Сербезова: Личните лекари няма да ваксинират децата от коронавирус

Това ще става във ваксинационни пунктове, обясни здравният министър
18 дек 2021 09:51, Петя Славова
159
Сербезова: Личните лекари няма да ваксинират децата от коронавирус
Снимка: БГНЕС

От 20 декември в България пристигат ваксините за деца от 5 до 11 години. В столичната болница "Света Анна" се подготвят да имунизират деца от 30 декември всеки петък. За имунизацията на децата новият здравен министър Асена Сербезова коментира, че тя ще се извършва във ваксинационните пунктове, като предстои да се уточнят механизмите на работа.

Що се отнася до новия пост, по думите й, той не се поема с мисълта, че е добре за кариерата, а като възможност да се направят малки и добри неща за здравеопазването.

Тя каза, че от 1944 г. насам на стола на здравето е имало общо 33 министри, без да се броят служебните. "Около 400 дни се задържа един здравен министър средну у нас. За реформи и промени трябва да има пълен хоризонт и мандат", обясни пред bTV Сербезова.

"Знаех много добре с какво се захващам. Няма да бъда сама – има много подготвен екип и съветници. Имам и предистория в администрацията“, каза още тя. По думите на Сербезова хората в страната имат най-много доверие на фармацевтите и личните лекари, и поради тази причина те ще бъдат активно включени в кампанията за стимулиране на имунизацията срещу коронавируса. "Лекарите и фармацевтите могат да дадат по-специфична информация за хората. Има хора, които са в негативизма и отрицанието на ваксините изобщо, но те са
 между 10 и 12%. По-големият процент се колебаят и с подходяща информация може да се получи отговор на въпросите", отбеляза Сербезова.

Още по темата

Относно новият вариант "Омикрон" здравният министър коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще е поведението му в държава с едва 30% ваксинирани. По думите на здравният министър кампанията за имунизация срещу коронавируса ще се води по препоръките на СЗО, защото „няма нужда да откриваме топлата вода“.

За болница "Лозенец" тя каза, че нито една от трите страни в този казус не желае това сливане. Това може да породи редица проблеми, каза Асена Сербезова. Преди дни тя спря процедурата по сливането на три болници. "Сливането е подписано буквално няколко часа преди края на мандата на предишния министър. Само Кацаров може да отговори, защо го е направил", допълни Сербезова. "Моята работа е да защитя интересите на работещите в тези болници и интересите на техните пациенти, и на децата, разбира се", каза здравният министър.

"За да има сериозни реформи, трябва да има екипност, стратегия и визия. Както и пълен мандат. Профилактиката, реформата на Спешна помощ, ясна представа какво става по веригата и осветляване на процеса чрез дигитализация", каза Сербезова и допълни, че проблемите са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
11
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Много Антиваксъри . Личните Лекари се доказаха като НЕГОДНИ Лекари - те са Учили няколко години без взети Изпити и Диплома . Трябва Здравния Министър да направи Одит на Личните Лекари - в България има пробойна в Изискванията за Лекар - много ислямисти се намърдаха в сектора Лекар .
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая калинка долетя заедно с Харварцките калинки Кирчо и Кокорчо, що хуйй ни чака варели с вазелин трябват а след тези как ще оправяме държавата не ми е ясно въобще.
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки посегнал на децата не само ще бъде съден, ще бъде ексекутиран публично. Това не са хора!
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пипайте децата! Те са невинни! Харвардците си ги избрахте сами, както телетата избират своя палач!
73
6
 
6
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 2 години
Права е за Личните Лекари - те се доказаха като Крадци източващи Здравната Каса и Парите ни за Здравни Осигуровки .Тази Мафиотска Организация Личен Лекар трябва да се премахне от Здравните Услуги за Хората .
72
17
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ИЗМЪКВАНЕ И ЗА ВАС И ЗА ДЕЦАТА НЯМА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДВИДЕНО ДА Е 3 МЕСЕЦА СЛЕД КАТО СЕ ВЪВЕДЕ В ГЕРМАНИЯ! ОЩЕ МАЛКО СВОБОДАТА ВИ ОСТАНА, ПОСЛЕ СТЕ МОИ
71
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 85/88 Винаги ме е забавлявало как антиваксърите преминавате от уж наивна реторика към брутални селЕнии, щом някой ви подхване с ирония. Знае се, че колкото по-неинтелигентен е човек, толкова по-малко носи на ирония.
70
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ ПРОТИВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ БЪРКОЧИ!!!
69
2
 
23
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
Пълен Контрол, иначе Някой Личен Лекар със Съвест, може да не Инжектира Алексира на Смъртта у дететото Ви и да издаде фалшив Сертификат за да Спаси Живота му! Киро-Джокера друго е Обещал на Луцифер, София скоро ще е ГотъмСити!!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До светнатНапротив отирча рнк ваксинита и за възрастни,говори за биоетика,която отсъства с ковид ваксината,че тази технология,която той е създал не трябва да се използва,че ваксинираните също блолудавт и разнасят заразата. Има много негови интервюта,не знам кое си гледал,но не си гледал както трябва. Даже казва,че рнк технологията,която той е създал е ОПАСНА в едно интервю. Говори за често срещания страниче ефект миокардита,че той е много опасно и необратимо заболяване.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ясно "А във ваксинационния пункт намя прошка. Там дупчат наред гадовете." А пък на бензионстанцията сипват бензин без милост тия изверги! УжасТ, ужасТ.
66
16
 
2
 
! Отговори
светнат преди 2 години
До Анонимен 72 .... Прав си, д-р Малоун не препоръчва иРНК ваксини за деца, но в никакъв случай не отрича предимствата на ваксината при възрастните.
65
2
 
19
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 77 За това искат да ни въвеждат части от истамбулския булшит, за да премахнат защитата на децата.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не иска да направи истинска реформа в здравеопазването. В България има 400 болници и лошо здравеопазване, а в Австрия 40 болници и високотехнологично здравеопазване. Болниците като начало трябва да се намалят на половина, но никой не смее. Сега каква полза, че има във всяко селско градче болница. Стане ли напечено всички тичат в София.
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не се сети той не стана здравен министър. Всеки следващ от начало говори сладки приказки, но после почват далаверите. Сегашния и четвърти официален мъж се занима с търговия на медицински консумативи. Далаверата е ясна от сега.
62
2
 
34
 
! Отговори
така мисля преди 2 години
Тая "професорка", май няма да изкара много на поста си, ако продължава така агресивно да рекламира ваксините.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка + съд за престъпления против децата. Закони и членове за закрила на детето един куп има
60
0
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
100% - 30% = 12%. Пояснявам , че 30% всъщност са 20%. Така смятат от една година насам.
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само около 10-12 процента от българите били твърдо против ваксините, а останалите се колебаели и можело да бъдат убедени?!?!? От къде ги вадят тия статистики...
58
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Кацаров не беше чак такъв нагаждач. Нищо де, да се пробва. За това я назначиха. Нали не била сама.. И ние не сме сами. Около 80% само.