Сър Алекс няма да посланик на Ман Юнайтед

Той ще запази място в борда на директорите
Обновена: 15 окт 2024 16:45 | 15 окт 2024 16:44, Инна Ангелова
6
Сър Алекс няма да посланик на Ман Юнайтед
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От следващия сезон сър Алекс Фъргюсън няма да бъде посланик на Манчестър Юнайтед. Дългогодишният мениджър на “червените дяволи” ще запази мястото си в борда на директорите на клуба, съобщават медиите във Великобритания.

Легендарният шотландец заемаше този пост след отказването си мениджърската работа през лятото на 2013 година. Причината за оттеглянето му от поста е, че ръководството на 20-кратните шампиони на Англия иска да намали значително разходите си.

Заплатата на сър Алекс не е известна с точност, но от тогавашното ръководство съобщиха, че през 2013 и 2014 година той е получил общо над два милиона британски лири.

Джим Ратклиф, ръководител на INEOS и акционер в клуба, e обявил прекратяване на плащанията към Фъргюсън. Въпросът е бил решен без излишни скандали, които могат да навредят на реномето на Манчестър Юнайтед или Алекс Фъргюсън.

82-годишният шотландец ще остане директор в клуба и ще продължи да посещава мачовете на "червените дяволи".
Фъргюсън е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед. За 26 години начело на тима той спечели общо 38 трофея, включително 13 титли на Англия и два трофея в Шампионската лига.

Миналия месец Юнайтед обяви нетна загуба от £113 милиона, съобщава BBC . В момента тимът заема 14-то място във временното класиране във Висшата лига. Мениджърът Ерик тен Хаг остава на поста си преди съботния мач срещу Брентфорд. въпреки спекулациите за бъдещето му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Звезди
Замесиха Килиан Мбапе в изнасилване, разследват го
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
жижо преди 11 минути
Тоя няма пари ли ,какво?Във вените му има ли изобщо кръв,или само уиски?И той като Пената,не знае къде се намира.Когато беше кандидат-депутат не знаеше на коя партия.Абе-вика.депутат,толкоз.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоа е изкокоригъл, незнае даже на кой отбор е бил посланик.
3
0
 
2
 
! Отговори
Арсо преди 1 час
МанчесбезСър Умряйтед
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ужас какви хора са журналисти
1
0
 
2
 
! Отговори
Кинти преди 1 час
На неграмотника който е копирал статията днес не му плащайте надника.*** смешниците неграмотни иначе репортери новинари и всякакви там свинари.