"Галъп" към 20:00 ч.: ГЕРБ-СДС с 25,2%, ПП-ДБ с 15,7%, Възраждане - 14,1%

ДПС-Ново начало излезе на четвърта позиция
27 окт 2024 20:16, Александър Попов
125
"Галъп" към 20:00 ч.: ГЕРБ-СДС с 25,2%, ПП-ДБ с 15,7%, Възраждане - 14,1%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС печели вота за 51-вото Народно събрание с близо 10% разлика пред втория ПП-ДБ, сочат данните от финалния екзитпол на "Галъп Болкан Интернешъл" към 20:00 часа.

Третото място е за Възраждане, а на четвъто място вече е ДПС-Ново начало. БСП-Обединена левица заема петата позиция, а плътно зад нея е Алианса за права и свободи на три десети от процента.

ИТН може да се считат за част от новия парламент, а над 4-процентовата граница са още Величие и МЕЧ, които ще чакат до последно официалното преброяване на ЦИК.

Активността към 20:00 часа е 35,2%.

Тези, които са гласували с "Не подкрепям никого" са 3,7%.

Ето и подреждането според финалния екзитпол на "Галъп":

ГЕРБ-СДС - 25,2%

ПП-ДБ - 15,7%

Възраждане - 14,1%

ДПС-Ново начало - 7,9%

БСП-Обединена левица - 7,8%

Алианс за права и свободи-АПС - 7,5%

ИТН - 6,8%

Величие - 4,6%

МЕЧ - 4,1%

Други - 5,1%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Кога телевизиите ще коментират гласуванията в Турция, как официални представители на властта ( кмета на бурса) е агитирал в подкрепа на доган , и всички турци там са излезли да гласуват за доган. Кога ще забраним турция да се меси в изборите в България. Това е всъщност най-големия купен вот. Като добавим и автобусите които идват винаги за изборите от турция.
85
6
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 2 часа
Д.ухай бе п.едал. ППДБ правят каквото могат в тази кална среда. И не ги мисли ти избирателите на ППДБ, гледай ти как да си оправиш мизерния живот.
84
3
 
5
 
! Отговори
ППДБ са позор преди 2 часа
Как биха се почувствали избирателите на ПП ДБ, ако техните хубосници направят пак СГЛОБКА с Герб и Пеевски? Как бе, либерасти?
83
0
 
9
 
! Отговори
Дам... преди 2 часа
Та кога са 8-те предсрочни избори? Пролетта или есента на 25 година?
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Браво!! След като бугарете искат Иззраждане веднага да бъдат отзовани ВСИЧКИ българи от Западна Европа и САЩ!! Никакви гастарбайтери, никакви пътувания зад граница! Всички им се правят руски паспорти и заминават на фронта!!!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
За русофили за България гласували 312 души.Русофилияра разправяше,че били 80%.. бухаха
80
2
 
3
 
! Отговори
Голдоморов преди 2 часа
В София, Младост ЖИВЕЯ и вече НЕ гласувам.............Покрай ЧИСТОТАТА на персоналната ми пощенска кутия забелязах финансовият фалит на Бойко,Пеевски,Трифонов и сие БКП............ Всекидневно изхвърлям само хартийките на МЕЧ............факт
79
12
 
9
 
! Отговори
Една рубла преди 2 часа
Сега остава само Тръмп да загуби и копейките толкова ще се депресират, че ще вземат да си чеинджнат пола.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нови предсрочни...
77
2
 
7
 
! Отговори
Мияч преди 2 часа
България може да се управлява от автопилот на Тесла.Схемата е проста: теглиш кредити и храниш 6 млн непроизводителни симпатяги. Даваш на 3 млн пенсионери пенсийки,даваш на 2 млн безработни(хора на телк,затворници,роми,майки в майчинство,безработни на обучение към бюрото по труда,детски градини,ученици,студенти),даваш заплатки на 1 млн-военни,полицаи,лекари,държавна администрация и политици и останалото го открадваш.И така кредит след кредит,раздаваш на симпатягите,а младите в чужбина.Лесно,нали
76
8
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 часа
На какво се радвате бандеровци стяхаите куфарите и бегачите . След Украйна шева изколим като пилета няма милост и децата ви живи ще погребем
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Евролибералните партии отново разгромиха недъгавите копейки. Тотално разочарование за Русия, ако бях на Кремъл на всички щях да им спра кранчето. Некадърници.
74
1
 
4
 
! Отговори
Осман Адемов преди 2 часа
А фараонското величие ще влезе ли? Или разходките на боядисаният фараон ще се окажат борч към едно момче с много бащи? Бъди здрав фараон Михайлов от Горна. Хахахах
73
1
 
2
 
! Отговори
Истерически парк преди 2 часа
И ние че влезнеме, после че излезнеме ако не ни ареса
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия." И пак ще си имаме Боку, малките Бокувчета, Дуганя, маалките Дуганчета и шепа червеночичковчета. Метър напред и два назад. Някакво плeшивo танго и се въртим в кръг. Сега пак ще ги хрантутим.. Минималната заплата в Румъния е 1.458 лв. Кои са мамалигарите? Ние май. С аржентинска царевица отзад нов внос. Внасяме арабели, мохикани, украинци.. ама акъл нещо няма внос, че митото е скъпо и не е модно. Къде ще му сложите мавзолея на Боко? В Банкя?
71
1
 
6
 
! Отговори
Евроатлантика Тафров преди 2 часа
Горя от желание да направим една сглобка и да ви изпратим на украинския фронт да загинете за евроатлантизма. Аз съм вече стар, децата са ми в САЩ и не можем да ви помогнем, въпреки, че много искаме. С парите от западните помощи ще им построим 4-5 различни къщи на източното и западното крайбрежие, а когато започнете да воювате, всички ще си сложим трибагреника в нашите профили във Фейсбук и ще ви подкрепяме.
70
0
 
13
 
! Отговори
Хм... преди 3 часа
Резултаът е очакван- всички те печелят.Само народът губи!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 67 Алабалата работи...
68
3
 
9
 
! Отговори
MAGA_2024! преди 3 часа
Да ви пикам на изборите....отворете Х и вижте какво се случва в Ню Йорк в момента. Море от MAGA маняци заливат най-известната зала в САЩ, Медисън Скуер Гардън, където довечера ще дойде да говори най-голямата шоузвезда в САЩ, самият Доналд Тръмп. Залата се пръска по шевовете, а отвън има хора за още поне 5 зали. Ето това е събитие! 9 дни до победата!
67
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Немога да повярвам, че има толкова гласували за ПП/ДБ !!!!!! Колкото и сме глупави българите просто неможе да има толкова много балъци.