Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек

Трифонов и Борисов били в прекрасни отношения
23 юни 2024 14:10, Нели Христова
87
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Снимка: БГНЕС

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Това заяви бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той очаква да има редовно правителство. В предаването "Стълбището" по Дарик той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат - този на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

У лидера на ДПС Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

В Народното събрание работят и много качествени хора, подчерта Вежди Рашидов. Те обаче нямат такава тежест. "Вътре има читави хора, свестни хора, които не определят нищо. Има лидери - те определят", посочи той.

Вежди Рашидов смята, че действително посолствата играят роля в българската политика и "дърпат конците". По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите". По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов смята смята, че е време за промяната на устройството на българската държава. Той нарече работата на парламента "бардак", който трябва да спре.

Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република - този бардак трябва да спре. Участвах дълги години в този парламент и живея с чувство за вина, че съм участвал"

За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Избори 2024
Слави Трифонов: Всъщност помните ли, че бяхте излъгани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Ех,Мултак номер едно!...Осанка на "грамаден ЧОВЕК" има Дан КОЛОВ,НЕ тая буца от сланини и хернии !!!!!...Тоя е типичен ГРАМАДЕН ЕНИЧЕР !...Нищо общо с "осанките" !..Не верваш?..-Ами питай мосю Магнитски !
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Благодарим за признанието, Веждичка. Виждаме ви, че много се сближихте грамадните и разумни мутри
45
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Пеевски ще го изкараме възрожденеца на новото време. Айде няма нужда, Вежди, не се четкай толкова.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти меня уважааш ли мъ? Ъ? Хлъц! Щоту аз многу тъ уважаам кат чувек! Хлъц!
43
1
 
22
 
! Отговори
oo преди 1 седмица
защо давате трибуна на пияници ?
42
1
 
28
 
! Отговори
Ddd преди 1 седмица
И веждито се продаде за трийсет сребърника. Какво ви прави тоя Пеевски бе хора, изведнъж всички са влюбени в него. Забравихте ли че той и Цацаров фалираха КТБ и завлякоха държавата с 5-6 милиарда.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Raschide sto ne vsemes da se obrysnes ili da pratj brysnar isbirai
40
0
 
2
 
! Отговори
ILIJA преди 1 седмица
TOI I SLAVI IMA EDIN BALAMURNIKOV
39
0
 
6
 
! Отговори
ILIJA преди 1 седмица
KOLKO TI E KOMISIONNATA OT TOZI `` BALGORIN !!! ???
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВЕЖДЪТА И РЪЖДЪТА И ЗВЕЗДНИЯ ПРАХ, ВЕЖДЪТА И РЪЖДЪТА НА ВРЕМЕТО, ПРОЕКТИТЕ И ПОЛЮЦИИТЕ НА МАСИТЕ НА КОИТО Е БИЛ. КАКТО СЕ КАЗВА НИЩО ЛОШО НЕ МОГА ДА КАЖА ЗА НЕГО - ОЩЕ ПО-МАЛКО ДОБРО...
37
4
 
27
 
! Отговори
43657 преди 1 седмица
Рашидов, и тебе те напекло пий вода говориш безумни глупости
36
2
 
31
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Кога яде и пи с тиквата и кешира -2 милиона , за които знаем в -ктбНе те гризеше сьвесттаДокато ние се чудехме как да платим сметките и да живеем
35
11
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Прав е. Абе я Вежди премиер..
34
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много са ми интересни тези, които акълът им може да роди, че Радев иска да направи президентска република, че да вземе властта. Абе, аланккоолу, толкова малко ли ти е мозъкът, че да не се сетиш, че Радев има още максимум година и пловина като президент и това е? За една година власт ли се бори?
33
2
 
29
 
! Отговори
Грамаден българин преди 1 седмица
Не,просто много д е б е л.
32
6
 
23
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Разумен турчин няма!;)))
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
изнервен, агресивен, защото парите не се връщат и не се връщат, империята рухна с един подпис на американския президент, а толкова се старае, ляга и става с Русия и Путин, и евроатлантизма
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората, упс, шерпите ще възстановят крадените милиарди за няколко години, нали, така си мислите вие?! Може да ги възстановим, а може и да не ги възстановим, може да ги възстановят други етноси и народи. Хората, които изгонихте, неродените деца заради вашето човеконенавистно управление НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ, БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС Т.Е.НАРОД МОЖЕ И ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗАРАДИ ВАС! ДОЛУ ГЕРБ!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рашидов, не ГЕРБ или ДПС раздават картите и банкнотите! Онези, които раздават са мно-о-го по-големи мошеници от вас! И парите, и картите, които ви раздават са ФАЛШИВИ! Къде ще си намерите място?! ОВЧАРИТЕ на стадото ЗЕЛЕНИ ГН*ОМИ няма да ви пусне в своите кошари!
28
0
 
29
 
! Отговори
Абе Вежди преди 1 седмица
Като е толкоз разумен, защо сега се сети. Или не беше 10 години депутат и нито веднъж никои в НС да го види. А, знаеш ли, че мама го беше наредила в НСлС. А, я питай някой следовател да го е видял на работа и ми кажи, кое дело е решил, докато беше там. Той, както ти и Боко сте издигнати и лакеи на т. нар. цар. От такива като вас му се повръща на народа и затова не ви гласува. А скоро и преверат, че. прекалихте...... Само вие имате изгода. Край.