Проф. Витанов: В края на август по 1500 заразени дневно

"Вярвам, че хората на доц. Кунчев ще се справят", каза математикът
27 юли 2021 14:30, Ния Христова
398
Броят на новозаразените с COVID-19 за денонощието е започнал да се покачва - вече близо 1% от направените тестове. В болница за лечение са приети 729 пациенти.
 
"Продължават прогнозите, че ако не спазваме мерките и ваксинацията не се засили, наесен ни очаква нова вълна. Броят на заразените ще продължи да се покачва плавно през август", това прогнозира пред Bulgaria ON AIR математикът от БАН проф. Николай Витанов. 
 
Според него в края на август ще достигнем по 1500 заразени на ден, а най-критична ще е втората половина на септември.
 
"Трябва да сме под 200 случая на ден на 3 август, ако противодействат успешно. След това на 13 август трябва да сме под 400, на 23 август - под 800, а в края на август - под 1500. Вървим малко над този график, но вярвам, че хората на доц. Кунчев ще успеят да го спазят. Надигането ще започне август, съществените проблеми - септември", обясни проф. Витанов.
 
Междувременно започнаха заседанията на областните кризисни щабове, който бяха разпоредени със заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Директорите на РЗИ-тата трябва да представят план за справяне с пандемията. 
 
Желаещите да се ваксинират българи остават малко. Страната ни обаче остава в "зелената зона" по разпространение на коронавируса. Във всички 28 области у нас заболеваемостта е под 100 на 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
13
 
! Отговори
Човал преди 2 години
А, чак пък 1000 По -важно е че няма да гледам черният дженеръл да ме товари в чувал и после на камионите преливащи от трупове .. Е, вярно е че докато пиша бесни декларации да си ходя до село няма да си раздават обществени поръчки без конкурс , но ще го преживея некак си
253
4
 
22
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Скрий се некъде,! Никой не се интересува от теб вече!
252
1
 
17
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Играй и печели с Националната COVID томбола!Участниците с най-много поставени ваксини имат невероятен шанс да спечелят седмичната ни награда - машинка за подстригване с приставки.Какво чакаш?Не изпускай момента,трупай ваксини и печели!Внимание!Количествата на ваксините и наградите са ограничени.
251
2
 
25
 
! Отговори
Handel преди 2 години
На тоя му свършили париците за алкохол и дрога и решил пак да се обади дано да му платят нещичко.
250
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде се скри оня *** с черната униформа дето всеки ден от сутрин до вечер ни убиваше и ни ровеше от телевизора и ни обясняваше как всички ще умрем и как чувалите за труповете и хладилниците нямало да стигнат?
249
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
над 50% го минаха. Активните хора го минаха. няма как да станем над 1000 на ден
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не сме отвикнали да си задаваме въпроси. От година и половина чешем тоя форум и подигравките бяха 90% от пишещите тук. Сега вече няма такива. И слава богу. Оня *** не го броя.
247
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези експерти не разбраха ли, че българският народ е твърде мнителен и вече препатил от експерти като този. Какъв е този зор да ни набодат с нещо, което не е одобрено и не е минало клинични изпитания?Да сложат една платена реклама на всяка статия набираме доброволни за нашите извращения! В случай на тромбоза не носим отговорност! Подпишете съгласие за страничните ефекти прикрепено със собственоръчно завещание.И децата разбраха, че ваксините убиват и нанасят тежки последици.
246
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и на децата стана ясно, че тези тестове са недостоверни. То няма и как да бъдат. Още от първия ден като обявиха за вируса, се появиха и тестове. Как стана така? Много странни неща около тоя вирус, но отвикнахме да си задаваме въпроси. Каквото ни кажат, го приемаме безрезервно.
245
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"МилЬона" е нова дума в българския език. Иначе акъл дава по форумите. Не ти го искам. Върви се боцни пак , за да си спокоен.
244
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам лично един, който почина от пневмония преди много години.
243
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** как ги сметна по мойте сметки трябва да са повече . В израел днес имат две хиляди а са 60% сравнете го с 12% ваксинирани и са три мильона повече от нас а още не е дошъл август валшива му е дипломата
242
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПознавам лично трима, които починаха от ковид.
241
4
 
33
 
! Отговори
възмутена преди 2 години
Няма ли институция в България, която да се сезира и да подведе под отговорност козела от снимката, за всяване на паника в народа?
240
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво ще се оправят хората на доцент Кунчев?
239
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па!
238
0
 
17
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
КАЛИНКИ ДАЛ БОГ В БЬЛГАРИЯ..ПРОФЕСОРИ...КОЙ ЗНАЕ В МУСТАКА МУ КАКВИ ГАДИНИ СЕ ВЬДЯТ..
237
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 250 - А ти преди да се обаждаш си продухай мозъка. Имаш нужда. Всички числа свързани с Ковид са една голяма измама. Заразени, починали, ваксинирани... няма значение! Питам всеки коментиращ, като не е нужно да ми отговаряте. Вие колко хора общо познавате лично? 1000? 2000? Можете ли да изброите поне 5, които познавате лично и са починали след година и половина пЛандемия? Направете си собствена статистика и ще си отговорите на въпроса колко опасен е всъщност Ковид и дали числата са реални!
236
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффффф още един мустакат балкански експерт!!!! Вземете се обръснете бе хора, па се подстрижете, па се изкъпете, па тогава ходете по медиите да дрънкате... Пфффффф
235
0
 
7
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
До Анонимен 270: Три години точно е продължил Испанският грип (януари, 1918 до декември, 1920), а между континентите са се придвижвали не със самолети, но затова пък са превозвали цели армии с кораби, наблъскани със седмици в тесни каюти. Било е война.