Кристиян Шкварек: Границата ни трябва да бъде затворена моментално

Според него проблемът с миграцията е тежък
2 окт 2024 22:33, Нели Христова
32
Кристиян Шкварек: Границата ни трябва да бъде затворена моментално
Снимка: БГНЕС

Много е очевидна една истина, без значение на каква позиция сме във всички тези конфликти - историята се завръща с много брутална сила, след едни 30 години, в които си мислехме, че тя е приключила. Чудя се къде са онези хора от България, които години наред се подиграваха на всякакво споменаване на това, че трябва да се инвестира във въоръжените сили, да се връща казармата. Или кампанията "Бъди войник", която попадна под някакви страшни подигравки, защото видиш ли да се говори за казарма или армия е нещо от миналото, това нещо, което мирише на мухъл, на соц, а оттук нататък ще мислим само за технологии и Netflix. Това каза международният анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му конфликтите никога няма да си отидат.

"Ядосвам се, че ние се караме за всеки един от тези конфликти - кой е прав, кой не е прав. Истинският резонен въпрос е как ние тук да се подготвим за тези бури и как ние да се подготвим за връщането на историята на световната геополитика, за това ще има войни. Светът отново започва да гори, а ние седим и спим", добави Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

"В България няма ясен политически компас"

Той припомни, че скандинавците са започнали да връщат казармата.

"Другите държави се подготвят за това ударно връщане на историята на световната сцена, а ние тук спим, а когато се събудим, се караме за това кой е прав и кой е крив. Покажете ми една позиция, една политика на "Партията на свободата" в Австрия, на Льо Пен, на AfD, която да е крайна от ранната Меркел, или от ранния Барак Обама. Меркел през цялата си кариера беше против гей браковете", припомни международният анализатор.

Според него в България няма ясен политически компас между консервативното и либералното така, както е в Западна България.

От Джокович до пилона в Рожен

"Разделяме се във всеки казус, който изникне в обществото - от Джокович до пилона в Рожен. Причината все по-малко да ходят на избори е, че на политическо ниво партиите тотално се отказаха да водят каквато и да било ясна, политическа битка. Там няма надпревара. Американците знаят ли защо отиват на избори сега? Знаят. Французите знаеха ли защо отиват на избори? Отново беше ясно. В България кои се състезават? Всички са по някакъв начин колаборират в някакъв момент", подчерта Кристиян Шкварек.

Той разкри, че преди няколко месеца е заснел репортаж за "мигрантския квартал", който се е образувал зад Халите.

"След 2015 година се нанесоха сирийци, но ние ще плачем за тях, оказа се, че те са били предимно цивилизовани хора. Те си тръгнаха след 2019 година, а след 2020 година се нанесоха афганистанци - млади мъже, ходят по 5-10 мъже. Прилича на същинско западноевропейско гето - това е идеалният център на София. Проблемът с миграцията е тежък", алармира експертът.

Той е категоричен, че границата ни трябва да бъде затворена моментално.

Шкварек смята, че ако Доналд Тръмп спечели изборите, у нас има вероятност да се сглоби дясна консервативна коалиция, която да започне проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Избори 2024
Борисов откри кампанията: Все едно 7 пъти се женим за една и съща, а правим тържество
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 56 минути
До евроатлантика. Че те най-големите мутри са в ПП бе, глу.пак променлив.
31
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 58 минути
Тази некадърна п.атка Ганиела днес беше отвратителна. Прекъсваше събеседниците си на всяка втора дума, при това с банални въпроси и глу.пави вметки. Така ли няма да се намесят шефовете на телевизията и да й обяснят, че това е адски грозно, непрофесионално и дразнещо.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Uiiii, i vazdushnia shengen nad filibetu li sha zatvorite atraktivno?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Югоизточена България се обезлюдява, като тенденцията е да стане част от обособена територия за мигранти от Близкия изток и Азия. Затова се затварят цели сектори от икономиката в района. Закриват се училища, села се унищожават. Отделно, семейства от Турция изкупуват изоставените имоти за жълти стотинки. Така че не само центъра на София, цялата страна ще стане едно гето за мюсюлмани. И ако има Хамас-идва Израел!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Границата е правена да е невъзможна за затваряне! Питай г-н Найденов! Купувайте бусове и отивайте към Капитан Андреево. Там е далаверата. Полиция почти няма, ако има е някъде по селата за селски бекове с 2-3 промила. Граничарите гледат да не се бъркат щото така е казал Баце от Банкя... 6-700 еврака за глава. Ако сте тарикати може и двойно повече. Карате ги 50-60 км оставяте ги в некое село на тъмно и беш към Запада. Демек София, цивилизацията. Така друг ще ги вземе и за него леб да има...
27
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 1 час
На един сега авганистанец брадата гъмжеше от пъчи фъшки
26
0
 
1
 
! Отговори
Айше преди 1 час
Оня ден един арабяк *** опипа изотзад
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Прав е.
24
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 час
Тия Кристиян Шкварек,който е вонящ и смръдлив евреин как се осмелява да говори за Български граници,щом е ч..и. .ф..у..т.. а не Българин? Да се чуе от срамните устни на евреин "затваряне на граници" също е доказателство за генетичната биполярна шизофрения на евреите,защото евреите са ц..и..г..а..н..и.. и за тях граници няма. Този трябва да бъде убит мъчител о,а трупът му изпратен с експресна поща на м..а..н.г.а. ла Нетаняху. Да живеят Арабите братя наши ! Те са по-куражлии сега!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя пaлячo,щo нe се гръмнe ......Жоро Коpитaров добре го слагаше на мястото му...
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Как ше затвориш границата - дупки има навсякъде :)))
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Шкварек този войника Швейк ли е :)))
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не го знам кой е този, но си е прав.Бавно, но сигурно центъра на София се оформя като ***.ско гето.Много има чуждоземни ***.Ако така продължава след 5 години бял човек няма да замръква в центъра на София.В много европейски градове вече е така.
19
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 часа
Първата гейска партия в света е пп!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Да построим стена на границата която да ни пази от емигрантите.
17
4
 
4
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 часа
Кирил Петков посети САЩ и се срещна с Помпео! Помпео каза: НЕ ПОДКРЕПЯМЕ МУТРИ! Ако Тръмп спечели ще има шут за Боко.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ВСЕКИ ГЕЙ В ПОЛИТИКАТА Е ОТ ГЕЙРБ
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
трябва да пуснем арабски бежанци и да пратим ШКВАРЕК да ги удоволства
14
1
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 2 часа
Ти също,и какво от това бе тролей
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ТРЪМП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТРИТЕ НАЙ-ДЪЛГОТО