Запознайте се с Песто - пингвинът суперзвезда

Кейти Пери също харесва пухкавия пингвин
5 окт 2024 08:26, Инна Ангелова
3
Запознайте се с Песто - пингвинът суперзвезда
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сред морето от лъскави черни и бели пингвини, които наричат ​​популярния австралийски аквариум дом, едно малко се откроява. Шоколадовокафяв, неприлично пухкав и извисяващ се с глава над собствените си приемни родители, плюс тежащ повече от двамата взети заедно - запознайте се с Песто.

Наричана нежно “дебеланко“, пингвинът бързо се превърна суперзвезда и си спечели много фенове, включително попзвездата Кейти Пери, съобщава BBC.

Песто достигна аудитория от милиарди, доминирайки социалните медии.

Песто е роден през януари. При раждането си тежи само 200 грама и от породата кралски пингвин. Песто вече сто пъти по-голяма - 22,5 килограма. В момента е най-големият пингвин в аквариума.

Песто е доста висок, но също така е бил много добре гледан от приемните си родители Танго и Хъдсън.Пингвинът е хранен няколко пъти на ден. Служителите от аквариума съобщават, значителното тегло на Песто отчасти е “наследено”.

Песто вече е на девет месеца и постепенно започва да губи от “бебешките” си петна, но остава все така пухкав за радост на посетителите в австралийския аквариум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: АвстралияпингвинПесто
Още от Извън релси
Глобален срив за PlayStation геймърите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
НРБ преди 47 минути
Песто е роден за депутат, може пре спокойно да наследи Шиши ,ще се справя доста по-добре от него
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Укренския зелен пингвин вечно крънкащ за пари и всякакви помощи, но се намериха пари да прати експедиция да изучава пингвините в Антарктида, което меко казано предизвиква недоумение.