Според експерти - очакват ни избори през октомври

Президентът огрничен в избора на служебен премиер
6 авг 2024 10:30, Инна Ангелова
58
Според експерти - очакват ни избори през октомври
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев за втори път трябва да следва нови правила на Конституцията, а КС е късно да ги отмени.

“Късно е да се променя процедурата и евентуалните кандидати за служебен министър-председател”, коментираха конституционалистите доц. Наталия Киселова и д-р Борислав Цеков пред БНТ. Експертите са на мнение, че предстоящите избори в страната не трябва да се съобразяват с тези в САЩ.

Наталия Киселова сподели, че това Народно събрание се провали поради фиксацията на партиите в собствения си интерес и сподели, че предстоящите избори ще бъдат на 13 или 20 октомври.

"Изходът беше в рамките на първите няколко дни да се положат усилия първо да бъдат избрани не само омбудсман и негов заместник, но и да се обнови състава на съдебната палата или ако са искали да обновят реда, да бяха го направили веднага щом беше свикано събранието", каза доц. Наталия Киселова.

"Калкулациите, които различните политически фактури си правят по някакъв причудлив начин са ориентирани към изборите в САЩ, има едно чакане какво ще се случи, накъде ще духа вятъра и има фактори, които се надяват при едната или другата ситуация в САЩ, които ще бъдат посочени - давайте, вие сте", каза Борислав Цеков, доктор по конституционно право.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: изборипартииКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо бъркате: Не нас, а ВАС ви очакват избори. Събирайте си ближните и отивайте да гласувате. Да видят Боце и Шиши колко човека ща гласуват за тях, а не да се разхождат като пожизнено избиран премиер с ръце в джобовете като пишман политика-милиционер или да грухтят, плюят и обиждат като юриЗДа с образование от ЮЗУ-Благоевград
49
1
 
2
 
! Отговори
Спри се преди 1 месец
Бе жено. Добре, че не те сънувам още.
48
1
 
0
 
! Отговори
нещо си се объркал преди 1 месец
До ГНУС....."Тази грoзната ГЕРБ-аджийка" ..... вече четири години категорично и упорито ръси единствено и само преZидентските опорки .
47
1
 
0
 
! Отговори
ГНУС преди 1 месец
Тази грoзната ГЕРБ-аджийка явно добре е "захлебила", защото напоследък започна да си прави прически, да се гримира, да носи скъпи рокли, прилича ми на Цецка Цачева
46
1
 
1
 
! Отговори
мутри вън !! преди 1 месец
Пак ли това превтасало тесто се напъва да пробутва фатмашките опорки.....Ще ни проглушат ушите от рев как парламента не става , колко е непродуктивен , колко е негоден , дори вреден , а по тази причина и ненужен . Същото ще чуем за партиите ......Внушенията преZидент спасител и диктатура от типа фатмашка република при мен НЕ МИНАВАТ !!!
45
1
 
2
 
! Отговори
ПО БНТ преди 1 месец
САМО "ИЗЯВЕНИ ЕКСПЕРТИ" КОНСТИТУЦИОНАЛИСТИ МОГАТ ДА РЕШАТ ПРОСТИЧКОТО УРАВНЕНИЕ В - А <= 60 !!!...
44
3
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Още едно доказателство, че сме отворения aнaл, намазан с вазелин, чакащ САЩ и ЕС да ни го вкарат.
43
0
 
2
 
! Отговори
Пишман експерт преди 1 месец
То хубаво избори - демократично е, ама нещо няма избор. Нашата работа стана "на избори без да имаме избор". Последните години все така - айде да е по-малкото зло. Ама по-малко ли е? Добро няма ли? Защо няма? И куп други въпроси стоят и отговори няма. Кучетата си лаят и кервана си върви. И тези избори нищо няма да променят, докато едни и същи престъпници и некадърници ни се промотират за кандидат управляващи.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 38 !!! За каква държава говорите? С 3-4 изключения, държавите по света вече са клонове на корпорации. Има си подписани споразумения, по силата на ЕГН сме регистрирани като юридически лица с безброй задължения, но без никакви реални права. Това е.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние сме мъдър народ, избори след избори. Може би 7-и избори за 4 години, и приблизително разход към 1 милиард лева за организация на избори, изборни комисии, застъпници, чували, автомобили, математици да преглеждат протоколите, абе въобще...
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрацията е най-добрата система, но комунистическите внуци и путинското влияние и пречат вече 35 години да се развие.
39
2
 
2
 
! Отговори
Това подутото преди 1 месец
От алкохол, пак се появи и се мъчи да разсъждава.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази от снимката е на всяка манджа миродия. Студентите казват, че е плагиаторка. Защо само нея цитирате какво казала?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То добре с изборите , ама кой ще е служебния прокси премиер , че май няма кой .
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво - избори ще има - изненада, партиите се провалиха - изненада, изборите ще са през октомври - изненада, пак ще се съобразяваме с външни фактори - изненада. Ох, не знам, много изненади ми дойдоха, стана ми лошо.
35
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
На територията на България, към днешна дата НЯМА: - развита идустрия и селско стопанство; - средна класа; - адекватна политическа система; - некорумпирани политици и бизнес; - национална идея и цел! Има хора но няма народ, има формална държава но няма държавност, има хартиена независимост и реално подчинена колониална власт! Това с наличните инструменти и методи НЕ СЕ РЕШАВА! Решението ще е отвън - най-вероятно от ИЗТОК!
34
0
 
3
 
! Отговори
В 35 преди 1 месец
До Интересно!? Става въпрос за масовите коментари, след политически или други статии, повечето от свестните коментари не се допускат във форума!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези експерти и по изборите ли станаха вече?
32
0
 
4
 
! Отговори
Интересно!? преди 1 месец
При толкова пръкнали се правозащитни организации в България, усвояващи интензивно европейски средства, как не се заемат с нецензурните и уронващи авторитета и достойнството на личността! Човек, разбира се може и сам да се сети, че 99,99% от тях изпълняват само поръчки на поритически и олигархични кръгове!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждането беше през 18 и 19 век и имаше своите герои - от отец Паисий до опълченците! Никакво ново Възраждане не може да има, с него спекулират едни пробити и продажни копейки!