Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек

Трифонов и Борисов били в прекрасни отношения
23 юни 2024 14:10, Нели Христова
87
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Снимка: БГНЕС

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Това заяви бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той очаква да има редовно правителство. В предаването "Стълбището" по Дарик той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат - този на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

У лидера на ДПС Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

В Народното събрание работят и много качествени хора, подчерта Вежди Рашидов. Те обаче нямат такава тежест. "Вътре има читави хора, свестни хора, които не определят нищо. Има лидери - те определят", посочи той.

Вежди Рашидов смята, че действително посолствата играят роля в българската политика и "дърпат конците". По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите". По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов смята смята, че е време за промяната на устройството на българската държава. Той нарече работата на парламента "бардак", който трябва да спре.

Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република - този бардак трябва да спре. Участвах дълги години в този парламент и живея с чувство за вина, че съм участвал"

За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Избори 2024
Слави Трифонов: Всъщност помните ли, че бяхте излъгани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Експериментът Зеленски приключва, време е за мирен период според Биг Корпорация и какво ще правят всички "зелени чували", барабар с Рашидов?! Пенсионират ви всички Гадни Е*бливи Разрушителни ***! Нямате време да се прегрупирате! Апропо, парите ви в офшорни банки изведнъж ЩЕ ГИ ЗАНУЛЯТ-КЕФ!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интелигентните агенции подбират най-големите негодници за властимащи в банановите републики, които негодници ще им лижат подметките и безотказно ще изпълняват заподите, само за да ги държи Корпоративният Запад на власт. Всички са Зеленски и Шиши, и Баце, и Рашидов, и всички мениджъри на Голямата Корпорация.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интелигентните агенции подбират нарцистични бездарници за марионетки, които са готови да ликвидират всеки талантлив човек от злоба и завист, защото са наясно, че са бездарници.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски е българският Зеленски-кукла на конци в ръцете на Дявола, а Дяволът е тук на земята. Дяволът в нас, който пазарува човешки съдби с добре познатите 7 смъртни гряха и ние продаваме ли, продаваме!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Осанка на грамаден българин.... :))) Не е ли Шиши по-скоро, или си пийнал некоя друга ракия "склупторе"... :))
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, не помните ли кой беше в инициативния комитет за Първанов? Първите двама от списъка бяха Божидар Димитров и Рашидов
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Генадий Кучма е украинец, който "разказва" Украйна през призмата на "изкуството на ограбването". Препоръчвам Генадий Балашов "Като нанял Зеленского? Изкусство ограбления. Невероятна дисекция на ИГРАТА С ХОРА!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коментар! Рашидов не беше на масата, а под масата!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ръжди Пияницата се подлага сега на ДПС дано облажи нещо.Пълна Фитка...
18
3
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 1 седмица
Стига с тези числа! Виж цените в Хърватия. Там е двойно по-скъпо от нас. Всичките хървати бягат да работят по чужди държави. По-зле са от нас. Само където държавата им е по-чиста и подредена което обаче не ги храни! Да не говорим и че в България за 40-50 Хил. евро си купуваш жилище а там не за 200-300хил.евро.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доносника на Държавна сигурност и про ст като овчар на село се обади... :))) Шиши наистина е достоен българин, Славчо Диванчето и той, Боко си е мутраген... за Доган некакво хвалебствие, че и той кадър на ДС :)))
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма какво да се лъжем, всички добри кадри, които могат да извадят държавата от хаоса, в който я хвърлиха ИТН,ПП,ДБ, са в ГЕРБ. ДПС винаги е подкрепяла евроатлантическия път на България. Останалото е повторение безкрай, на агонията в страната.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накрая заради страхът и заради любовниците на Пеевски и Борисов ще излязат един милион българи по улицата и ще им отидем на гости на всички "резиденти, провокатори, социолози, магистрати, прокурори " и подобни шестаци
14
3
 
9
 
! Отговори
До мнение преди 1 седмица
Не само барисаф и Пеевски, а и Тончевите казаци от ДАНС спират България защото не работят като държавна агенция за национална сигурност, а са държавна агенция на Русия, Пеевски и Радев, но ще си получат ордените в румънския затвор на ЦРУ
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко хубаво след 50 години в България няма да има спомен от съветската култура. Рашидов е алкохолик, убиец, трафикант и изнасилвач, както всеки таварищ раздавал дипломи. Господ ще го съди
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рашид е опасен престъпник според собствената си съпруга. Трафикант и алкохолик
11
2
 
21
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Рашидов,който принуждаваше честни и бедни Български момичета ,студентки в Художествена Академия,да си лягат с десеткилограмовият му нос и малкото турско чучурче,няма право да диша Българският въздух на Българската Майка България. Да си събира носът в няколко куфара и да си върви в родината на турците Индия. Такива като него,включая сефардският marano Леон Данел разгониха фамилията на майка ми Иванка Стоилова ПИСОВА(тогава Стаменова ),докато тя беше шеф на моделите в Академията. Не прощавам!
10
2
 
12
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Рашидов,който принуждаваше честни и бедни Български момичета ,студентки в Художествена Академия,да си лягат с десеткилограмовият му нос и малкото турско чучурче,няма право да диша Българският въздух на Българската Майка България. Да си събира носът в няколко куфара и да си върви в родината на турците Индия. Такива като него,включая сефардският marano Леон Данел разгониха фамилията на майка ми Иванка Стоилова Подова(тогава Стаменова ),докато тя беше шеф на моделите в Академията. Не прощавам!
9
4
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Двама човека спират прогреса на целия български народ - Бойко Борисов и Делян Пеевски! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци! Време е двамата мутро-мафиота да се оттеглят от политическата сцена! Иначе България ще затъва все повече, докато другите държави от ЕС се развиват! Вижте Хърватия, след нас влязоха в ЕС, а преди нас приеха Еврото, вече Минималната заплата там е скочила на 830 Евро = 1 623,58 Български лева!!!!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха Ха ... Въобще цялата държавна сигурност е в добри отночения.