Птичият и свински грип бяха по-опасни, но паника нямаше

Брифингите на щаба допринасят за паниката, смята д-р Стойчо Кацаров
1 мар 2020 15:05,
46

Необходимо е Националният кризисен щаб и правителството да осигурят повече тестове. Това е основната им грешка. С 20 проби няма как да бъдат изследвани всички. PCR тестовете са по-скъпи и по дефицитни, но на пазара отдавна има полеви тестове, като цената им е 17 лева. Те са бързи и точни.
Още по темата


Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

По думите му процентът на починали от коронавируса е като при останалите щамове. Даже някои от предишните епидемии са били с по-висока смъртност.

"Свинският и птичият грип бяха много по-опасни, но нямаше такава паника. Брифингите на щаба също допринасят за тази паника", коментира още д-р Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега какво?Да спазваме карантина, но ,,да не се запасяваме,, с продукти за 14дни ,както правят германците.Тоя Стойчо не знае на кой свят е, съвети ще дава
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Др. Кацаров е много прав. Паника се създава изкуствено от медиите, птичи и свинския грип бяха по-опасни.
40
1
 
2
 
! Отговори
старта е даден преди 4 години
все още няма един мегаполис с огнище , а там е истината ,защото нищо не може да се направи
39
1
 
2
 
! Отговори
има преди 4 години
то и в останалите китайски градове още не е тръгнало , защото забавиха началната фаза и сега са след Италия и Иран
38
1
 
3
 
! Отговори
няма отърване преди 4 години
А някой си помисли , че вирусът се самоограничава . След 2- 3 седмици в самият Ухан ще се повтори същото , ако вдигнат карантината . Все още има милиони незаразени .
37
5
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Мамичко е всяване на страх и психоза. Живейте си живота докато можете и мислете по-малко за глупости
36
1
 
11
 
! Отговори
Обективен 4 преди 4 години
От наличната информация за този коронавирус става пределно ясно, че не говорим за поредният грип. Възможно е човек да се зарази, но да му бъдат направени тестове, които да покажат отрицателен резултат. Инкубационният период е 14 дневен, но според някои може да бъде и по-дълъг. Ако се заразите днес, а утре ви направят тест с отрицателен резултат, има вероятност същият този тест да се окаже положителен след известен период от време. Което прави овладяването на вируса направо невъзможно.
35
10
 
2
 
! Отговори
БДС за Китай преди 4 години
Бойкотирай, ДеИнвестирай, Санкционирай, Комунистите от Китай, които не само създадоха и изпуснаха вируса, но криха за Епидемията, с което предизвиката Най-Голямата Хуманитарна Криза в История на Човечеството. Спрете да си давате парите на Комунистите от Пекин, спрете да купувате каквото и да е Произведено в Китай! Време е БезБожният Комунистически Режим в Китай да бъде Смазан и в същото е време Индустрията да се върне в Родината си - Европа и САЩ! Накажете Комунистите жестоко и безмилостно!
34
2
 
14
 
! Отговори
Обективен 3 преди 4 години
Първите разболели се от коронавирус в Китай се появяват още през декември. Въпросният доктор, който първи започна да бие камбаната в началото на януари, бе арестуван, а твърденията му отречени от китайското правителство. Впоследствие вирусът излезе извън контрол и китайците бяха принудени да признаят, че думите на доктора са истина(междувременно той почина в една от болниците в Ухан). Ако не беше този учен, сега положението щеше да е още по-тревожно. Историята сочи,че властта не се свени да лъже
33
1
 
7
 
! Отговори
a преди 4 години
Toя д-р Стойчо Кацаров да вземе да млъкне!Не знам каква е целта в живота му - но със сигурност не се е отдал на медицината!
32
2
 
6
 
! Отговори
Холандия преди 4 години
още 3-*** заразени, ЕС - БезСпорен Свотовен Лидер на Короната! Отворене още повече границите - малко е!!
31
2
 
3
 
! Отговори
Мили Боже помагай ни преди 4 години
До 15 и то при положение ,че на кораба ги сложиха под карантина , ако не беше тя щеше да е стой та гледай!
30
2
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Когато цифрите говорят и троловете мълчат.
29
5
 
6
 
! Отговори
до мдам преди 4 години
ако те устройва вервай си на 38% , ако искаш и 58 ги направи и излез на терасата и викай колко са
28
8
 
8
 
! Отговори
Мдам преди 4 години
Какво казва официалната с-ка за Италия към днешна дата - общо заболели 1128, от тях починали 29 и оздравели 46. Съответно брой болни без яснота за прогнозата им 1053-***. Според мен към днешна дата за Италия статистиката казва, от 75 болни - 29 са починали и 46 са се излекували, т.е. че вируса има над 38% смъртност.
27
3
 
15
 
! Отговори
Обективен 2 преди 4 години
Трудовият процес също ще бъде блокиран, защото хората масово ще започнат да излизат в болнични и неплатени отпуски. Децата ще бъдат спрени от детски градини и училища, а за тях някой трябва да се грижи у дома. Да не подценяваме и политическите сътресения, които биха последвали, ако се окаже, че не са били взети нужните мерки от политиците. Страхът от гнева на тълпата също оказва влияние. Има повече причини да се смята, че положението е по-зле от обявеното, отколкото по-добре. По пътя на логиката
26
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Специалисти излизат и казват, че "всичко е наред", и че това е "просто грип", а в същото време виждам, че се взимат мерки, каквито не са предприемани за нито един досегашен грипен щам. Според мен, се укрива информация, за да не плашат тълпите. Инак ще настанат паника и хаос, а това ще доведе до търговски и икономически проблеми. Международна търговия, туризъм, спортни и други обществени мероприятия, здравни услуги, държавни средства за обезщетения при карантина... Богатите ще загубят много пари.
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един от селоЕдно време кат имаше зима помня паднеше 5см сняг и хляба и брашното свършваше в магазините. Хората ще се избият за хляб да тъпчат фризерите ще кажеш половин година няма да излиза от тях. И цялата зима беше 2 дена. Че и сега същата работа.
24
5
 
18
 
! Отговори
Титаник преди 4 години
знаете ли, историята на Титаник - в балната зала, са танцували и веселели, а в същото време кораба се е пълнел с вода, щото вече е ударил айсберга...
23
2
 
14
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
То и в Америка нямаше докато не умря един. Лъжат ни като кучета.Като няма защо се изкупуват маските и консервите. И това няма да ни спаси.Едно време луда крава в Англия. Спин в Африка. Птичи и свински у нас и другаде. Сега корона вирус в Китай и по света у нас.