Проф. Хинков: Ако Борисов стане премиер, това ще доведе до истински срив

Той определи проблема в ГЕРБ като вождистки, тъй като тя е лидерска партия
28 окт 2024 21:20, Красимир Ангелов
48

За да има България правителство, трябва да се направят компромиси, другата алтернатива е коалицията ПП-ДБ да мине изцяло в опозицията. Това заяви бившият здравен министър проф. Христо Хинков в студиото на на "Денят ON AIR".

Той призна, че коалицията ПП-ДБ губи гласове от компромисите в името на България, а избирателите не могат да видят какво стои зад тези компромиси и мотивите за тях.

"Пропуснаха се шансове да се покаже, че държавата е потънала в корупционни схеми, създадени преди 15 и повече години", заяви проф. Хинков.

Още по темата
Бившият здравен министър заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че ако лидерът на ГЕРБ изпълни заявката си да стане премиер, това ще доведе до "истински срив".

"Правителство с премиер Бойко Борисов означава катастрофа за десните избиратели, ние се връщаме в изходната точка от кръг, по който сме тръгнали преди няколко години", коментира проф. Хинков.

Той определи проблема в ГЕРБ като  вождистки, тъй като тя е лидерска партия.

Очакванията на проф. Хинков са да има редовно правителство с програма за поне 10 месеца.

"ГЕРБ не са желан, а необходим партньор, каквито и калкулации да правим, ще трябват поне три партии, вероятно преговори ще се водят и с ИТН. Те трябва да са  на геополитическа и антикорупционна основа", каза още бившият здравен министър.

Гостът е категоричен, че трябва да има коалиционно споразумение, писан текст, който да бъде като закон за тези, които са го подписали.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от Избори 2024
Всичко или нищо с първия мандат: Ако няма кабинет с него, отиваме на избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
До карачанаков преди 33 секунди
А ти кой предлагаш?Ония,които фалшифицират изборите?Баце и Шиши?
44
1
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 11 минути
Я се скрий ве калпазинино аман от ВАС ве шарлатани ако бил Борисов ще имало срив, а Вие кого предлагате някой равноотдалечен като Бойко РашКУХ ли и какво тогава няма да има срив така ли,а той изтрезнял ли е вече?
43
1
 
1
 
! Отговори
Всички телевизии преди 16 минути
Вече показаха фалшифицирането на бюлетините в Белица от ГЕРБ и ДПС Ново начало,само Днес .бг.нищо не пише .И да пишете ,и да не пишете вече всички знаем.
42
1
 
3
 
! Отговори
и преди 48 минути
Виждаме само наглата усмивка на Киро...
41
2
 
3
 
! Отговори
Тулупа преди 53 минути
Освен лъжец,вече е и фалшификатор.И така е в повечето секции.44% от sиганите са гласували за Феномена,а 24% за Баце .Да става ромски премиер
40
2
 
6
 
! Отговори
Петя преди 55 минути
Ха,ха,ха Това ли ти казаха от ППДБ да дрънкаш бе? Егати почтения професор си,нали сте си дружки с академика на сапуните ,нали беше негов министър.Падението ви дъно няма,негодници
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Какви компромиси ППДБ е правила до сега? Някой да ми припомни? Денков беше премиер, като дойде време за ротацията се договаряха и като не стана тяхното, пратиха Денков да скимти по БНТ, че видиш ли трябвало ГЕРБ да се примирят. Която и да е партия да е, никоя нямаше да го направи. Аман от хипнотизирани и заблудени. Какво ви е синьото - същите сте като ГЕРБ - искате всички да са ваши хора.
38
1
 
5
 
! Отговори
Лили преди 1 час
Даа ще доведе до истински срив на всички негодници и маскари , платен,поръчков професоре Наглеци!
37
2
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 1 час
И това какво общо има с фалшификациите на изборите?Айде Баце и Шиши в затвора.
36
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 32, не е компромис, а единствена възможност да участват във властта, това беше сглобката
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
31 Ноуп! Фалшификоторът на републиката стана Лена Бориславова, от парапета, така известната, която фалшифицира подписите на цяло НПО в официален документ, който предостави, заедно с цвилещият Никола Минчев, в Търговския регистър.
33
1
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 1 час
Казваш,650000 души са гласували за ГЕРБ.А 2009 г.за тях да гласували 1678641.Значи ГЕРБ губят повече от един милион избиратели .
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да се откажеш от първото място и да дадеш мандат на втората политическа сила ПП,ДБ, достигнала до това място с алабала, си е огромен компромис. При това, да подкрепяш едни негодници и неможачи, във всичките им безобразия, които извършиха бидейки във властта, само защото си им дал дума, си е още един огроомен компромис. Да ги съветвам и вършиш част от задълженията им, а те да си приписват твоя труд, това също е голям компромис.
31
1
 
7
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 час
Борисов премиер?О,не.Той вече е известен като фалшификаторът от Белица.Заедно с Шиши.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
27 Може, ако е трезвен, ако не е паднал под масата. И ако не е зависимо взаимообвързан с дерибеите си, които забогатяха източвайки държавата.
29
0
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 1 час
Ооо колко опит имат... с баницата... Стабилност викаш... Даааа - стабилно ще ни оправят. И за какво стискане на ръце говориш... Та те са си дружки от край време.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Недоразумението КирилАсен упражнява истински диктат в корупционната секта ПП,ДБ.Киро просто дори чупи маси, прибягва до юмруци към съпартийци, ако му противоречат. По-голяма лидерска банда от ПП,ДБ, няма.
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сега е моментът Доган да се прояви като мъдър политик! Той каза, че става въпрос за България! Нека зарови томхавката и да си подадат ръце с Пеевски! БСП да зарови томахавката и да забрави за глупостите за "модела Борисов"! ГЕРБ-СДС + двете ДПС + БСП могат да иковат стабилно правителство, тъй като имат голям управленски опит! Убеден съм, ще управляват много успешно! Дай им Боже акъл! АМИН!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Време е за срив! Даже ако нещо изтрие това племе ще е най-добре!