Борисов: Вдигнаха цените, обраха ви, както кардарашите обират хората

От кризата може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 окт 2024 12:31 | 13 окт 2024 12:20, Красимир Ангелов
386
Борисов: Вдигнаха цените, обраха ви, както кардарашите обират хората
Снимка: БГНЕС

От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Разград, съобщава БГНЕС.

"За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев правилно казва, че са се вдигнали доходите, само че при нас ако са били 10%, инфлацията е била около нулата и с тях сте имали покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко", подчерта Борисов.

Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди ви взеха от джобовете на всеки един. Вече бензинът и нафтата са си каквито бяха преди дерогацията, а този грабеж си остана ненаказан, уточни Борисов, цитиран от БГНЕС.

По темата за Плана за възстановяване той коментира, че след загубите, които претърпя Европа от ковид кризата, лидерите в Европа са решили да изтеглят заем и да го раздадат на държавните-членки по проекти да си възстановят потъналите икономики. Всички държави го направиха и забравиха, а ние още говорим за ПВУ, той изтича срокът 2026 г., хората се чудят какво става. При нас еврофондовете бяха 99,3% усвояване, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Няколко години живеем без котва, която да държи държавата в този деликатен момент да се разпределя общественият ресурс между капиталови разходи, доходи и всичко останало. Най-лесно е да се вдигнат данъците, за което ние сме категорично против. Без нормално редовно правителство ние инвеститори не можем да привлечем.

От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин в света", допълни още Борисов.

"След трите кризи дойде тази политическа криза, която се оказа най-тежка от всичко останало. Всички трябва да се стегнем и с компромис и желание да го направим“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че може да се излезе от политическата криза с политически разум, „с мерките, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, ние от образование, сигурност, саниране няма да мръднем".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от Избори 2024
Има ли човек или група хора, които знаят как да изведат България от кризата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Възраждане ли са кардараши?
277
12
 
1
 
! Отговори
До ПроСтоТо преди 24 минути
Не те знам каква статистика четеш, но при ГЕРБ държавата винаги е била на плюс! Дори и като предаде хазната Кирил Ананиев, отчете излишък! ГЕРБ винаги са оставяли държавата в добро състояние ! Да не говорим , какви бяха дълговете при ГЕРБ и какви са след Асен Василев? Истината винаги излиза наяве, рано или късно! Въпросът е , кой ще плаща сметката!
276
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
Какви ремонти на пътищата сънувате, след като ГЕРБ откраднаха парите за ремонтите за много години напред?!
275
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Хитри са ГЕРБ - видяха, че инфлацията в ЕС скача и се дръпмаха за малко т властта, за да обвиняват другите за тази инфлация. Между другото инфалцията започна да расте още в края на упарвлението на ГЕРБ - има статистика за това.
274
0
 
7
 
! Отговори
До 00-11 преди 32 минути
Не дръшна учето на Плевнелиев, а му би един чембер пред камерите. После изстриха това видео навсякъде.
273
7
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 32 минути
Възстановявали държавата след управлението на ГЕРБ??? Да паднеш от смях! Всички видяхме ,как я възстановявате...Пътят на Копринката, Пудел с пачка , и както казваше Асен Василев..."Важното е Кеша в торбите да върви"? Всички го усетихме по джоба си това "възстановяване"!
272
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Много им се иска на ГЕРБ пак да крадат стотици милиарди....
271
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
Борисов защо не е в затвора, вместо да говори безмислици по медиите?!
270
6
 
2
 
! Отговори
Ако преди 35 минути
...някои смятат, колко са щели да откраднат те , ако са управлявали.авлявали на мястото на ГЕРБ, сигурно им се привиждат ..."стотици" милиарди! Със сигурност от ЕК са си падали по това ,да бъдат "крадени" от Борисов? Западните данакъплатци, като чуели че ги "краде" Борисов , и се радвали !Типично по учебник за руски "хибридчик"...Лъжата трябва да е брутална ! Леките лъжи раждат недоверие!
269
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Поне 20 години ще възстановяваме България от управлениетп на ГЕРБ през 2009-2021 години, но както върви с ГЕРБ-СДС пак във властта, България няма да се оправи поне до 2090-та година.
268
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Никаква предизборна кампания не се води
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Борисов защо ли си мисли, че има политическото доверие, което имаше през 2009 година. Сега Борисов няма никакво политическо доверие извън шайката си.
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Време е президентът пак да вдигне юмрук и пак да изгоним завърналите се на власт мутри.
265
5
 
4
 
! Отговори
...! преди 41 минути
Душички продажни, достигнете политическото доверие с което се ползва Борисов , пък тогава го коментирайте! Или си въобразявате, че като го заливате с помия, и някой ще ви заобича вас ? А дано , ама надали... Що не се хвалете, какво по-добро свършихте за последните 4 години? Защото няма такова ! Цялата държава обърнаха с хастара надолу, за да блесне един самозабравил се ,продал се Фелдфебел!
264
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Стотици милиарди откраднаха ГЕРБ докато бяха на власт през 2009-2021 години. Никой не е крал повече, откакто съществува България.
263
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Идва вятърът на промяната- ще избираме само тия които не асфалтират защото- НИЕ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ, никакви ремонти на нищо, защото парите се крадат, тия като Ококор - защото правят инфлация 28% и увеличават заплатите и ги правят по техни думи огромни и цените на храни нараснаха два пъти- направи справка в брошура Кауфланд 2020г, май 2022, септември- 2023г- ние си искаме ниски заплати и огромна инфлация- ето това е моделът ОКОКОРЕН юмруков!
262
2
 
2
 
! Отговори
Кириакос Митсотакис преди 44 минути
Вилгаросс , БРИКС ВИ ЧАККААА--ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ ОТ Е.С....В БРИКС = 300 ЮАНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТАС...муахаахаха....КИТАЙСКОТО ЦЕ-КА не прощава, като Савецкото...И ЩЕ ИМАТЕ РЕЙТИНГИ И КОЕФИЦИЕНТИ = ЗА ВСИЧКО !
261
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Аз ви казвах че баце е най голямото зло за българия в резултат на неговите решения и радев и пп и пеевски и кой ли не още се появиха баце трябва да се пенсионира и не в българия трябва да се екстарадира зад граница защото е токсичен
260
5
 
6
 
! Отговори
Стига бе, преди 46 минути
...чета как , никаква мисъл нямало в това ,което казва Борисов??? Ами то не е нужно да има някаква мисъл за да видиш , как цените в Супера скочиха двойно, и в какво дъно забутаха държавата Ония , с вдигнатият юмрук, и неговите Шарлатани! А Копейките пък се набират и за "патриоти"? Няма такава перверзия!
259
1
 
3
 
! Отговори
Рано или късно преди 50 минути
Този параритет ще падне и някой ще потърси сметка за много неща случили се на тази държава -- това не дава покой на някои уплашени от евентуално възмездие във неочакван ден и час .както се казва тамън се успокойш и дойдат от независимата прокуратура да те посъбудят и приберат да побеседват със тебе за много работи . А мнго записи снимки и най различни документи се вадиха но някои все ги игнорираше под нечие давление ,НО идва вятъра на промяната и става кофти ,помните ли как изглеждаше бай Тош