Ако не промени стратегията си, Украйна ще загуби войната с Русия през 2025 г.

Кои са петте точки, които ще помогнат на Киев да победи?
28 окт 2024 22:40, Нели Христова
59
Ако не промени стратегията си, Украйна ще загуби войната с Русия през 2025 г.
Снимка: БГНЕС

Украйна може да загуби войната с Русия още през 2025 г., ако остане на настоящата си стратегическа траектория. Това заяви бившият съветник на заместник-министъра на отбраната на САЩ Дъг Ливърмор в колонката си за CEPA.

Ливърмор сподели, че активните офанзиви на Русия в няколко региона са изтощили отбраната на Украйна. Той отбеляза, че планът за победа на президента Володимир Зеленски все още не е постигнал основната си цел поради слабата западна подкрепа.

Партньорите на Украйна трябва да предоставят на страната неограничен достъп до най-модерните оръжия, смята бившият съветник на Пентагона. Той подчерта, че съюзниците на Русия, включително КНДР, действат по-решително.

Украинското правителство трябва да преразгледа подхода си към войната, за да избегне поражение, добави Ливърмор.

Той назова пет точки, които според него ще помогнат за победа над Руската федерация:

понижаване на минималната наборна възраст до 21 или 22 години и сътрудничество с европейските имиграционни и правоприлагащи агенции за разширяване на наборната служба за украински бежанци в чужбина;

премахване на ограниченията за използване на западни оръжия, включително атаки срещу военни цели на руска територия;

разширяване на украинското военно обучение и разузнаване в реално време от западни партньори;

засилване на санкциите и икономическия натиск върху Руската Федерация;

укрепване на източния фланг на НАТО.

Войната в Украйна може вече да е достигнала критична фаза, което тревожи бившия съветник на Пентагона. Той казва, че външната подкрепа за Русия, съчетана с нерешителността на Запада, накланя везните в полза на Кремъл.

Ливърмор призова партньорите на Украйна да предприемат необходимите мерки, които ще позволят на Киев да си върне инициативата на бойното поле. Той подчерта, че това е единственият начин за постигане на устойчив мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от Русия
Русия напредва към стратегическия Покровск на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 45 секунди
Уираинските мъже и младежи не искат да воюват. Затова не си ъпдейтват портфолиото в тяхната система, плащат 25 хиляди гривни и си живеят живота в Украйна
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Нито една от тези фантасмагории няма да се случи. Този не знам какъв съветник е бил, но съветите му не са особено приложими в практиката.
55
1
 
0
 
! Отговори
someones преди 3 минути
Подсказка- нито една от тези точки няма да доведат до никаква победа на укровермахта.Обратното ще ожесточат отговора на Русия, която ще ги засипе с огън още по методично.
54
1
 
0
 
! Отговори
ТНР преди 4 минути
Американците набиха стотици милиони в тази загубена кауза Украйна, сега виждат, че губят и искат да засилят източния фронт на НАТО, част от които сме и ние, за да не бутнат в мелачката.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Да,дадат томахоук
52
1
 
0
 
! Отговори
шпек преди 8 минути
До Анонимен-Русиа не е за поценаване,ше ви мачка като мишки на нива.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Смяташ ли, че тези заводи няма са бъдат посетени от Искандер М?
50
1
 
1
 
! Отговори
Хотелиер преди 9 минути
Прав е! Източният фланг е слаб, трябваше да сме готови и да сме в Украйна с войска, за да помогнем на братята ни и да спрем геноцида!
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Тъпата Украйна кога е имала шанс срещу Велика Русия!
48
1
 
2
 
! Отговори
националсоциалист преди 11 минути
Иска им се на САЩ Украйна да загуби от Русия само че Германия строи 4 военни завода в Украйна и първият за танковете е почти готов. САЩ пак играят двойни игрички и немците са наясно с това още от ВСВ затова си имат едно на ум с тия САЩ.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Не знам как се прави стратегия без жива сила. Иначе това да искаш бежанци да се връщат в месомелачката, от която са избягали, за да спасят живота си - наистина много демократично и европейско. Ако ни накарат да връщаме украинци - това значи че ЕС е ударил дъното и колкото по-бързо успеем да се отскубнем от хватата на назначената хунта в България, толкова по-голям шанс ще имаме да оцелеем като държава и народ.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Стига сте затривали животите на невинне хора и от двете страни1 И си приберете наглите укропаразити, омръзна ни да ги хрантутим!
45
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 26 минути
Украйна вече е бита карта. В момента това е един горещ картоф, който САЩ и ЕС си подхвърлят. Никой не иска да бъде представен като губещ в много милиардната си подкрепа към тази държава, а това е неизбежно. Украйна ще бъде разцепена на части и народа там ще има да изплаща дългове с десетилетия. В момента от това, че запада се чуди с месеци какво ще прави с Украйна, печели Русия.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Пращайте Ф35 и Ф 22 с пилотите разрешете им да използват Атакамс Таурус както те искат, а най-добре ще е да дадете на Украйна толкова ядрени бойни глави колкото те предадоха на рашка с вашият подпис и тогава войната ще приключи .За ядрените бойни глави вие нищо няма да направите но това ще го стори Израел , те не прощават , ядрените им учени са вече в Украйна.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Да си приберат укробандюгите от Черноморието ни!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Как чак над 21, преди Хитлер-юнген не ги ли взимаха от по-малки? Ами за това не вървят нещата. Маршируват под свастики, горят живи хора и разстрелват деца, но не може без зеленчук да си пусне мустак да потръгнат работите. Хубаво е и да драсне някоя книжка докато се крие в бункера примерно "Моята борба, колкото е нужно!"
41
5
 
3
 
! Отговори
Петър преди 33 минути
Дайте ядрено оръжие на Украйна и да подпука руснетата. Като паднат няколко бомби по чутурите им в Москва, ще им се дръпне айното
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
Немали кой да го свитне тоя зелен папууняк.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
да разбираме ли, че украинските бежанци в наборна възраст трябва да се връщат в украйна, ами те бягат от война, значи се нуждаят от политическа закрила
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
До УНИЖАВАМ русофилиЛесно е да пишеш подобни глупости за територии. Ами ако България и Гърция си потърсят земите, Турция ще остане без нищо! По-добре е да не пишеш подобни глупости!