Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика

Голяма част от задълженията били чиновнически
23 апр 2024 08:34, Анисия Иванова
156
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Снимка: БГНЕС, архив

Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически.

Това каза пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова, която вчера обяви, че ще участва в предсрочния парламентарен вот.

"Изправи се, България!" на Мая Манолова, ПП "Българската левица", и "Обединена социалдемокрация" са трите формации, с които Григорова ще участва в изборите, като тройната коалиция ще се яви под името "Солидарна България".

Не смятам "Левицата" за свои конкуренти. "На първи май БСП събират формации, с които щели да се обединяват, а утре е последният ден за регистрация на партии и коалиции за изборите, а на 7 май се формират листите с кандидати. Тоест, на първи май не може да се прави обединение, може да се съберат да пият едно кафе и да си кажат, че се харесват", обясни Григорова.

В някой от МИР-овете Григорова ще бъде водач на листа. И посочи, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с кои партии или коалиции. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Избори 2024
Секции в 60 държави са планирани за вота 2 в 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономиста с диплома от зрънчо: СССР не е фалирал 1991? А фалита на Русия през 1998? Или и това не се е случило? А факта, че СССР отказва да изплаща задълженията си към Франция и останалите кредитори когато заличава Царска Русия? Стартират с фалит и приключват с фалит! А фалитите на НРБ по време на БКП? Или и те не са удобни за говорене? Зимбабве преди комунизма д житницата на Африка, след комунизма е държава с бюджет от 281 долара и валута с банкноти в трилиони преди да бъде премахната.
63
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 седмици
Радославе, всички западни големи икономики на фалирали отдавна, престани с тия глупости. Много неща не са ти ясни! Русия не е фалирала, просто се отказа от ангажимента си към страните от Източния Блок. Явно са преценили, че ако продават суровините си изцяло на пазарен принцип, вместо да подпомагат с тях по-бедните страни от блока, ще бъде по-добре за тях. Или по скоро по-добре за управляващата върхушка, която ще се обогатява от приходите от тези ресурси.
62
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: дясно и субсидия в едно изречение е все едно комунист и работа в едно изречение! Няма как да си с дясна политика и всяка година да харчиш милиони за субсидии, какъв ти свободен пазар като изкуствено държавата пази всяка година всеки некадърник от фалит? Това ли разбираш като дясна политика? Марш в училище да научиш разликата между ляво и дясно! Някой май е зубрил комсомола днес вместо Икономически теории в училище! Икономист си колкото комунизма е успешен!
61
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: да социално лява Европа запада, факт защото се обърна към лявото и вече всеки се гаври с нея, а десни държави като САЩ и Китай дърпат яко напред. Солидарна система е обречена на фалит защото не стимулира плащане на данъци, а ползване на една обща каже си кражби! Швейцария също е малка, ама е доста пред България нали, не е до размера, а до ориентацията на населението. Ляво е равно на мизерия, дясно е равно на развитие. Това е! Няма ляво ориентирана държава която да е прогресирала!
60
0
 
