В Куба ваксинират деца от 2 до 18 г., за да отворят училищата

За имунизация срещу COVID-19 се готвят още в Китай и Венецуела
4 сеп 2021 07:30, Петя Славова
26
В Куба ваксинират деца от 2 до 18 г., за да отворят училищата
Снимка: БГНЕС

В Куба започна ваксинацията срещу  COVID-19 на децата от двугодишна възраст до 18-годишните, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е било условие, поставено от управляващата комунистическа партия, за да отворят отново училищата.

Още по темата

Страни като Китай и Венецуела обявиха планове да ваксинират срещу COVID децата. Куба, изправена пред ръст на новите случаи на коронавирус, обаче пристъпи към действие.

Кампанията, в която се използват кубинските ваксини Абдала (Abdala) и Соберана (Soberana), първо ще обхване подрастващите, навършили 12 години. От 15 септември обхватът й ще бъде разширен с децата от 2 до 11 години.
Кубинското правителство планира да отвори постепенно училищата - през октомври и ноември, - чак когато кампанията по ваксинирането на непълнолетните завърши.

В островната страна с население от 11,2 милиона души от началото на пандемията са потвърдени общо повече от 672 хиляди случая на коронавирус. Над 5500 човека са починали от причиняваното от него заболяване ковид.

По данни от началото на миналия месец, повече от 95 хиляди непълнолетни в Куба са се били заразили с коронавирус. Седем от тях са починали.

През последното денонощие в Куба са били регистрирани близо 7000 нови случая на коронавирус. Над 70 заразени са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ако искат да бодат и зародишите в утробите на майките им щом тамошното общество е съгласно на това и им позволява! Всяко общество си заслужава и управниците, и съдбата!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекари супер неефективна срещу различни щамове.
21
3
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Куба има 40 годишен солиден опит в произвеждането на ваксини включително и за масов износ!Но най-важното е че техните ваксини против корона вируса,особено Абдала са субединични т.е. те не вкарват в организма иРНК а само спайк-протеина!!!На тестовете са показали голяма ефективност и са минали всички етапи на законно тестване.Те кандидатстваха за одобрение на тези ваксини още в началото на юни.Ваксината Абдала е направена по технологията на противогрипната ваксина Инфлувак тетра която супер добра
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Лъжливи новини. В Куба нямат питейна вода като хората...Само някой да ви вярва на измислиците...
19
3
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
Да не сте объркали държавата, че сега дежурните русофили газ пикаят.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, кво става бе, нали другарете щяха да показват как е демократично, пък сега взеха да ваксинират и деца няма не искам, няма недей?!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, ехоооо, то верно че червени ни управляват и по тая логика е естествено да ни пуснете новини за Куба, но все пак! Който иска да си вакса детето да ходи в братска Куба.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1-н Защо само Айтитата да са хоумофис, да работят дистанционно и да наричат другите неграмотни *** чалгари?
15
1
 
0
 
! Отговори
мафия преди 2 години
Ето едни много умни хора.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатурите са винаги по едни и същи места. Където е имало фашизъм и тоталитаризъм, пак го има и днес.
13
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори кубинката знае че маската се носи и на носа, ама тука е като лигавник маската
12
0
 
23
 
! Отговори
1-н преди 2 години
В страна под ембарго с население по голямо от българското са умрели по малко хора отколкото в БългарияДокато личните лекари се крият по домовете си и преглеждат по телефона ще е така...
11
18
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Русия, Куба, Венецуела... На антиваксърите им остана само Столипиново и Северна Корея.
10
17
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Любимата им дъвка е Беларус. Само че там има такива мерки, че нашенци ще се облещат. Работа на смени, маски навсякъде, ваксинация на колективи под строй. Ако не се подчиняваш - бой и арест.
9
6
 
23
 
! Отговори
За пореден преди 2 години
път си показаха рогата, и каква е истинската им цел!!!! Въобще не ги е грижа за децата, за тях те са пречка и необоснован разход!!!! И няма да се трогнат при увреждане или смърт, на което и да е дете!!!!! Това са БЕЗДУШНИ УБИЙЦИ!!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Тотал Тотал преди 2 години
Е, щом ни давате Китай, Куба и СК (без един ковидясъл), значи сме наясно с програмата на партията.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Абдала" сигурно е добра ваксина, но едва ли ще е блокбастер в бегето...
6
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри, посочете една единствена страна в сяета, в която са приложени вашите идеи: без маски, без ваксини, без мерки. И с лозунги от рода на: "пландемия", "няма вирус" и пр. подобни безумия. Ще се събудите ли най-сетне?!
5
0
 
11
 
! Отговори
Китай, Венецуела Куб преди 2 години
А как стои въпроса с ковид 19 в Северна Корея, няма ли да ни дадете за пример. За ваксинирането на децата в ЕС решение ще се вземе от Брюксел, а не от феодалните диктаторски режими. Аре чупката...
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинират или третират?