Протести във Франция след изборната победа на "Национален сбор"

В Лион се стигна до сблъсъци с полицията
1 юли 2024 08:27, Елка Василева
99
Протести във Франция след изборната победа на "Национален сбор"
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора се събраха в няколко града във Франция на протести срещу възхода на крайната десница след силното представяне на партия "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори, предаде ДПА.

Още по темата
В Париж демонстрантите се събраха на Площада на републиката след призив на коалицията "Нов народен фронт", доминиран от крайнолявата партия "Непокорна Франция". Протести имаше още в Нант, Дижон, Лил и Марсилия.

Френски медии съобщават за сблъсъци между демонстранти и полицията в Лион. Там бяха издигнати барикади и полицаи бяха замеряни с бутилки и бомбички.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от ЕС
Макрон имаше всичко и загуби всичко, освен Елисейския дворец
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Гетото Париж почва да протестира, защото неговите хора паднаха от власт. Също като нашите Жълттoпaветници.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Десните в Западна Европа вече са приятели на Русия. Ние кога ще ставаме приятели на Русия? Кога да се обръщаме? Някой знае ли? За да сме в крак с времето. Още не смеем да кажем, че вече сме приятели на Русия. Изчакваме подходящия момент. Нито по-рано, нито по-късно е печелившо. Някой да даде знак, я Пеевски, я Борисов, я Митов, за да влезем в тренда на Западна Европа.
87
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до офф преди 1 ден
Демокрацията от това не може да се срине.По-скоро може да се срине от злоупотребите и изопачаването във и от нейно име.Западните политици-евроатлантици много обичат да прикриват своите агресии,цветни революции и намеси във вътрешните работи на по-слабите развиващи се държави с дежурната декларация:"заради угроза за демокрацията".За тях"демокрацията"това са техните финансови и политически интереси.Нищо друго.Останалото е изтъркани от злоупотреба,банални клишета.
86
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 27-2 преди 1 ден
...та чак се стигна до официално оплакване до Рамзан Кадиров от страна на североафриканската диаспора във Франция.Отговорът на Кадиров беше кратък:"Това им се полага!Друг път да знаят на кого посягат и какво ги чака!
85
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 27-1 преди 1 ден
Видях знаеш ли какво?Без лоши чувства.Спомням си преди две или три,хайде нека са четири години.На територията на един пазар,мисля,че беше в Париж,група алжирци,мароканци,тунизийци и не знам още какви бяха посегнали на някакво момче от чеченците.На другия ден отряд чеченци направо "измете" пазара със североафриканските бабаити.Направо ги помляха.Един арабин не остана на пазара.Направиха ги"леш"!Страшни ли?Буквално ги накараха да се скрият като мишки.Вдигна се страшна олелия!Рев,сълзи,тръшкане...
84
6
 
1
 
! Отговори
Offf преди 1 ден
Бре , много защитници на Марин... Сигурно са тези от воля,величие и възраждане :D И сега какво..? Хубаво наблюдавайте как се срива една доста развита демокрация, през модела на социалистическо управление.... Нито бедните ще станат по-богати, нито живота им ще стане по-хубав, просто ще се обслужват руските интереси.. ще бъде хубав пример за глупостта на един народ
83
1
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 1 ден
Всичко в Европа ще си дойде по местата.
82
1
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 1 ден
Либерaстията яростно защитава демокрацията... ама само когато спечели изборите... Когато ги загуби, показва истинското си лице.
81
0
 
2
 
! Отговори
Do 81 преди 1 ден
Яко знайш отдека писувам, бая шъ има да мъ тражиш. :):):)
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Е нали сега гласуваха през ликенда какво протестират. Избори като избори народа се произнесе или тея са по качествената част от народа и имат право на двоен глас.
79
0
 
8
 
! Отговори
Мелони 2 преди 1 ден
Докато враговете на Франция не виснат от лампите по пътищата от Марсилия до Париж, не е десница, камо ли крайна.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Протестират срещу избора на френския народ.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ами то и 2016 бяха так при Тръмп. Онова с жълтото яке, дето е меме сега, помните ли го? Обявяват, че Тръмп е президент и онова се разврещя, все едно не се знаеше от 3 месеца, все едно не беше на площада, за да прави сценки, ами "изненадало се". После се оказа, че е и жена. Смях ... Че и тея същите. Срещу какво протестираш? ДЕМОКРАЦИЯТА?
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Поздарав за вискчи с Je Partia Pas!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До До Хемус - Ми чуека ти казва ся, ко са заяждаш, стига уе муакни уе! Са задайш дет са смейш ся хак да тий да та видя!
74
2
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 1 ден
Румънските джебчии са бели!Тия с топчето също са бели румънци!Единствените цветни са сенегалците дето ти продават разни китайски сувенири!И много сложно според вас румънец да ми приказва на английски във Франция!Тука във Варна нашите ромуланци говорят хубаво на полски и немски! Така че,ае стига сте се правили на папагали!Вървете на кулата в Париж и си пазете джобовете
73
0
 
8
 
! Отговори
До Хемус преди 1 ден
Значи искаш да кажеш ,че във Франция румънски роми ти говорят на английски.Е не съм се смял от много време така
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На демократичните сили демокрацията не им изнася
71
18
 
4
 
! Отговори
Другаре, преди 1 ден
Фюрерово време се е задало със страшна сила. Преди да арестоват и обесят Путин, трябва да се погрижат за чанселърката Буля Меркелица, която отвори 'Кутията на Пандора'.
70
1
 
7
 
! Отговори
До Хемус преди 1 ден
Да, има много румъняги въртящи из парка в съседство на Айфел тауър. Изумителен е фактът, че северните ни комшии научават говорим френски много бързо за разлика от доста българи, но да чаткат Инглиш е доста сложна процедура, освен ако не са били депортирани от Острова. :):):)