Уреден ли е мачът ГЕРБ-БСП? В АБВ така смятат!

Ще правят вътрешно допитване кой да подкрепят на втори тур
7 ное 2016 15:00,
53
Уреден ли е мачът ГЕРБ-БСП? В АБВ така смятат!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Нека да не ни плашат едни нови избори. Не биха създали нестабилност, по-скоро биха довели до оздравяване на управлението на страната или поне ние така се надяваме и ще работим за това", заяви председателят на АБВ и президент на България (2002-2012 г.) Георги Първанов на пресконференция на коалицията "Калфин-президент".

Партията поддържа искането за предсрочни избори, защото управлението се е изчерпало като идеи, политики и личности, посочи още Първанов.

"Потвърждавам волята на АБВ на бъдещи избори да работим в този, а може би и в по-широк състав", каза още Първанов за коалицията "Калфин-президент", в която влизат седем партии.

Още по темата

"Искам да изкажа своята благодарност към кандидатите ни, които наистина бяха възможно най-доброто, което беше предложено в предизборната надпревара и продължаваме да държим на това мнение. Очевидно е, че в тази кампания имаше други критерии при оценката на качествата на кандидатите и при избора", заяви Първанов.

"Резултатът е неудовлетворяващ за нас. Имахме основания да се надяваме на по-добър резултат, заради кандидатите ни и заради това, че започнахме първи идейния дебат и го направихме много убедително. Ние поведохме битка срещу модела "Плевнелиев". Други естествено се възползваха, но това са рисковете на политиката", коментира лидерът на АБВ.

"Ние направихме една модерна и стилна кампания, с идеи, за разлика от някои от опонентите. Грозно впечатление направи силовата дейност и внушаването на страх от страна на управляващите в редица региони, някои хора от БСП се стараеха да ни изчистят от политическото пространството повече, отколкото основния опонент - ГЕРБ", подчерта още той.

"Създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Темата за оставката беше сдъвкана от лидера на формата и се усети отказ от една идея, която имаха от преди няколко месеца и се оказва, че ние сме основната опозиционна сила и само ние подкрепяме разбирането за необходимост от предсрочни парламентарни избори", коментира още Първанов.

От АБВ ще направят допитване до своите партийни структури за това кого да подкрепят на балотажа. Засега гласове в подкрепа на кандидата на ГЕРБ в централата на АБВ не се чуват, заяви Първанов, но отбеляза, че не вижда желание за разговори от "Позитано".

Кандидатът за президент Ивайло Калфин не присъства на пресконференцията, защото е в Брюксел на заседание на комисията "Монти" за бюджета на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
ГАЛЯ преди 7 години
Мачат , както гонаричат , че е уговорен, уговорен е , договарящи страни в 2011г. са били тогавашния президент и Петъофи Толстой който е с действително фамилно име Бородин! изказаните коментари п медиите , че този толстой е -УРЕДНИК НА ИЗБОРИ-. Как Вие си разяснихте този израз???До Додо
38
1
 
5
 
! Отговори
Тошко Въртинков преди 7 години
Лидера на БСП точно и ясно заяви на 08.11.2016 г.,че партия БСП е за предсрочни избори за Народно събрание. Не е добре за българския народ един Президент / 2002-2012г./ да прави такива обръщения. Президента си остава такъв до края на живота си и трябва да обединява нацията със всяко негово изявление.
37
1
 
6
 
! Отговори
of 39помним преди 7 години
Грешна логика -След фиаското на николае и Елена Чаушеску , и бай Тошо беше в немилост и се довери на един сигурен и неподкупен човек като Премиера Бойко Борисов
36
1
 
7
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Гоце що питаш, бе, ти трябва да знаеш, нали всички кандидати в балотажа и ти сте все другари от БКПто.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще правят вътрешно допитване кой да подкрепят на втори тур" Познайте къде тук е грешката поради неграмотност?
34
1
 
6
 
! Отговори
Таско Педераско преди 7 години
резултат (3.37% - б.р.)- да искаш с такъв % оставка не си заслужава даже да се коментира. майтапчия бил Първанов..ха.ха
33
1
 
14
 
! Отговори
чарли преди 7 години
Много хора те уважаваха но ти с един удар отказа това уважение.
32
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Гоце е прав, мача е уговорен, а кандидатурата на Цочка е доказателството!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се допитвате? До кого? После ще решавате - какво?Да не би да трябва да носите топла храна на единия или другия кандидат?Тези които ще питате, няма смисъл да ви отговарят, а ще направят това, което считат за правилно. Това, че не можете да отговаряте на неудобни журналистически въпроси си е ваш проблем, а не на избирателите в президентските избори.
30
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
абв да подкрепи ген радев това е мажоритарен вот лично за него а неза бсп
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце чака да види колко кеш ще получи от Тиквата и тогава ще реши.... Звучи абсурдно лява партия като АБВ да подкрепи дясна /каквато се пище Герб/ , но у нас всичко е абсурдно тъй че.... Само дето хората не са овце, каквото и да каже Гоце няма кой знае какво значение
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Господ иска да унищожи някого, първо му взема ума. Първанов поетапно губи разсъдък - разцепи БСП, умилква се около Б, навреди на крехкото обединение на левицата - и всичко това заради ненаситното си властолюбие. Сега ще пита дали да подкрепи ГЕРБ или БСП! 1. Той няма до кого да се допита - процентите на Калфин са показател. 2. Как левият се колебае дали да подкрепи другия ляв или тоталитарното еднолично управление на Борисов!!! Дори сляпо преданите му вече го изоставят!
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанка тичай бързо да разговаряш с Корнелия, че нещата с АБВ то са много зле......
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко стана с Калфата на изборити, чи ни разбрах?
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради кинтите ,които Гоце прибира от Б.Б. и за това ,че активира АБВ-то преди евроизборите ,падна кабинета на Орешарски.Сега продължава да играе в отбора на ГЕРБ ,ама иначе по тИлИвизуро го играе опозиция.Същата е и Татяна Дончева.Уж плюят по Борисом и Герба ,а все късат гласове от БСП.Иначе ако бяха заедно сега Радев щеше да води на Цачева поне с 15 %
24
1
 
34
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Най антипатичният БГ политик:1. Георги ПървановСледват 9 празни позиции.. и след това идват останалите
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце малко ли мачлета си правехте в Бистрица с футболист номер 1 от Банкя.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДАТЕЛ
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измамник.
20
3
 
13
 
! Отговори
има такъв виц преди 7 години
До От трън, та на глог!стар анекдот за първи, втори и трети брак спокойно може да се прекрои и за избора на нашите избиратели; така предните избори доведоха до:-враг до враг на общ матрак;вчерашните избори бяха:-възторжен скок от трън та на глог, че и по-висок;след оставка на Борисов ще има продължение:-отчаян скок от глог на смок!Амин!