Кола се запали в движение на Дунав мост

Няма жертви, движението е възстановено
1 юли 2024 19:08, Инна Ангелова
5
Кола се запали в движение на Дунав мост
Снимка: БГНЕС

Румънски автомобил се запали в движение на Дунав мост в българския участък. За инцидента съобщава директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Сигналът е получен днес около 13 часа. Водачът на автомобила веднага е спрял след като е забелязал пушек, който е идвал от двигателя. Шофьорът веднага е спрял и заедно с тримата пътуващи е напуснал превозното средство, движещо се от Румъния към България. Пламъците са унищожили автомобила, въпреки намесата на други преминаващи шофьори, които са помогнали за потушаването на огъня с пожарогасителите от своите коли.

На мястото на инцидента са пристигнали пожарни екипи от Русе и Гюргево, както и Спешна помощ. Областният управител на Русе Драгомир Драганов е запознат своевременно със ситуацията и е участвал пряко при координирането на дейностите, съобщиха от неговата администрация.

По време на инцидента е имало временно затруднение при преминаването на автомобилите през Дунав мост в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението за период от около час. Към момента то е напълно възстановено и се извършва в двете ленти на моста, съобщиха от Областната администрация в крайдунавския град.

„Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е мостът и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от "Гранична полиция“, се посочва в изявлението на областния управител на Русе. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Ваканция
Туроператорите искат 9% ДДС да остане до края на годината
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Абе важното е, че никой не е пострадал!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 ден
Преминаващите водачи угасили автомобила, а всички заплтаджии имали много добра координация, според тях самите. Преди затъвахме от година на година, сега вече с всеки изминал ден!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Марка ? Тесла ? Хибрид ? Палят се като китайски тротинетки.
2
0
 
2
 
! Отговори
литиеви батерии... преди 2 дни
МНОГО СИГУРНИ ! АМА ЗА КАКВО, НЕ Е ЯСНО ???
1
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дано да са изгорели мамалигарите.