В най-тежко състояние в COVID отделенията са неваксинираните

Ваксините не предпазват да не се заразиш, но спасяват да не умреш
Обновена: 13 ное 2021 16:10 | 13 ное 2021 14:19, Елка Василева
153

 Най-често неимунизирани биват приемани в тежко състояние в COVID отделенията в страната.  Основният резултат от "зеления сертификат" е увеличаване на желаещите да се ваксинират. Въпреки това България остава на последните места в Европа по брой имунизирани срещу COVID-19. Причината според кардиолога проф. Иво Петров е в липсата на информационна кампания.

"Не можеш да оставиш на човек, който не е информиран, да вземе правилното решение дори за себе си. При тази вълна виждаме гигантската разлика в данните за заболеваемост и смъртност в страните с висока степен на ваксинация и България", коментира кардиологът пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

На същото мнение е и бившият здравен министър д-р Мими Виткова.

"Трябва да споделим с населението ефекта от ваксините. Например, че ваксините не предпазват със сигурност да не се заразиш, но спасяват да не умреш. Ние сме страната с най-ниско ваксинационно покритие и най-висока смъртност", заяви д-р Виткова.

Това поставя България на челни места в Европа. А причините са комплексни.

"Първо мерките не се спазват, няма санкции, проблемът е и в здравната система. Пациентите с COVID-19 постъпват късно за лечение и извънболничната помощ не се включва активно в наблюдението на тези болни", уточнява бившият здравен министър.

А в болницата, където работи кардиологът д-р Петров, COVID отделението е препълнено. В най-тежко състояние са неваксинираните.

"От 9 интензивни легла имаме 11 пациенти. И отделението е абсолютно пълно. За голямо съжаление единственият наш колега, който беше неваксиниран, почина. Имаме и колежка неваксинирана, която е интубирана", сподели медикът.

И уточнява, че не трябва да се доверяваме, че сме защитени от вируса, ако имаме много антитела.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия хем плюват по лекарите, хем не се ваксинират - простаците.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е планирал да взриви жилището на Кунчев и да обвини антиваксърите. Така мислят да оправдаят смъртта му.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Основният резултат от "зеления сертификат" е увеличаване на желаещите да се ваксинират."
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом въпросните ваксини не предпазват от заразяване не са никакви ваксини.
110
3
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Добре е че си имаме кардиолози да ни лекуват от ковид. Е, през това време ще имрат много хиляди души от инфаркти, но кой им е виновен че по здравна кса за тях дават много по-малко пари отколкото за ковидните.
109
1
 
4
 
! Отговори
до130 преди 2 години
Пенсионери 65-75г ,за къв фейсбук говориш ???
108
0
 
3
 
! Отговори
До 128 преди 2 години
Пенсионери 65-75 ,за къв фейсбук говориш ???
107
4
 
2
 
! Отговори
До 128 преди 2 години
Благодарение на вярата на Фейк бук днес има 175 починали.
106
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е лъжа. Четете независими източници. Дори тъпия фейсбук дава много по-достоверна информация. Има клипчета с имена на починали от ваксините. Подчертвам известни спортисти . Млади и здрави падат като круши от сърдечен удар.
105
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В най-тежко състояние в COVID отделенията са неваксинираните" -- каза зелка фасулева,звездата на днес.бг по писане на глюпости и лъжи. В американските медии пък съобщиха,че в Англия са зачестили смъртните случаи на двойно ваксинирани над 50-60 годишни половин година след ваксинацията.
104
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, защо някои, които имат зелен сертификат се държат така сякаш имат пропуск за Рая?! Високомерни в там трудно ще намерят място.
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да ми дадете отговор, ако се ваксинирате, доза 1- доза 2, защо след половин година нямате антитела и ви слагат-налагат само доза едно( бустерна,която е същата). Трябва да ви сложат пак по две през две седмици, а така до безкрай. Защо плашите хората. Това не са ваксини, а тестови продукти! МОже и 4 бустерни да си сложите. За сега е въпрос на свободен избор.
102
4
 
9
 
! Отговори
ако е жив преди 2 години
Ангел Кунчев така и не се появи. Кацаров трябва да го пенсионира като мустакатия, Тодор Кантарджиев! Ако е още жив де. Ако е болен - да го пенсионира по болест!!! Явно не е в състояние да работи повече. Жив или мъртъв!
101
4
 
5
 
! Отговори
Исус Кунчев преди 2 години
Аз възкръснах из мертвих! Истина ви казвам! Вервайте ми! Алелуя!
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня - радефф, гроп, слави, кирилчо, бк.п, дай беге, деепс, изправи се да седна, шкембе воевода - всичките са ЗА сертификата и "доброволното" (без което няма да имаш право да работиш, да учиш, да пазаруваш, да имаш банкови сметки) факсиниране! Единствените, които са се обявили срещу това престъпление са хАтака и фъзраждане. Първите ги знаем, че за пари всички правят, за вторите може само да предполагаме. Мислете утре! Изборът е буквално на живот и смърт!
99
3
 
6
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Толкова е просто. Щом неваксинираните са зле в болницата, никога няма да ходя в болница. Ще почакам да се натръшкат ваксинираните и тогава ще видим на кого ръцете са в кръв. Аз не съм спирал никого да се ваксинира, Мангъров също. Още по малко пък да сме изнудвали някого и нарушавали конституцията
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе...къде е Кунчев? А?
97
5
 
9
 
! Отговори
Я преди 2 години
Аман от облъчващи новини. Кой го интересува?
96
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На доктора му е работа да лекува болните, не да ги разпитва кой какъв е. Много любознателни станаха всички. А за починалите вместо да се хвалят, че не са ваксинирани, да вземат да им разследват начините на "лечение" на тия болници
95
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ваксината предпазва несравнимо по-добре от чесън и ракия.Ваксинирайте се.