0
 
! Отговори
дфн преди 4 седмици
Дясна политика с лява риторика не се прави. Стига се до неизбежни компромиси и ефимерни сглобки.
59
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: дясна политика е като в САЩ, нямаш социален осигурителен номер (не си плащал данъци), нямаш помощи, а не като с лява България без осигуровки достъп до здравеопазване, бърза помощ и помощи за социално слаби! Да си виждал в САЩ да лекуват някой без застраховка? А да ти пращат хеликоптер за чаавето да го носят през половината държава за да го спасят? Това ли ти е дясното? А интеграционните? А санирането на блокове? Къде си виждал подобно нещо в САЩ?
58
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 седмици
Радославе, в повечето европейски държави социалните и здравните системи функционират на солидарния принцип, и затова си има логично обяснение. България не е изключение от това правило! Обаче това не пречи на другите държави да се развиват по-добре от нас, що тъй? Просто капитализма почва да закъсва, особено в такива по-малки държави като нашата, не е като едно време. За земеделието има субсидии също по обективни причини, защото ако няколко години подред имаш лоши реколти как ще оцелееш?
57
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: България се насочи към дъното още 1944 и 1989 се сблъска с пода когато големият брат фалира и ни остави без възможност за повече заеми.Комунизма оцелява когато има какво да канибализира от минали режими и достъп до кредити и фалира на микросекундата в която трябва да оцелява сам.Затова всички държави в Източна Европа бяха пропаднали спрямо Запада и затова комунизма трябваше да прави огради за да спира "щастливи комунисти" да бягат от красивият комунизъм, а не за да спира западняци!
56
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 седмици
За Радослав знаех, че е плоско.главец, но явно има и много други такива във форума.Та сериозно ли питаш кои са десните политики в България? Но нека първо да започнем с монополите - тях ги има навсякъде по развития свят и нашата държава не прави изключение. Въпреки борбата с тях, те продължават да си съществуват, а на някои места са дори неизбежни. Десни политики са плоският данък от 10%-та, както и водената стриктно през годините политика на фин. стабилност, сиреч на ниски соц. разходи....
55
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: Китай е по близък до Нацистка Германия отколкото до комунистическият СССР, защото както в Германия по време на Хитлер има частни фирми, които се управляват от частници ( които в повечето случай са и членове на партията, за безплатен достъп до робски труд и държавни поръчки), ориентирани са експортно на готов продукт, а не на сурови материали, влагат много в нови технологии и куп други примери за много по голямо сходство с режима в Германия отколкото с режима в СССР.
54
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: десни идей с дърти комунисти като Бойко и младежкото БКП (Герб)? Ти луд ли си? Къде видя в пенсионно и здравно осигуряване да е премахната общата каца (НОИ и НЗОК) и да са приети индивидуални партиди? Къде видя свободен пазар? То от Топлофикация няма как да се махнеш без значение дали ползваш или не, ти за свободен пазар говориш? Държавата субсидира земеделие, туризъм и какво ли не още, но видиш ли свободен пазар. През ден някой бранш реве за държавна хранилка, но иначе десни били.
53
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
В Китай комунизъм няма, има капитализъм и много евтина работна ръка. Не знам защо не си вече на път към Китай или Виетнам, за да живееш и да просперираш...
52
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
България от 34 години вече следва предимно десни икономически идеи -----///------ България не следва десни идеи, юще по-малко десни практики. България следва идеите и практиките на бившите комунисти - да създават монополии и да харчат готови пари (евросубсидии). Досега никаква дясна политика не е провеждана.
51
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 седмици
Радославе, удобно забравяш, че България от 34 години вече следва предимно десни икономически идеи, обаче въпреки това сме на дъното, защо тъй ? Удобно забравяш Китай, който вече започва да се изравнява с развития свят като икономическо развитие, а там идеите са много леви, поради факта, че на власт е комунистическата партия. Удобно забравяш Виетнам, който е един от икономическите "тигри" на Азия, но също се управляват от леви комунисти. Скоро и по доходи ще започнат да настигат Запада...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЙ ПОЕ СЕГА КОНЦИТЕ????? АМАН ОТ МЕКЕРЕТА,АМАН ОТ ПЕЧАЛБАРИ!!!!АМАН ОТ ОТКРОВЕНИ ЛЪЖЦИ И ДЕМАГОЗИ !!!!!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оппаа!Я пак!
48
3
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 седмици
Ипотека има да плаща жената ,а в СОС, няма кинти. Там са гладни кучета, баксите са в Ко....ната
47
4
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До икономист: колкото по леви са влеченията на народа, толкова по бедна и пропаднала е държавата! За справка: Северна Корея, Куба Сомалия, Зимбабве, Мали, Русия, България и всички останали държави в които месечният доход се равнява на половин седмична заплата в нормалните страни.
46
0
 
3
 
! Отговори
Амбициозна е офцата преди 4 седмици
Да питаме глобалистките кукловоди дали няма да я искат пъкда си вихри възможностите на световно ниво.
45
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 седмици
До нн:Искаш да кажеш, че на най-бедните граждани на ЕС по им прилягат десните идеи?