Глобяват кандидат-кметове за агитация в Пловдив

Причина са билбордове, които са залели града преди кампанията
Обновена: 8 сеп 2011 07:24 | 7 сеп 2011 18:51,
12
Глобяват кандидат-кметове за агитация в Пловдив
Снимка: Булфото

Четири акта е съставила Общинската избирателна комисия в Пловдив на трима от кандидатите за кметове на града.

Причина за това са билбордове с техния лик, които са залели Пловдив преди старта на официалната предизборна кампания.

С два акта е кандидатът на "Кауза за Пловдив" и настоящ заместник-кмет по спорта Георги Титюков.

С акт за нарушение е и изключената от ГЕРБ общинска съветничка и кандидат-кмет от "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева. Нейни билбордове се появиха в града още преди няколко месеца и част от тях все още не са свалени.

С глоба е и все още нерегистрираният в ОИК кандидат за кмет Величко Апостолов.

"Глобите са в размер между 200 и 2000 лева и са за предизборна агитация преди определения за това период и незаконосъобразна реклама", съобщиха от Общинската избирателна комисия в Пловдив.

"Юристите ни разглеждат актовете и ще преценим дали да ги обжалваме, но е явно, че ОИК мери с двоен и троен аршин, защото актовете са съставени на определени политически сили, а на много други са пропуснати.", заяви пред Dnes.bg шефът на предизборния щаб на „Кауза за Пловдив Константин Георгиев.

"Глобите са административни пречки и аз ще ги обжалвам”, обяви от своя страна и Дани Каназирева, която е и юрист по професия.

"Актовете спрямо мен са незаконни, защото не съм вписан официално като кандидат-кмет", каза Величко Апостолов. По думите му Общинската избирателна комисия има право да налага подобни санкции само в предизборния период.

От ОИК-Пловдив поясниха, че официалната предизборна кампания за местните и президентски избори започва на 23 септември. Дотогава според закона никой кандидат няма право разпространява агитационни материали и поставя билбордове със собствения си лик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гражданите на Пловдив чакат своя граждански кандидат.Дано да се появи,ама надали.
11
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пловдив има алтернатива и това е ГЕРБ. Не са обвързани с олигарсите и службите. Със сигурност платените талибани на опонентите ще поставят минуси, но самите МИНУСОПОСТАВИТЕЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО знаят, че парите, който им плащат са крадени от самите тях и семействата им от работодателите в момента. Парите за рекламата на Тютюковците и Здравките( Дининита) са на същите работодатели.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако тези политически *** от сега не спазват закона, то какво ли ще нарушават, ако ги изберат. Впрочем изборите в Пловдив са белязани още в началото на прехода с постоянна последователност. Който и да е общински съвет или кмет е органически свързан с щаба на Гергов и работи за него и след мандата. Чомаков, Караиванов, Ендрев и още много и както и тези, които ще бъдат бракувани след тези избори. Единствените, които явно афишират тази връзка са от БСП.
9
3
 
13
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
Мамкави и МАФИОТИ.За никой от Вас няма да гласувам. Само *** ще Ви помогнат. *** мръсни , корумпирани и излишни от този свят. Всички сте ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕЙ.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bg nyama da se opravi staya korupciya vsi4ki gledat d vzemat posta i posle da si pilnya gusovete
7
2
 
9
 
! Отговори
se преди 12 години
Спокойно.Народа ще ги глоби на изборите.Пълни клоуни са всички, без значение на партия и цвят.Но този път ще си получат заслуженото.Времето е на НАРОДА на България а не на тези смешници.
6
1
 
18
 
! Отговори
Leon преди 12 години
Човек трябва да си тежи на мястото - дали пък Дани не е по-подходяща за танци в бар Бътерфл.й в Тримона? Има добър опит и знания...
5
4
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Също така и за некролозите залепени или забити с габърчета по стволовете на дърветата да се глобяват "опечалените" или да се регистрира в Брюксел za типично българско както ракията!!!
4
16
 
4
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
Тия двамата к'во се юркат да си дават парите на вятъра, след като е ясно, че Дани Канизарева е новият кмет на Пловдив?
3
5
 
8
 
! Отговори
yyy преди 12 години
"ВЪНКА МЕТАЛИК, ВЪТРЕ С КЛИМАТИК, ЛЕТИ ДЖАНТИ, ДВЕ ВРАТИ, ВЗЕХ ГО БЕЗ ПАРИ!"Сашо Роман
2
3
 
7
 
! Отговори
Abit преди 12 години
някой ще ми каже ли защо по дяволите не мога да се регистрирам... каквото и да направя ми показва грешна парола или име?????
1
2
 
19
 
! Отговори
електорат преди 12 години
КАНДИДАТ КМЕТОВЕТЕ МНОГО ОБЕЩАВАТ ,А СЛЕД ТОВА НАРОДА КАКТО СИ ИСКАТ Е...АТ!!!ЖАЛКО ,ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА *** НАРОД!!!!!