Почина 18-годишен младеж с COVID-19 във Велико Търново

Областта продължава да е в червената зона
Обновена: 28 авг 2021 16:00 | 28 авг 2021 15:53, Анисия Иванова
159
Почина 18-годишен младеж с COVID-19 във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

18-годишен младеж почина от COVID-19 във Велико Търново, съобщиха от Областната управа. През последното денонощие в областта има още две жертви на вируса - мъж на 90 г. и жена на 73 г.

72-ма са новодиагностицираните за последните 24 часа. В домашна изолация са 710 лица, хоспитализираните са 210.

Отчетената 14-дневна заболяемост от 378,3 на 100 хил. души население продължава да държи областта в червената зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията.

По данни на Единния информационен портал в област Велико Търново са поставени общо 59 610 дози, от които през последното денонощие - 275. Със завършен имунизационен цикъл са общо 30 470 лица. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир на праха му. Всички ще го минете, обаче. Ние го минахме, всеки различно, от нищо, до пневмония. Няма да избягате, защото не може да се криете цял живот. Ваксините не помагат, не разчитайте на тях. А ако го правите и се криете, то вашето просто няма да е живот.
119
6
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Накратко, вирусът SARS-CoV-2 е по-смъртоносен от сезонния грип. Това обаче не е краят на света!!! С мерки, без мерки, който е умрял - умрял! Мир на праха им! *** е, че мерките бяха (и още са) безумни! Невъзможно е да се предотвратят жертвите, а само да се намалят. С ваксини или без. Когато стане земетресение, да не би всички да оцеляват, макар и с леки драскотини??? Въпреки че се взимат мерки, сгради се рушат и падат! Така е и с вирусите!
118
3
 
5
 
! Отговори
До 140 от лекар преди 2 години
Тези рискови фактори са чиста статистика на милиони заболели и умрели, и лежали в интензивните. По-умни хора от теб са ги установили. Отговорих на запитване. Не се опитвай да се заяждаш с мен. Колкото за грипа, да -рисковете фактори са подобни , но с една огромна разлика. При грип малките деца са много рисков конгингент. При ковид не е така. Противогриптата ваксина е противопоказана с хора с автоимунни заболявания, защото е жива. Рнк антиковид ваксини не са противопоказани при автоимунни.
117
1
 
1
 
! Отговори
Явор преди 2 години
До 142, на едни съседи синът им беше убит от психично болен в казармата. Пак ти казвам: Говоря за нещастието да загубиш дете.
116
1
 
3
 
! Отговори
Яво преди 2 години
До Анонимен Не лъжа, не бих си позволил да лъжа за такива неща, защото е много долно. Хората, за които говоря са починали в години, в които нямаше коронавирус. Едно момче загина, друго падна от скала, а дъщерята на една аптекарка, позната на майка ми почина от рак на шийката на матката. Двата случая са от края на 90-те, а третият е от 2004. Просто говоря какво е да загубиш дете.
115
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Явор: Пропагандата ти е жалка. Лъжеш.
114
8
 
4
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Много жалко за момчето. Бог да го прости! Ваксината предпазва. Помислете за това, което правим всички година и половина и как отричаме коронавируса. Той е опасен. Психиката на хората била съсипана, че се е променил ритъмът на живот. А какво ще кажете за психиката и живота на родителите на това момче, както и адвоката Иван Денев и неговата съпруга. Зарежете неолиберализма. Да загубиш дете е огромна трагедия. Познавам такива хора. Няма по-голямо нещастие от това.
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
132, докторе, тези рискови групи и фактори които си изброил, ги има ТОЧНО същите при "нормалния" сезонен грип. Само че, тях не ни ги споменавахте примерно последните 30-40 години. Защо? Обучават ли ви да пишете повечето починали по болниците от ковид? Кажи ни с ръка ни честно и коректно!
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква манипулациясамо...заглавието им казва 18 годишен С ковид, "новината" им казва ОТ ковид. Играят ви както си искат. Този сайт е само инструмент де, нещата идват от върха на пирамидата.
111
10
 
5
 
! Отговори
Лекар в чужбина преди 2 години
При мен / около мен колегите са на 99% ваксинирани. Доброволно! Не съм видял лекари да протестират срещу ваксините.
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа лекарите протестират срещу задължителната ваксинация. Не са 90% ваксинирани там. Това е поредната лъжа.
109
13
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Аз съм ваксиниран още през януари. Дали ще става задължително, не мога да знам. В Европа над 90% от лекарите са ваксинирани.
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе цялата работа е, че в точно тая болница е по-добре да не ходят да се лекуват младежи...
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лекар: Кога ще се ваксинирате задължително, за да не предавате заразата на рисковите болни?
106
4
 
5
 
! Отговори
Лекар-продължение преди 2 години
Според европейската статистика от лекуваните в интензивните 19,5 % не са имали никакъв рисков фактор преморбидно .
105
4
 
9
 
! Отговори
Лекар-продължение преди 2 години
И според експертите рискови групи са хората с хронични дихателни проблеми, диабет, хипертония, бъбречна недостатъчност, затлъстяване, хората на химиотерапия и имуносупресиращи, след инсулт, инфаркт, и ВЪЗРАСТТА - колкото повече години, по-голям риск. Но това не значи, че млади и здрави не боледуват тежко и не умират. Гаранция няма. Но горе изброявам общопризнатите рискови фактори.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости момчето. Мир на праха му.
103
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 122Аз и семейството ми преболедувахме Ковид и още сме живи и вече здрави. Не предричай, че някой скоро ще се разболее. Това няма как да го знаеш, а и този някой може да си ти, защото ваксината не е ефективна. Всеки, който иска, нека се ваксинира и по сто пъти. Но не злобейте срещу тези, които са избрали друго.
102
1
 
9
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Вярно е, че е пълен хаос. Нямам обяснение. Никой не иска да поеме отговорност , да рискува да стане непопулярен вероятно? Не знам. Просто е , ясни директиви има от европейски и американски институции. Със сигурност някои "експерти" в бг направиха големи поразии с изказванията си и народът загуби доверие .
101
4
 
7
 
! Отговори
Малко мисъл преди 2 години
Въпросът е ваксината лекарство ли е или превенция?! И защо не се работи по лекарство е още по странно и необяснимо!? Не ВАКСИНИТЕ трябва да спасяват животи, а медикамент(лекарство)!!!!!!