Машина не сработи във Видин

Екипи отстраняват проблеми по няколко машини
27 окт 2024 09:23, Инна Ангелова
5
Машина не сработи във Видин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Навреме започна изборният ден във Видин, макар и с малки пречки. Една от машините не е сработила, а още няколко са дали проблем. Екип на терен се опитва да отстрани проблемите, съобщава БНТ.

Гласоподавателите в област Видин са малко над 80 хиляди, 256 са секциите в областта. В 122 от тях ще може да се гласува и с машина. 16 са подвижните секции. Шест жалби бяха подадени в деня за размисъл, а сигналите бяха свързани основно за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места.

Традиционно погледите днес тук са насочени и към квартал "Нов път". Една от акциите на МВР срещу купения вот се проведе именно там. Тогава бяха задържани четирима лица. В дома на единия от задържаните бяха намерени списъци с имена. В квартала бяха проверени магазини, заложни къщи и пунктове за цветни метали, както пунктове за дърва.

И на тези избори в квартал “Нов път” няма да има секция в квартала. На изборите през ноември миналата година там имаше пребит член на СИК, който се опита да заснеме с телефон опити за изборни манипулации. Изборният ден тепърва започва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Избори 2024
Вотът към 9 часа: Кои туристически дестинации са най-харесвани на 27 октомври?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не на електроното гласуванье.Да се гласува с боб, кокуруз, жито, леща, ориз и т. н. На изборните комисий да се зплаща с инвентара от изборите.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Каква поредна nnpacka драма Дами и Господа
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
и туй е 'новина' у мисурка беге ??
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
След уверенията, че навсякъде всичко е перфектно следват разбира се проблем след проблем навсякъде. Аз ако си гледам работата като тия специалисти досега да съм уволнен 1000 пъти.