3,5 млн. подписи за референдума – 2 000 плика по-малко

ЦИК обаче ще проверява и ще отстранява грешките
Обновена: 9 ное 2016 12:26 | 9 ное 2016 12:14,
26
3,5 млн. подписи за референдума – 2 000 плика по-малко
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Данните от първото преброяване показват, че в протоколите за референдума подписите си са положили 3 485 775 души. Това е с около 2000 по-малко от намерените в кутиите пликове, но ние съобщаваме по-голямото число", заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

"ЦИК не е взела никакво решение, грешките ще бъдат отстранени след второто преброяване", подчерта Томов.

"Комисията ще анализира внимателно всички грешки в протоколите, за да бъдем сигурни, че сме оценили прецизно колко хора са гласували", изтъкна той пред Нова тв.

"Мисля, че най-точният критерий са подписите. Аз не мога да допусна, че някой ще гласува, ще му откраднат гласа, а пък той не се е подписал", обяви Томов.

"Пожеланието ми към политическата класа е да внимава много как ще обяви резултатите от този референдум и те да бъдат максимално почтени, защото в противен случай рискува бунтове по улиците", коментира Любен Дилов-син от Движение "Гергьовден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: референдумбюлетини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
ВАЛЕРИЯ ТОНЧЕВА преди 7 години
Отговорните за това да дадат обяснение на БЪЛГАРИТЕ - КОЙ ще носи и каква отговорност за всичките неразбории за провеждането на референдума - не може до безкрай всичко в тази държава да бъде безнаказано.
22
0
 
18
 
! Отговори
БОЛГЪ преди 7 години
...и какво сега, чакат да се поуталожат нещата и да си направят пак каквото искат наглеците от политическата класа и техните пажове от ЦвИК... въпроса не е дали ще го направят- то си е сигурно , а въпроса е дали всеки един нормален българин ще позволи да му плюят в лицето нагло...
21
0
 
18
 
! Отговори
Hronometer bankia преди 7 години
Kolko sa total glasopodavatelite za prezident, kolko sa za referenduma?! :-)
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цик прилага двойни стандарти - хем се оплакват че бюлетините били без плик, хем направиха всичко възможно да не достигат пликове, пликовеет да се отварят лесно и да няма гаранции че някой няма д ги отвори. Колко по-лесно щеше да е бюлетината да няма плик, да й се слага печат и да се приема ч си гласувал. Или - машинно гласуване. но някой не иска това.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че често ревем, че ДПС внася бюлетини, а сега за реферндума специално допускаха пликове без печат, че да могат по-лесно да се отварят... Принципно бюлетини извън плик не трябав да се броят, но то принципно не трябав да има и пликове без печат, щом таак поставяме въпроса.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 111Не блестиш с интелект. Как така ще те лишат от глас, като политиците ще се избират мажоритарно??? Хем ще ги избираш пряко и лично, хем ще си лишен от глас???
17
11
 
21
 
! Отговори
111 преди 7 години
Колко гласа, ще ше да събере този референдум, ако не бяха изборите?За кой работи слави?Със сигурност не работи за народа и точно затова му позволяват да върши тази *** работа.Целта на този реферндум е да се лиши нарада от глас, а в парламета да се приемат закони удобни богатите да станат още по богати.
16
2
 
36
 
! Отговори
Човек от НАРОДА преди 7 години
Вие, господа политици и Вие, господа от ЦИК, *** на определена партия, ОПОМНЕТЕ СЕ! СУВЕРЕНЪТ каза, каквото имаше да КАЗВА! Не се ли съобразите с ГЛАСА НАРОДЕН - ПРОБЛЕМА ЩЕ Е ОСНОВНО ВАШ! ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ! Запомнете го веднъж завинаги! Всички депутати вземат едни заплати "за многото работа, която вършат", която не може да се сравнява с тази на обикновения БЪЛГАРИН! А КОЙ ви дава заплатите? ОПОМНЕТЕ СЕ НАЙ- НАКРАЯ!
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИНСТВЕНО МЕРОДАВНИ СА ПОДПИСИТЕ.КОЙТО СЕ Е ПОДПИСАЛ Е ГЛАСУВАЛ.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИНСТВЕНО МЕРОДАВНИ СА ПОДПИСИТЕ.КОЙТО СЕ Е ПОДПИСАЛ Е ГЛАСУВАЛ.
13
1
 
20
 
! Отговори
Костов преди 7 години
До АнонименПо принцип си прав, но не е кой "броЙ", а "броИ" гласовете. Първото означава числото с което са преброени глесовете. Не образувайте множествено число като използвате буквата Й. Това е абсолютно неправилно. Множествено число се образува само с използването на буквата "И", а не "Й". Същото е и в случая с думата "броя". В трето лице единствено число е "той/тя /то броИ"
12
1
 
40
 
! Отговори
кк преди 7 години
Тази седмица Парламента трябваше да излезе с декларация относно референдума. Но те решиха да си удължат ваканцията до 15.11. Три милиона и петстотин души, които чакат становище, за тях не представляват нищо. Целта е да се минат още няколко дни и да се замете всичко.Затова ще загубят в неделя, а не защото хората искали БСП и ДПС....А и сегашния Президент мълчи. Впрочем, ние имаме ли такъв?
11
0
 
46
 
! Отговори
понти преди 7 години
ако тея направят грешката да искарат референдума НЕзадължителен, това ще им е последната манипулация в живота. ще ги наравим на конфети! а Бойко ще звъни на козяк за инструкции, но там вече не вдигат телефона защото половината са още пред телевизорите с виснали ченета, а другите си стягат куфарите..
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питам се аз, каква е гаранцията, при положение че излязоха и продължават да излизат на яве толкова нередности, каква е гаранцията, че всички членове на СИК са давали на избирателите да се подписват в протокола относно референдума. Пък и щом бюлетините са повече от подписите, сами се подкопават, доказвайки колко неадеквата е цялата избирателна комисия.
9
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръгнали да ми спазват законите... то цялата държава е корумпирана до краен предел!! Не е важно кой гласува, а кой брой гласовете!!
8
0
 
27
 
! Отговори
PD преди 7 години
Да и ЦИК смени тона, освен ако вчерашните публикаций не са били журналистическо пипнати за да дразнят народа. И политиците и те се обръщат като фурнаджийски лопати. Къде са великите експерти да обясняват и манипулират мнението на пубиката, а журналистите. Колко непочтен и неумен народ се надпреварва да изразява мнения, зад които няма реален суверен.
7
0
 
28
 
! Отговори
ще проверяваме преди 7 години
няма страшно, ще се проверява, проверката - висша форма на доверие (ленински принцип), междувременно да минат и парламентарните избори, че проверката да стане по-спокойно, яваш, яваш!
6
2
 
31
 
! Отговори
борим статуквото преди 7 години
някой неизвестно кой пуснал 2000 плика повече в кутиите, но не успял да се подпише и в протоколите
5
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдум в България не е успявал не успя и няма да успее.Системата не позволява .Имат си лостове за манипулация тези *******.******
4
1
 
39
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен2 Съгласен! А този, от Банкя, още ошашавен от изборите на 6-ти, не знае вече на кой началник да се обади, за инструкции, нещо и в САЩ на народа му писна от демокрация...