такса въздух,Путин в момента го нЕма в редакцията...Едно свежо октомврийско съчинение по картинки от април - изключително жизненоважно,ексклузивно и трогателно,което силно би заинтригувало нормалните хора, в случай че загубят време да го четат.
21
1
 
27
 
! Отговори
Аман преди 3 часа
От тез "българки", дето раждат близнаци на 14.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Искала е да си поиграят на чичо Доктор, обаче пациента не е останал доволен от услугите очевидно.
19
0
 
16
 
! Отговори
(^.^) преди 3 часа
Аматьорка ... Леонардо Ди Каприо и води с много гърди напред, той изигра ролята и на пилот, и на лекар, и на адвокат във филма "Хвани ме ако можеш", който е заснет по действителен случай, по историята на фалшификатора Франк Абигнейл младши ... !!!
18
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 часа
NHS и доверие ?!! Това е виц , пред английското обществено здравеопазване ( най-лошото в Западна Европа) тълпи емигранти пътуват да се лекуват в България макар да са осигурени тук
17
2
 
18
 
! Отговори
Хюго капет преди 4 часа
Хахахаха, била "подкопала доверието към Националната здравна служба на Обединеното кралство". Доверието към НЗСОК е по-ниско от доверието към Д.Пеевски, така че тоя клоум съдията ще ме умори от смях.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Добре е, че не му е направила вазектомия.
15
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Хм, родила на 14, първоначално пациенти й повярвали, че е лекарка, нищо че е била само на 19. Най-често, момичета с български паспорти, които раждат на такава възраст, същност са от индийски произход, пък те във Великобритания така или иначе си имат много индийци, сред които и доста лекари и са им свикнали. Та пациентът/ите са се подвели...
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Адвокатът ѝ Хари Сталард заявил в съдебната зала, че мигрантката се е омъжила на 14 години и е станала майка на близнаци"................Ха сега познайте етноса.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Има таратанци - охрана нема ли у таз болница :)))
12
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Гласоподавателите на Коце Копея редовно си играят на луди
11
9
 
14
 
! Отговори
Мхмм... преди 4 часа
Ако си беше останала в България, можеше вече да са я назначили в болницата на работа и да си е сбъднала мечтата... Ама в Англия има закони...
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А колко е вземала за преглед - 100 паунда и къдя е рецептата :)))
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Те и без това повечето маргави лекари там всъщност си играят на такива завършили или не
8
14
 
14
 
! Отговори
Исторически ЗООпарк преди 4 часа
Най-вероятно, омерзена от британските нрави и съдебна система, нашенката ще емигрира в Русия - там на воля ще може да практикува мечтата си.
7
1
 
37
 
! Отговори
Ясна е работата преди 4 часа
Забременяла на 13, омъжила се на 14г и това и попречило да следва мечтата си...оле мале! Баш заради това ще да е.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Редно е да и наложат пробация и обществено полезен труд, в някоя болница като санитар.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
то и шефа на хирургията в разградЕНИЯДВОР дето е без диплома искаше да си поиграе с мен като не ме пускаше да си ходя щот щял да ме реже за апендицит, а във варна се оказа камъчки в десния бъбрек. вика ми 'от бъбрек не се умира'.
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Джемиле Изкормвачката
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
И това се случва в Англия... Предствям си що за доктори вилнеят из родните МБАЛ-и.

Спонсорирани публикации