Султанът на Бруней си хареса имението на Берлускони на остров Сардиния

Имотът беше пуснат в продажба неотдавна на цена над 300 милиона евро
29 юни 2024 15:12, Красимир Ангелов
24
Султанът на Бруней си хареса имението на Берлускони на остров Сардиния
Снимка: БГНЕС

Султанът на Бруней е  хвърлил око на вилата на Силвио Берлускони на италианския остров Сардиния, предаде АНСА.

Имотът беше пуснат в продажба неотдавна на цена от 300-500 милиона евро от наследниците на покойния магнат. Вила Чертоза е огромно имение с градини с размери на 80 тенис корта, с излаз на морето и с амфитеатър.

Седемдесет и седем годишният султан на Бруней -  Болкиах, чието нетно състояние се оценява на около 30 милиарда долара, бил заинтересуван от имота, в който едно време са отсядали влиятелни държавници, като Джордж Буш-младши, Тони Блеър и Владимир Путин.

Само колите на султана на Бруней са на обща стойност 5 милиарда евро, като сред тях има 500 ролс ройса, и 452 ферарита, както и дузини автомобилни уникати, припомня АНСА.

Към Вила Чертоза интерес са проявили и милиардери от САЩ и от арабски страни, както и хотелиерски групи, които искали да го превърнат в луксозен курорт.

Султанът на Бруней пък го искал за подарък на едно от 10-те си деца, като се смята, че това е 32-годишният му син Абдул Матин, който неотдавна се ожени. Сватбата му продължи 10 дни на круизен кораб, който обиколи Средиземно море и спря на остров Сардиния.

Султанът на Бруней вече е обиколил приказното имение на Берлускони, за да прецени дали си заслужава инвестицията в него. (БТА, Габриела Големанска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 1 ден
Тоя ме изпревари.Ще го бия с цената.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ми то и аз я харесвам тази вила. Станахме двама заедно със султана.
17
2
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 дни
Същите тия султани,бейове и шейхове,когато иде реч за оправдание за ислямската узурпация на Цивилизацията ни , са твърдо убедени,че светът е на всички и не трябва да има граници.Когато обаче стане дума за петрол настръхват и крещят,че петролът е техен. Е,аз предлагам на САЩ да превземат Бруней ,защото нямаме нужда от брунейците. Скоро и от петрол няма да имаме нужда,но от брунейците отдавна нямаме нужда. Не може някакви козари да имат по 500 Ролса и да врякат ,че ЕС и САЩ са виновни за мизерият
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Султан боко има по голямо имение в Банкя а султан Доган кви сараи имааа ??? И двете имения са вдигнати с обществени пари а не с пари от частен бизнес . В България колкото по голямо имение си вдигнеш с парите на народа толкова повече гласуват за тебе . Важното е да си гъзорък . С ръцете си нищо да не си направил което може да бъде пипнато с ръка . Тва са евроценностите . Царство на гъзоръките .
15
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 дни
От това,което прочетох ,разбрах,че султанът на Бруней е кръгъл комплексар,който няма елементарна представа от реалният живот. И докато султанът на Бруней със сигурност "страда" за бедничките палестинчета и арабчета въобще ,500 - те му РолсРойса за абсолютна гаранция за изхранването им по мистичен ,навярно религиозен начин. Мисля,че султанът на Бруней трябва да се ваксинира срещу патологичният си брутален параноичен инфантилизъм. И за кво са му 500 РолсРойса? И той не знае. А какво знае? Нищо!
14
5
 
9
 
! Отговори
съда в Хага преди 2 дни
Има грешка в статията, Владимир Путин не е влиятелен държавник а издирван военнопрестъпник
13
6
 
2
 
! Отговори
Игра на полове преди 2 дни
У Бруней 6ак е с правата на шарените, с правата на опозиционерите и противниците на властта, с правата друговярващите? За едни санкции питам, но явно щом си продаваш продукта в случая петрола на наши, краварски борси и фирми- посредници , то всичко ти е позволено. И за С Арабия същото.
12
2
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 2 дни
В България повече информация би се дала ако се ползват декари и хектари . А не 80 тенис корта .
11
6
 
6
 
! Отговори
Хейт преди 2 дни
Те и руските олигарси все така си харесваха разни дворци, ама им се свърши царството. А на тоя султан вече му се свърши петрола, та скоро и кинтите ще свърши, ако продължава да ги фука така.
10
4
 
0
 
! Отговори
Taка е... преди 2 дни
От където дошло,там отишло! Бих заложил на Бряг на слоновата кост!По ми харесва!Може и на Брендо!Като невидим е! Левски! Държава за ...милиарди сме!
9
2
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 дни
Персиеца е добра опция...:)))
8
9
 
3
 
! Отговори
Шиши Ш0пара преди 2 дни
Султанът на русофобите бате Шиши какво си хареса?
7
4
 
2
 
! Отговори
Зарко преди 2 дни
Кога ще купуваме именията на кака Ружа,Ружа Игнатова? В България са 23 ...27...32!
6
3
 
2
 
! Отговори
Фифи преди 2 дни
И на мен ми харесва имението на Бе руско ни, но нямам кинти. Животът не е справедлив.
5
1
 
3
 
! Отговори
Лорен преди 2 дни
От където дошло,там отишло! Бих заложил на Бряг на слоновата кост!По ми харесва!Може и на Брендо!Като невидим е!Левски! Държава за ...милиарди сме!
4
2
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 2 дни
Боли мепатката за сина на берлускони
3
7
 
4
 
! Отговори
Христо преди 2 дни
Един колега, програмист, разбира се, направи миналата година към 100 милиона долара от крипто и купи имението на Пако Рабан в Гърция.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И аз си го харесах ама немам мъни.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И без това герба на Сардиния е с четири маври.