Борисов: Вдигнаха цените, обраха ви, както кардарашите обират хората

От кризата може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 окт 2024 12:31 | 13 окт 2024 12:20, Красимир Ангелов
395
Борисов: Вдигнаха цените, обраха ви, както кардарашите обират хората
Снимка: БГНЕС

От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Разград, съобщава БГНЕС.

"За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев правилно казва, че са се вдигнали доходите, само че при нас ако са били 10%, инфлацията е била около нулата и с тях сте имали покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко", подчерта Борисов.

Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди ви взеха от джобовете на всеки един. Вече бензинът и нафтата са си каквито бяха преди дерогацията, а този грабеж си остана ненаказан, уточни Борисов, цитиран от БГНЕС.

По темата за Плана за възстановяване той коментира, че след загубите, които претърпя Европа от ковид кризата, лидерите в Европа са решили да изтеглят заем и да го раздадат на държавните-членки по проекти да си възстановят потъналите икономики. Всички държави го направиха и забравиха, а ние още говорим за ПВУ, той изтича срокът 2026 г., хората се чудят какво става. При нас еврофондовете бяха 99,3% усвояване, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Няколко години живеем без котва, която да държи държавата в този деликатен момент да се разпределя общественият ресурс между капиталови разходи, доходи и всичко останало. Най-лесно е да се вдигнат данъците, за което ние сме категорично против. Без нормално редовно правителство ние инвеститори не можем да привлечем.

От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин в света", допълни още Борисов.

"След трите кризи дойде тази политическа криза, която се оказа най-тежка от всичко останало. Всички трябва да се стегнем и с компромис и желание да го направим“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че може да се излезе от политическата криза с политически разум, „с мерките, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, ние от образование, сигурност, саниране няма да мръднем".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от Избори 2024
Има ли човек или група хора, които знаят как да изведат България от кризата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Некадърна тикво, скрий се в Банкя да си броиш откраднатото.
245
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Понеже никога не сме си взимали поука от историята, накрая пак ще свърши цялата работа с пролетарски вълнения, лагери, телени мрежи, лопати и много храна за прасетата у Белене...
244
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 час
"Наблюдател"от кое минаре "наблюдаваш" бре ?
243
0
 
4
 
! Отговори
Напуска пол. сцена - преди 1 час
И държавата се оправя ! Само че това не му отърва ,ако дойдат други и го почнат ? Това е всичко !
242
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ние ще гласуваме за тоя който обещае да направи минимална заплата като в Русия- 360лв и мин пенсия като в най мощната световна икономика комунистически Китай с над 800 милиардера- 29.50лв/ползвай калкулатор юани/лева/- какви са тия огромни минимални заплати дето искате!
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Кардараш,говори за кардараши.
240
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 час
Четвърта година поред , такива като ПроСтоТо и всякакви щатни плювалници заливат форума с една и същ евтина помия ..."Тиквата", Боко", "Чекмеджан "..., а казано честно ,държавата няма нищо общо с това ,което беше по времето на Борисов! Само с примитивна полюция не става дръти товарищи, иска се и малко акъл!
239
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А, не- никакво ала бала с асфалта- ние гласуваме за тия които няма да правят ремонти на пътищата- АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ.
238
3
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 час
До Тъжно В Германия за промишлеността токът е 200 eur Mwth , а за населението около 400 eur Mwth . Трябва да се либерализират цените и тук , а не промишлеността да субсидира населението . За ДДС е неправилна диференциацията за ресторантите .
237
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 час
"политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията,",каже Тиквата..И е прав!...Първата задача на обещаващите ни е да спазят обещанието си -да вкарат Тиквата и Прасунгела в панделата !!!!
236
1
 
4
 
! Отговори
фес.бг преди 1 час
другари евроатлантици, стига плюхте по отрочето на фондациите ханс зайдел и конрад аденауер, неделя, работим на пълни обороти да ви трием коментарите и да лъскаме имиджа на дойчистанското хайванче. по добре отидете на битака си намерете кубинки, шубички, спални чували и походни легла, че руската зима е жестока и скоро ще сте в калчища до ушагите. гледайте и враг пред портите. за надъхване.
235
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Затвори си гадния плювалник и се нагласи да върнеш милиардите засмукани от този мой глупав народ.Господ Гледа и вижда, кой как го почита днес!
234
1
 
10
 
! Отговори
Дякона преди 1 час
Ей, баце ! Всичкото политици сте един дол дренки!
233
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Абе тикви, преди ти да се търколил - Румъния беше след нас, с теб станахме за посмешище в ЕС.
232
0
 
13
 
! Отговори
до 223 преди 1 час
До Анонимене че тя прокоратурата винаги е пазила мутрите и крадците - "политици" кой друг да пази ! народа ли ... а и у БГ няма политика а КРАДЕНЕ в особено големи размери ...
231
1
 
12
 
! Отговори
сандьо преди 1 час
Аве пак ти ли ве докога ще се слагаш на тоа народец ве срам нямаш ли?! Ти и твоите хора сте най-големите грабители и всички го знаят!
230
1
 
12
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 час
то и ЛуКАНОВ беше нагъл и видяхме до къде стигна ! лошото е че у БГ няма правосъдие и таКа 34 години ...и Бойко ще си го получи споко ....рано или късно всеки получава това което в заслужил ....
229
3
 
11
 
! Отговори
Малеееее преди 1 час
До 224Пандемията беше при Борисов.Той стопира икономиката,затвори всичко-паркове,градинки,даже сложи КПП на София,9% ДДС на любимия му Алибегов.Отнтова дойде инфлацията .Милиарди за ваксини,които после изхвърлихме,но Баце и майката на еврокомисаря *** Мандей си взеха комисионните.Ти да не си живял на Марс?
228
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
221- никакви ремонти - ние асфалт не ядем- така че ще гласуваме за тоя който няма да прави ремонти защото Дамаджан пак ще разказва за оня ром който изтеглил 60 000 000 от някаква банка- га чух да го повтаря и аз взех един чувал и се наредих в една банка- като разбраха какво искам и ме изгониха- проверете ако не вярвате- искам и аз МАЙБАХ като Дон Догань
227
6
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Радев е кардарашин ха ха ха ха ха хаНи са крий ей Руменчо ха ха ха игръй идин кючек баа