Политическата класа е нарцистична, не иска да слуша избирателя

Младите поколения вече са лоялни към кауза и идея
21 ное 2021 15:00, Анисия Иванова
48

"Различните хора за чули различни послания. Избрали са да чуят различни информационни канали. Със сигурност стъпихме отново на старите добре познати неща. Отново се заиграваме с етническата карта, страховете и използвахме гнева, който да ни заведе до урните. Очаквах да чуя точно обратното. Повече от година и половина ние сме в много тревожна ситуация заради инфлация и Ковид-19. Очаквах по-спокойни послания. Послания, които да ни накарат да отидем до урните информирано, а не да ни водят емоциите", каза психологът Младен Владимиров в изборното студио "Избори: Балотажът".

PR специалистът Любомир Аламанов коментира пред Bulgaria ON AIR, че ниската избирателна активност може да се дължи на няколко фактора.

"Избирателите бяха накарани за пореден път да отидат до урните, което не се е случило досега. Това беше знак към цялата политическа система, че не справя много добре и че вече два пъти избирателите да давали идея какво искат. Очевидно искат коалиционно управление, което да донесе някаква промяна. Избирателят като цяло е мъдър и макар и малко по-бавно и по-завоалирано това са много ясни и конкретни послания. Проблемът е, че политическата класа не иска да слуша", изброи той

"Тази кампания протече точно така както би трябвало да протече в условията на едни такива турболентни времена. Повечето политически играчи заложиха на кампания на страховете. От друга страна това са трети избори, нормално е да има някаква умора. Има го и фактора за машините", заяви политологът Марио Русинов.

"Факт е, че кампанията се модернизира, но поради това, че са поредни избори на всички политически сили сякаш им омръзна да повтарят едно и също. Те под някаква форма усетиха, че говорят едно и също и, че могат да станат изумително досадни на своите избиратели. Още повече, че част от тях изпращаха като послания за промяна, бидейки в два различни парламента в рамките само на няколко месеца, те не успяха да го реализират напълно. Получаваше се лек дисонанс между думи и действия", добави Аламанов

Той подчерта, че младите поколения, а и все повече от възрастните, спират да са лоялни към партия, а стават лоялни към кауза и идея.

Владимиров уточни, че по време на кампанията е имало страх и обърканост. "Нещо много важно – имахме фалшиви новини. Много важно е, че никой не си даде сметка, че трябва да говори честно към избирателите", изтъкна той.

Според него политиците са говорили много нарцистично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марк Твен: Ако от изборите зависеше нещо, нямаше да са разрешени.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миг-29 --- 64%. БАН --- 34%. Новият-стар президент на Бг ще е Миг-29.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имал съм случай, когато бех охрана, един не искаше да си тръгне от даден обект, държеше работниците извън работното време :) Питах колегите що да не му сменим физиономията, те ми отговориха че бил некакъв във властта :))) Същото е с политиците ни, никой не им верва вече :)
41
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До анонимен 38,Като пишеш поне адресирай до име, като има такова, а не до номер, че като изтрият модереторите някой коментар и цифрите се променят.По въпроса- прав си, така е, колония сме на Русия и затова построихме Южен Поток, АЕЦ "Белене" , Бургас-Александруполис и т.н.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
политическата класа трябва да се подмени и в БГ и в ЕС
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги тези клоуни и чалгари-! На кого изобщо са представители те? Вие клоуни ли сте? Чалгари ли сте? *** ли сте, че тези телевизионни шутове ще ви управляват?
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не отиде да гласува. Това е знак, че Радев е предал БСП.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяхме колония на Русия 30г уж преход. Източваха ни държавата чрез фирми обръчи и всичко отиваше към Анкара и Москва. Надявам се с премахването на калинките от ГЕРБ и ДПС това да се промени
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големият печеливш сме ние, негласувалите, които отново сме над 50%. Не загубихме дори минута за избор. С 500 000 гласа нека да управлява, който и да е. Радев ще го изпапкат от запад, което е по-добре от това да го гръмнат от изток. Достоен за народ от прос таци!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що? Преди 35 години бай Тошо не обещаваше ли светло бъдеще?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 Колония сме. На Русия.
33
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
Избирателя ясно каза че иска да избира Мажоритарно представителите си в парламента. Назначените от олигархията депутати му казаха че е *** и не разбира.Сега се чудят що не ще да им гласува
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво да си дигам зад ника в неделя да "спасявам" прос танци, които дори не разбират, че процентите са съотношение, а не абсолютна стойност? Искам да е Радев, искам да им стъжни живота, кеф ми е да ги видя какво ще работят като нямат образование дори за автомонтьор, мамините!
31
8
 
6
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До анонимен 26,Що не кажеш Чекмеджан Тиквунов с колко процента подкрепа управлява държавата толкова години! Едно нещо харесвам в Радев- не рисува розови картинки за България като Плевела и герберастката пасмина. Това, че сме колония е ясно! Все ми се струва обаче, че Радев олицетворява по-голям суверенитет на страната ни от Борисов и неговите "магарета"!
30
3
 
9
 
! Отговори
Ооооо преди 2 години
Ако от изборите зависеше нещо,отдавна да бяха забранени.
29
6
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
А когато баш бой тиквондур управлява държавата 4 години с едва 15% от гласовете защо не ревахте? Тиквата 3 пъти управлява и никога не е имал 50+%! Най добрите им резултати бяха 25%, ама управлява и вие припкайте да му се мазните и да го възнасяте като преродения бай Тошко!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наречената етническа карта всъщност я държи ДС в лицето на Доган и я вади когатонякой и спре кражбите. А турците с бг паспорти са безмозъчни неандерталци които служат на Исляма и Ердоган. Просто е ама не е за прости индивиди.
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми такава е политиката в БГ, да плашат простлюдието от инвазия на извънземните......:))) Дори некоя държава да има такива планове, тоест да ни превземе, веднага НАТО ще се намеси, нали сме им член :)) Ама 30 г. сме лъгани за "светлото бъдеще", което не се случи заради политиците, сега просто си гласуват само партийните кадри :)
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И народа е нарцистичен. Всичко е в реда на нещата. Тези политици все пак са расли в нашето общество. Какви да станат?
25
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 19". От това зависи живота, Ваш и на децата Ви. Друг нямате." - щеше да си прав, ако имаше избор.