Крачка в страни и променяме пътя, констатира Дончев

Предсрочен вот, но с решенията от референдума, категоричен е той
Обновена: 13 ное 2016 14:41 | 13 ное 2016 13:44,
69
Крачка в страни и променяме пътя, констатира Дончев
Снимка: архив, Bulphoto

Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад, коментира вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, след като гласува в родния си Габрово.

"Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви", допълни още той.

Томислав Дончев коментира и евентуалната оставка на правителството на ГЕРБ. По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.

"Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Дончев подчерта, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже "санирането "не ви спаси ...
12
6
 
43
 
! Отговори
Ханибал преди 7 години
Радев води с повече от 20% засега:))))) .Тикви сбогом
11
4
 
13
 
! Отговори
1 до 6 преди 7 години
приятелю, или приятелко. вероятно я познавам по-добре от теб английската избирателна система, да не говорим, че съм я изучавал професионално, заедно с цялата им парламентарна история от времето на Bill of Rights, т.е. тяхното ранно Средновековие. Тук какво се предлага, е друга история - проблемът обаче в Бг не е само липсата на познания, а 100% липса на МОРАЛ! Не може в нормална държава да те изберат за кмет, а ти на другия ден да станеш депутат и да набуташ за кмет баджанака си.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше да променим пътя.Вашият път води до задънена улица.
9
1
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Прав си. Наистина никъде няма такава система, но кой го интересува....
8
18
 
11
 
! Отговори
nqkoi преди 7 години
един от малкото нормални в ГЕРБ, не че и той не е крадец де.
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе в англия един министър изпрати строителните работници, които ремонтираха министерството му, вкъщи да замажат някаква стена, и като го разбраха медиите, подаде оставка. тук спираме данъчни проверки, за да си ритаме мач, а синът на предния президент си купи хотел за милиони без нито един работен ден. ние сме държавата на мистър бийн, ама без хумора.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Запознай се по-добре с избирателната система в Англия. Никъде в Европа няма такава система, за каквато се предложи да гласуваме на референдума. Тук се предлага мажоритарен вот с абсолютно мнозинство в два тура. Никъде в Европа няма такова чудо! Никъде! Оставам на теб да прочетеш защо е това, но простияя народ не разбира и не знае на какво го насадиха.
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези герберски кратуни само кръстовища им в главата! Ами нали там си намират кадрите! Пък аз на кръстовища съм виждал само пеперудки чакащи да предлагат услуги.
4
2
 
41
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Страх ги е, защото никой няма да гласува за сегашните. А те само с това си вадят хляба. Страха е голям. При мажоритарна система никога ама никога не бих гласувал за човек, който е бил в управлението последните 25 години. Няма да гласувам и за разни мутри, мошеници, измамници, васали, робовладелци.
3
1
 
40
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 7 години
АЗ също имам наблюдения над тяхната система. Само образовани хора с положение са управляващи. Не като тук - мутри, връзкари, бандити............ Страх ги е защото никой няма да гласува за сина или дъщерята на накой който трябва да е в затвора но поради порочната система е на свобода
2
3
 
33
 
! Отговори
тя преди 7 години
Защо смята , че този път ни устройва и българите го харесват?!Стига партийно ограбване на народа !, Трябва ни промяна , която да е в името на хората , а не в интерес на определена клика неискаща промени!Всички по върховете на държавата живеете като царе , а народа ,най- беден и от това изобщо не вие срам!
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
следил съм изборите във великобритания, където успешно действа мажоритарната система. там, според това кой по-добри кандидати изкара (навреме), прави и правителство. ако депутат се откаже или почине, се правят нови мажоритарни избори в съответния район, и ако хората не са доволни от досегашния и от партията му, избират от другата. а не както при нас да спускат парашутисти и някой избран да се отказва, за да пробута анонимен от партийната си листа.