Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей

Министърът на културата заклейми сериала в Netflix
15 фев 2024 10:05, Петър Бойчев
92
Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей
Снимка Фейсбук

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности“, заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони в сряда, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог“ предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина“, заяви министърът, но добави: "Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна“.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Гледах поредицата, филмчето не е лошо. Колкото до другото, вече не ми прави впечатление.
17
7
 
20
 
! Отговори
Со.ро.со.ид. преди 2 месеца
Свиквайте. Това е новото нормално. Александър Македонски е п.е.дал. Клеопатра е черна. Снежанка и тя. А двете са дебели. Извънземните винаги кацат в Сентрал Парк и Юесей сама ги побеждава. Рамбо избива всички руснаци във Виетнам и Афганистан. Разбира се сам. И Призракът на Киев свалял по една ескадрила руски изтребители на полет а една баба от Киев пък направо от балкона обезвреждала руските дронове...като ги замервала с буркани компот. Това са неща написани в Днес Бее Гето.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според историческите свидетелства той е бил такъв - или по-точно бисексуален, така че не виждам какво ги притеснява гърците?!?
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината боли.
14
5
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Нетфликс винаги търсят скандала, това продава! А иначе ... не е като древните гърци да не са се шляпали изодзадзе! И юношите са цоцкали семето на старейшините за да станели мъжи и какви ли не още извратении! Но на фона на жертвоприношенията на хора в онази епоха, включително и при Прабългарите, да боцнеш другар по меч, сигурно си е било невинно .... А и какви неща са ставали по казармите по времето на байтошо.!Чак толкова възмущение от един филм.Не го гледайте и толкова, аз няма да го гледам!
13
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТЪЙ КАТО СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИТЕ ЗА ГОЛЕМИ НАЦИОНАЛИСТИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ НАЙ-МАЛКОТО БИСЕКСУАЛНИ ЗА ДА ТАЧАТ ИСТОРИЯТА СИ.
12
1
 
3
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Вие си ползвайте гея, а ние ще си ползваме звяра и мраката:)))
11
2
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Яко облъчване!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом не са го показали като неGроу, пак добре. Не помните ли, че в една американска продукция Орфей беше като жител на централна Африка.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да са доволни че не са го показали като северомакедонец :) говорещ на български. Туй че бил гей, важното е че е гръцки гей нищо че вероятно говори на английски
8
2
 
12
 
! Отговори
Е то това не си ли преди 2 месеца
Го знаехме. Те и в други филми за Александър са го показвали като би сексуален . То това си е факт че не е подбирал както и че по него време и в гърция и после римската империя секс с мъж е било нормално . Въобще римланите които са тръгвали на война ги е нямало по 10 години и са се пошляпвали помежду си. Дори любовта между двама римски войника се е смятала за свещенна .
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че той си е бил гей - това даже го прави дори по-интересен персонаж, защото всеки очаква да е бил някакъв мачо, а така има лек плот туист. Няма да тръгна да гледам бозите на нетфликс, ама гърците малко трябва да спрат да летят в облаците...
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е защо да е скандал,като одавна е доказано?
5
0
 
9
 
! Отговори
СКОПИЕ преди 2 месеца
ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ТАМ ДОВОЛНИ ЛИ СА?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле, леле, ами сега. Макетата ще почнат да се скубят, каква огромна статуя са му сложили в Скопие.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А историческата истина е,че Гърция няма право върху Александър Македонски и Македония!
2
3
 
26
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
Какъв е проблема? Нали в Гърция ще одобряват гейския брак. Александър Велики е бил истински европеец. :)))
1
1
 
20
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Истината не звучи добре на грънция