Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса

Хората вярвали на врачки, но не и на лекарите
321
Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната, смята бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Още по темата

„Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение - задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината  е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”, коментира той пред Нова телевизия.

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

Той призна, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
0
 
! Отговори
коста преди 2 години
А през ваксината как ще преминем бе? От както се ваксинирах с Pfizer започнаха моите проблеми - световъртеж, паник атаки, гадене, тревожност, нестабилна походка все едно съм на лодка, проблеми със стомаха и още куп други, които продължават. Тези неща защо не се казват?
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯКОТО на щаба е напът да ни стресне!
270
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ваксините са безплатни, нали? Нали знаете какво е казал Уинстън Чърчил: Безплатно е само сиренето в капана за мишки!
269
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, дано се връщаш пиян от некоя кръчма, където са те пуснали с онова "дето ще те освободи" и си рекъл да се направиш на мъж и да заработиш некой хонорар, щото при още едно такова изказване и нема да имаш шанс... Знаем те къде живееш и ще ти се иска да си се заразил с Ковид, гарантирам ти!
268
1
 
4
 
! Отговори
Как Сийка преди 2 години
Бре докторе,как може да се говори така ?!Въобще доктор ли си или само имаш титлата отнякъде?!Къде ти е сертификата за коя и да е от ваксините ?!Гарантираш ли,че след вак синация ваксинирания ще остане жив,че няма да се зарази,че няма да стане заразоноси тел и че НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ СТРАНИЧНИ увреждания ?! Не можеш ! Тогава се скри вай и не наливай масло в огъня,защото с вашите принуди натрупахте много неприязън и омраза у хората !Огледай се и виж колко здрави хора след ваксинация не са сред нас!
267
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Ненков,аз вярвам на българските лекари.80% от тях отказват да се ваксинират.Точно защото им вярвам,отказвам и аз.
266
1
 
5
 
! Отговори
malart преди 2 години
За 30 години след 1989-та лекарското съсловие доказваше, че не може да му се вярва. То не бяха фалшиви стентове, не бяха операции без необходимост, подкупи за ТЕЛК, изнудване за пари и какви ли не магарии. Така че на врачките може даже по-голямо доверие да се има
265
0
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Честно казано, аз лично по предпочитам да получа ултиматума си в писмен вид - на основание едикояси заповед на министъра. Категорично е за предпочитане, вместо да трябва да избирам между "доброволно" инжектиране с въпросния бълвоч или "доброволен" неплатен отпуск... до пенсия. Поне нещата да са назовани с истинските им имена, защото ми омръзна да слушам, че ваксинацията е доброволна.Иначе, за ексминистъра или нищо, или... нищо.
264
3
 
6
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Възраждане ще ги спре тези престъпници
263
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стой си ексминистър и не се обаждай
262
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатанист!
261
0
 
18
 
! Отговори
Аз съм в локдаун 2г. преди 2 години
Този отворковец да ми отговори,като имам куп заболявания включително и алергия към много лекарства,мак да се ваксинирам?Да не говорим,че сега няма места по болниците и ако се влоша какво ще правя?Никой няма право да ни задължава за ваксините!Всеки сам да си преценява.Да не говорим пред ваксинационните центрове хората наврени един в друг да попълват информираното съгласие.Няма никакъв ред и разтояние между хората.Може там да се заразиш!
260
2
 
19
 
! Отговори
S преди 2 години
Абе ей, ль0ль0, как ще правиш нещо задължително, което е в експериментален етап на проучване и изисква подпис за съгласие за участие в експеримент? Вие съвсем ни взехте за ...Бог да Ви съди според делата Ви!
259
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вярвам на лекарите и ги слушам много добре какво ми казват и моят избор е НЕ!А онези, за които говори тоя, не са никакви лекари, те са престъпни лъжци и предатели.
258
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега официално признатите смъртни случай от ваксините за ЕС са близо 17 000 (https://drive.google/file/d/12i2yVLBvHBwPi1hAQnEJsXwk63F3RSGR/view?fbclid=IwAR1zH5MLQG1x00t6j8Yz_ao6h9EO75tZr-3anJy_sADX__VjDNmlB9dLRg4), а колко са реално е друг въпрос. Отделно колко ваксинирани умират ежедневно от Ковид е различна тема. Агитаторите ще трябва някой ден да изиграят ролята си на бушони пред съда. Все пак затова са им платили, а те горките си мислят, че са ударили джакпота.
257
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да ме задължат да участвам в медицински експериметн и същевременно да подпиша доброволно писмено съгласие за участие в експеримента. Чл. 29 т. 2 от Конституцията не отпада дори при война, така че този Ненков да прочете първо Конституцията, да види какво пише в листовките на ваксините, да се запознае с Предложението за резолюция (вижте коментар 270 от Мария и линка, който е споделила) и накрая да помни, че от хора като него ще се търси отговорност някой ден и хонорара няма да му помогне!
256
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. След като се е "доказало, че ваксините са безопасни" защо продължаваме да подписваме безумни декларации за "информирано съгласие", иначе казано - отказ от права!2. Как ще ваксинираш "задължително" хора, на които ваксината е противопоказна? Кой ще поеме отговорността за евентуален летален случай? Издалия заповедта? Доктора, поставил инжекцията? Държавата? Компанията, производител на ваксината? ???Или пак - "информирано съгласие" и отказ от права? Герберски министър, какво да го правиш!
255
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ако така говореше миналата година .............но сега има толкова информация .... да се пънеш ....................
254
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Питайте го този, защо пътниците в самолетите са с ПСР,а стюардесите не са с ваксини или тестове?Компанията е Райн Еър.
253
0
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Отивай в контейнера....говедар!